Perjantai 18.1.2019

Auvinen oli koulukiusattu erakko

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.4.2008 11:36

Jokelan koulusurmaaja oli joutunut oli joutunut koulukiusaamisen kohteeksi, mihin olivat puuttuneet sekä koulu että koti.
Poliisin esitutkinnan mukaan Pekka-Eric Auvinen viihtyi hyvin omissa oloissaan ja vietti paljon aikaa tietokoneella ja netin parissa.

Hänellä oli yhteiskunnallisesti voimakkaita, usein äärilaitojen mielipiteitä. Häntä pidettiin melko hiljaisena. Joidenkin mielestä hän oli eristäytynyt muista. Hänen tuttavapiirinsä oli hyvin suppea.

Poliisin selvitysten mukaan Auvinen ei käyttäytynyt ulkopuolisten silmissä poikkeavasti ennen tekoaan.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gagarin

Nuoret ja lapset saattavat olla todella julmia heitä kohtaan, jotka jollain tavoin poikkeavan luonteensa vuoksi on torjuttu pois ryhmästä. Tätä eivät välttämättä vanhemmat eivätkä koulun opettajat voi riittävässä määrin ymmärtää. Jos tästä jotain voi oppia, niin se on luja puuttuminen koulukiusaamiseen. Joskus aiemmin oli joku "tutkija" Suomessa tullut siihen johtopäätökseen, että kiusaajat ovat itse epävarmoja ja avun tarpeessa olevia. Syvällisesti ottaen voi tuo "avun tarpeessa oleminen" ehkä jollain tavoin pitääkin paikkansa, mutta kyllä se kiusattu osapuoli sitä apua primäärisesti tarvitsee, ja se apu ei voi olla mitään muuta kuin niiden kiusaajien asettaminen nöyryyttävästi selkä seinää vasten tai jos se ei auta, niin hyvin nopea koulusta erottaminen.

TSV

Kiusaajien julkinen nöyryyttäminen?

Nöyryyttäminen (alistaminen) yleensä toimii muilla eläimillä, joten miksei ihmisillä? Toisaalta jääkö tästä kiusaajille traumoja?

Ongelma on siinä, että Suomessa on vasta viime vuosina herätty mikä on koulukiusaaminen.
Ennen jos kiusattu puolustautui (yleensä väkivallalla, nurkkaan ajettu eläin hyökkää vaikka olisi altavastaaja) ja sai rangaistuksen. Nykyään taitavat kummatkin saada rangaistuksen?.

Ne jotka eivät puolustaudu/hyökkää hautovat sisällään kostamisesta.

Todella mielenkiintoinen idea Gagarilta, nöyryyttäminen, mutta miten toteuttaa?