Lauantai 20.7.2019

Näkökulma: Jussi Halla-ahon itsenäisyyspäivän marinat

Luotu: 
7.12.2016 14:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jussi Halla-aho helmikuussa 2016.
|

”Nyt kauhistuttaa jo etukäteen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla. Ensi vuonna kansallinen itseruoskinta kiihtyy ennennäkemättömille kierroksille. Siitä tulee masentavaa katsottavaa”, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kirjoitti eilen, Suomen itsenäisyyspäivänä.

Linnan juhlista pois jättäytynyt perussuomalainen päivitteli Facebookissa suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta. Ennen alussa mainittua marinaa hän oli päästänyt ilmoille tällaisen mietelmän:

”Itsenäisyys ei merkitse suvaitsevaisuutta vaan sitä, että kansakunta voi itse päättää itseään koskevista asioista. Isänmaallisuus ei merkitse multikultia vaan kansakunnan edun huomioimista ja puolustamista”.

Politikointia ilman perspektiiviä. On toki ollut huonompiakin historian jaksoja, mutta suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus ovat olleet elimellinen osa itsenäistä, demokraattista Suomea jo pitkään.  

Eri kulttuurin ja ajattelutapojen edustajat osallistuivat rinta rinnan esimerkiksi Suomen puolustamiseen, kun koko Suomen olemassaolo oli uhattuna 1939–1944. Henkensä itsenäisen Suomen puolesta uhrasivat niin kristityt, juutalaiset kuin muslimitkin.

”Totta kai me olemme halunneet puolustaa tätä maata, synnyinmaatamme. Miespuolisille Suomen tataareille asepalveluksen suorittaminen on edelleen itsestään selvä asia”, Tarik Kafiatulla tataarien kulttuuriseurasta FTB:stä sanoo Verkkouutisten jutussa. Useimmat Suomen tataarit kuuluvat Suomen Islam-seurakuntaan.

”Ei siinä rintamalla vartiossa ollessa ajatellut, oliko sitä juutalainen tai ei”, Harry Matso Suomen juutalaiset sotaveteraanit ry:stä sanoo. ”Suomea siinä puolustettiin”, Verkkouutisten toisessa jutussa kerrotaan.

Näin on tilanne myös nyt: aika monen suomalaisen asevelvollisen kulttuuritausta ei ole kristillinen kantasuomalainen, eikä äidinkieli ole suomi tai toinen kotimainen kielemme ruotsi.

Suosittelen Jussi Halla-aholle käyntiä sieltä Brysselistä esimerkiksi Santahaminan varuskunnassa, että voi asian todeta.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Laes

Suomessa, toisin kuin Lähi-Idän maissa, ei ole Isiksen pakkovärväreitä. Vieläkään ei uskota, että vaikkapa Irakissa ovat juuri nuoret miehet pahimmassa vaarassa, ja tullessaan Eurooppaan heillä on usein tarkoituksena selvittää turvallinen reitti perheilleen myöhemmin käytettäväksi. Meillä vaan on nyt sitten estetty perheen yhdistäminen.

Jussi Halla-aho

Huusko tavalliseen tapaansa hukkaa pointin. Ei kyse ole siitä, että suvaitsevaisuus ei voisi olla osa itsenäistä Suomea, vaan siitä, että "itsenäisyys" ja "isänmaallisuus" pyritään määrittelemään synonyymiksi asioille, joilla ei ole juurikaan tekemistä kummankaan kanssa.

Kyse on siis symbolien ja sanojen haltuunotosta, koska itse sanoihin ("itsenäisyys", "isänmaallisuus") liittyy niin paljon positiivisia konnotaatioita, ettei niitä vastaan uskalleta suoraan hyökätä.

Käyn Santahaminassa ampumassa kerran pari kuussa. Tiedän kyllä, miltä siellä näyttää.

Markku Huusko

Jussi Halla-aho, kiitos, kun ehditte vastaamaan eurooppalaisten kiireittenne keskeltä. On hienoa kuulla, että ehditte myös harrastamaan Helsingin Santahaminassa ampumista ainakin kerran kuussa.

Nyt kun tässä kysymään pääsen, niin kysyn, että aiotteko osallistua Helsingissä kuntavaaleihin ensi keväänä? Tihrustin äänestyskartaa, ja havaintoni mukaan ette tainnut ehtiä Guggenheim-äänestykseen Helsingin valtuustoon viime viikolla? Muutenkaan ette ole ilmeisesti siellä kauhean aktiivinen ollut?

Carl Berg

Voi olla että JHA:lla ei ole kovin paljon intoa vastailla Sinulle väärinymmärrysten välttämiseksi.

Mitä esim tarkoittaa seuraava "Muutenkaan ette ole ilmeisesti siellä kauhean aktiivinen ollut?"

Miksi lauseesen on asennettuna sana "ilmeisesti"?

Jos et tiedä asiasta niin silloin "ilmeisesti" on panettelua ja tuollaista varjoastamista (graafisesti).

...siis oliko vaiko eikö ollut ? vai etkö tiedä asiasta vaan panettelet ja toisinsanoen valehtelet?

Markku Nieminen

Hyvä Jussi! On erinomainen asia että on joku joka uskaltaa ja tietää ja perustelee kantansa itsenäisyydestä ja isänmaasta. Huru ukot huutelevat puuta heinää, muka hyvinkin fiinisti tietämättä mitään tosiasioista, tai ainakaan kertomatta niitä rehellisesti kansalle.

Matti Loikkanen

Markku, lapsesta asti koulussa ja kotona opetettiin kuinka hyvä ja kallisarvoinen asia Suomen kulttuuri ja itsenäisyys ovat. Niitä kannattaa varjella, tulivatpa ulkopuoliset virtaukset mistä ilmansuunnasta tahansa, idästä tai lännestä. Niitä ei maahanmuuttajat eikä kukaan muu ulkopuolinen puolusta.