Tiistai 18.12.2018

Poliisi otti kaksi kiinni mielenosoituksissa: ”Toinen kuljetetaan Pasilaan ja toinen sairaalaan tarkastettavaksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.12.2016 17:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Poliisi on ottanut kaksi kiinni mielenosoituksissa Helsingin Kaisaniemessä.
|

Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni Helsingin Kaisaniemessä, koska he häiriköivät Hakaniemestä lähtenyttä uusnatsien kulkuetta

–Toinen kiinniotetuista kuljetetaan Pasilaan pahoinpitelystä epäiltynä ja toinen sairaalaan tarkastettavaksi, Helsingin poliisi kertoo Twitterissä.

Kaisaniemessä on meneillään kaksi mielenosoitusta, joista toisen järjestävät Pohjoismainen vastarintaliike ja Suomen vastarintaliike sekä toisen natsismin vastustajat.

Aamulehden mukaan poliisi on erottanut nämä kaksi mielenosoitusta toisistaan köydellä ja poliisiautoilla.

 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Kaaresoja

Ilmeisesti Kansallinen vastarinta-liikettä media nimittää uusnatsiliikkeeksi. En itse hyväksy väkivaltaa, en juutalaisvihaa, en myöskään syrjintää, mutta en myöskään tällaista nimittelyä. Kertokaa mieluummin mistä on kyse ja miksi, asiallisesti ja nimittelemättä.

Jarmo Hussi

Vastamielenosoittaja? Etkö lue Iltalehteä? Iltalehti kertoi kaverin olevan natsi. Sama natsi sai viime vuonna poliisin kumiluodista silmäänsä. Silloin kaveri vielä sentään marssin antifan joukoissa väkivaltaa vastaan rauhan puolesta. Taistelu väkivaltaa vastaan alkoi vuosi sitten kiviä heittelemällä.

Kauko Kaaresoja

Niin tällaisella nimittelyllä, josta mainitsin, lisätään vain liikkeen kannatusta. Kumma, kun ei ymmärretä edes itsenäisyyspäivänä, mistä tilaus tällaiselle liikkeelle syntyy. Monet kokevat, että ne arvot, joita 6.12 hiljaa hehkutetaan mm näyttämällä Tuntemattoman elokuvaversio, eivät itse asiassa ole voimassa. Onko vaikeata ymmärtää, että kokemus kansallisen itsenäisyyden luovuttamisesta vapaaehtoisesti jollekin taholle hiertää ajattelevien nuorten mieltä. Kansallista omaisuutta myydään, työpaikat vähenevät naurettavan kilpailutuksen myötä, maassa elätetään kymmeniä tuhansia ihmisiä vastikkeettomasti, vastuutunnon tunnetaan kadonneen, tämä kaikki tulee esiin mm. nettikeskusteluissa. Ei tarvita vihapuheita, ollakseen asioista ärtynyt. Jos haluatte uusnatsit pois tehkää sekä media että poliittinen eliitti korjausliike. Pitää olla realisti, pitää olla rahasta ja vallasta huolimatta empatiaa tavallista kansalaista kohtaan. Ei nämä liikkeet tyhjästä nouse.

Petri Hämäläinen

Käsittämätöntä - meillä on tapahtunut mielenosoitukseen kohdistuva hyökkäys. Se on räikeä poliittinen rikos ja ilmaisu-/kokoontumisvapauden loukkaus.
Eikä poliittiseen mielenosoitukseen kohdistuva isku ylitä Uuden Suomen uutiskynnystä??!

Hyväksyykö Uusi Suomi hiljaisuudellaan mielenosoitukseen kohdistattavan väkivallan?

Meillä oli Pride-kulkueeseen kohdistunut pippurikaasuisku vuonna 2012. Uusi Suomi uutisoi asiasta kaikilla mahdollisilla tavoin. Pitääkö siis ymmärtää, että Uusi Suomi hyväksyy vain tiettyihin poliittisiin mielwnosoituksiin (äärioikeisto) kohdistuvan väkivallan?