Torstai 23.5.2019

Eronneelta Ylen esimieheltä kovia väitteitä: ”Kansanedustajille ja ministereille oma uutiskriteeristö”

Luotu: 
14.12.2016 11:51
Päivitetty: 
14.12.2016 13:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Palkittu toimittaja Jussi Eronen irtisanoutui keskiviikkona Yleltä, koska katsoo, ettei voi työskennellä periaatteidensa mukaisesti.
|

Ylestä eronnut toimittaja Jussi Eronen katsoo toimituksen johdon rajoittaneen hänen sananvapauttaan ja yleisön oikeutta saada tietoa yhteiskunnallisista asioista.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan esimiehenä toiminut Eronen ilmoitti tänään erostaan. Syy on hänen mukaansa hänen ja Ylen päätoimittajan välinen näkemysero sananvapaudesta ja Ylen roolista.

Lue myös: Ylen päällikkötoimittaja eroaa – raju tviitti Ylen hallintoneuvostosta, ristiriita päätoimittajan kanssa

Eronen kertoo syistään tarkemmin julkisessa Facebook-päivityksessä. Hän katsoo, että hänen sananvapauttaan on rajoitettu.

– Minua ja tiimiäni on pyydetty vähentämään väärinkäytöksiin ja epäkohtiin puuttuvan paljastusjournalismin tekemistä. Tähän en voi suostua. Journalistin ohjeiden ykköskohdan mukaan yleisöllä on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, Eronen kirjoittaa.

Eronen tarkentaa Uudelle Suomelle, mitä tämä pyyntö tai linjaus on käytännössä tarkoittanut.

–Minulta pyydettiin, että ei niin paljon juttuja joidenkin Kainuussa olevien firmojen epäkohdista vaan mieluummin taustoittavia juttuja maailmantaloudesta ja valtion taloudesta. Tätä pyyntöä olen saanut toistuvasti, sanoo Jussi Eronen Uudelle Suomelle.

Nimenomaan päätoimittaja Atte Jääskeläiseltä?

– En halua tätä yksilöidä, koska täällä on muitakin päälliköitä. Mutta kaikki päälliköthän noudattavat Jääskeläisen linjaa, Eronen sanoo.

Hänen mukaansa aiheiden käsittelyn rajoittaminen on koskenut erityisesti poliittisia päättäjiä.

– Jos kriittinen aihe käsittelee jotakuta kansanedustajaa tai ministeriä, niin täällä Yleisradiossa otetaan välittömästi oma uutiskriteeristö käyttöön ja tulee hiekkaa rattaisiin, Eronen väittää.

Hänen mukaansa asian pitäisi olla juuri päinvastoin.

– Vallanpitäjien kriittisen tarkastelun pitäisi olla keskeisimpiä Ylen tehtäviä, mutta päätoimittajan tiiviissä käsiohjauksessa toimitus kohtelee juuri poliitikkoja – etenkin pääministeriä – kaikkein varovaisimmin. Tilanne on Yle-veroa maksavan yleisön kannalta sietämätön. Mitä merkittävämpi vaikuttaja, sitä tarkemmin Ylen tulisi asioita tutkia, Eronen kirjoittaa Facebookissa.

Alla Erosen Facebook-päivitys. Juttu jatkuu FB-upotuksen alla.

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen on perustellut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mahdollisen jääviyskysymyksen uutiskäsittelyyn puuttumista sillä, että asia oli saanut Ylen toiminnassa liian suuren roolin alkuperäisen Katera Steel -uutisen jälkeen.

Jussi Erosen mukaan päätoimittaja kuitenkin puuttui jo ensimmäiseen Katera Steel -asiaa käsitelleeseen juttuun muun muassa muuttaen otsikkoa ja poistaen sisältöä "kysymättä lainkaan minulta tai juttua tehneiltä toimittajilta". Tämän jälkeen Ylen uutisointi asiasta oli Erosen mukaan lähinnä sitä, että pääministeri Juha Sipilä moitti Ylen hankkimaa omaa uutista.

 – Maanantaina sitten Jääskeläinen kielsi asiaa koskevat tiimini jatkojutut ja aiheen käsittelyn spekulatiivissa tv- ja radiolähetyksissä, Eronen kertoo.

Atte Jääskeläinen kommentoi

Jääskeläinen kommentoi Erosen irtisanoutumista Ylen verkkosivuilla. Hänen mukaansa "näyttää siltä, että hän [Eronen] ei voi hyväksyä Ylen journalistisia periaatteita ja arvoja".

– Yle on tehnyt vuosia laadukasta tutkivaa journalismia, ja tulee tekemään sitä jatkossakin. Kun tutkivaa journalismia tehdään, olennaista on huolellisuus ja se, että väitteet pitävät. Tällainen huolellisuus ei ole sananvapauden rajoittamista, Jääskeläinen sanoo.

Lisää juttuja Ylen kuohunnasta löydät tämän linkin takaa.

Lue myös:

Tutkija SK-blogissa: Yle-kohu paisuu jo skandaaliksi – ”Suojeli kiukuttelevaa pääministeriä”

”Sipilä-teksti on yhä piirongin laatikossa” – Toimittaja kertoi Ylen poikkeusratkaisuista

Avoin kirje Ylen sisältä: Alaisilta ”täysi tuki” Atte Jääskeläiselle

Oletko huolissasi Ylen tilanteesta?

Kyllä, erittäin huolissani
83% (1093 ääntä)
Hieman
8% (101 ääntä)
En
7% (98 ääntä)
Mikä Ylen tilanne?
3% (38 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1323
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Iiro Koppinen

Talvivaara hoidettiin valtion taholta hyvin. Eikä PMkään ollut estynyt. Mutta silti halutaan hutunkeittoa jatkaa määrättömästi. Kyllä esimiehet saavat vähän ohjailla aiheiden käsittelyä. Ylimielistä ajatella, että toimittaja on ainoastaan sananvapauden soihdunkantaja ja esimies paha korruptoitunut.

Jouni Suonsivu

Jaha, Iiro Koppinen höpöttelee - jälleen. Aiotko opetella ajattelemaan? Se nimittäin mahdollistaa sinulle sitten (itse)kriittisen lähestymistavan ja jopa mielekkäät kommentit, mutta nyt nuo reunaehdot eivät täyty. Viisi virkettäsi ovat vain ja ainostaan omaa luuloasi ja tosiasiat sitten erikseen.

Esa Aaltonen

No ei nuo henkilökohtaisuudet kuulu keskusteluun. Attehan sanoo tuossa melkoisen suoraan, että Eronen on jäänyt kiinni valheesta tai ainakin törkeästä huolimattomuudesta jutun faktojen tarkistamisessa.
Toinen asia on se, että pomollakin on pomo ja näitä "korvaamattomia" kavereita, jotka eivät johdon tai kenenkään muunkaan linjasta ole kiinnostuneita, on alalla turhankin runsaasti. Muistelen, että joksus takavuosina YLE:llä oli urheilutoimittaja, joka ei millään uskonut, että poliittinen satiiri nyt ei vain kuulunut siihen hommaan johon hänet oli palkattu :-)
Erosen kunniaksi täytyy sanoa, että hän toimi kaikkien kannalta oikein ja todennäköisesti myös omalta kannaltaan parjaalla tavalla kun valeita/huolimattomuutta ei nyt sitten jouduta oikeudessa vatvomaan - pöytälaatikkoohan saa kirjoittaa mitä haluaa...

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #18

Esa,
Mitä valeita Eronen on sanonut? Jos joku esimiesasemassa oleva kepusuuntaunut Atte pyrkii tukkimaan toimittajien sanan- ja kirjoittamisen vapauden niin on syytäkin ottaa asia esille. Nythän entinen Reporadio on muuntautunut Kepuradioksi.
Voihan tämä kyseinen Atte puhua ihan mitä sylki suuhun tuo. Kaikkea vaan ei voi eikä pidä uskoa.

Juhani Hirvonen

Miksi! Ja kenen toimesta.
Yle on "yritys". Tietenkin hieman erilainen. Tulos ei ole ainoa päämäärä!
On ollut "repolaista" suuntaa; milloin sinne ovat soluttautuneet punaiset, vihreät, keltaiset. Varmaan siellä on eri aatesuuntia edustavia toimittajia yms. Mutta jos toimitajien koulutuksen ohjeita noudatetaan; katso asioita toimittajan silmin, jätä omat ajatuksesi (taka-alalle; onnistuu ammattilaiselta). Taas kerran, sensaatio-journalismi ei kuulu Yleisradioon.

Petri Salo

Vaan joko aika on kypsä siihen, että saamme kuulla ison kuvan katsauksen suomalaisen median todellisista toimintavoista ja nimenomaan poliittisen vallan käyttäjänä. Ei niinkään siitä, mitä meille on median kautta yhteiskunnallisista asioista kerrottu, vaan se, mitä meille on pitkäkestoisesti jätetty kertomatta ja miksi?

Tässä kohteliaimmin ja varmistuksena yksi näkökulma:

"Hei päätoimittajat! – Ketä kannatatte?"
Median käyttöohjekäsikirjat tarvitaan kaikkien kotitalouksien saataville.

Tiedotusvälineellä ei ole koskaan arvokkaampaa pääomaa kuin se, että siihen voi luottaa.

Lue aiheesta lisää, esimerkiksi ”Sananvapaus kauppatavarana” – kirjasta, jonka kirjoittanut Martti Valkonen tunnetaan Helsingin Sanomien pitkäaikaisena toimittajana. Asemapaikkanaan muun muassa Neuvostoliiton aikainen Moskova.

Martti Valkonen ”Sananvapaus kauppatavarana”.

BookPlus piste fi – nettikirjakauppa mainostaa kyseistä kirjaa seuraavin sanankääntein:

”Martti Valkosen tuore analyysi suomalaisesta sananvapaudesta, mediasta ja journalismista kuuluu jokaisen suomalaisen lukijan ja kirjoittajan kirjahyllyyn.

Valkonen on vapaa toimittaja, joka on työskennellyt 40 vuotta median ammattilaisena Suomessa ja ulkomailla: Ateenassa, Lontoossa ja Moskovassa.

Pitkän uran aikana Valkonen on saanut Suomen oloissa ainutlaatuisen näköalan suomalaisen median ja sananvapauden kipeisiin kohtiin.”

SISÄLLYSLUETTELO
Puolueiden, etujärjestöjen ja median yhteistyökuviot
Mtv:n toimitusjohtaja tunnustaa propagandan käytön
Median ison kuvan ymmärtämiseen kirjavinkkejä
Nukkuvien puolueen ja median ummella olon vaarallisuudesta
Miten median sidonnaisuuksien avaamisessa eteenpäin?
Kansan Galluppi kansalaisten tiedonjanon kohteista
Päivittelyä 1.3.2013 – kello 18:05
> Maan tapana; sananvapaus kauppatavarana
> www. journalismi. info – sivuston kohtalo kiinnostaa?
Suomi 2017 artikkeleita median tilasta
Päivittelyä 2.3.2016 kello 11:03 – Päätoimittajat yhteisrintamassa
> Luotettavan median puolesta – vuosi 2016
– 22 päätoimittajaa ja mediaa
> Vallan vahtikoirat; vallan sylikoirina – vuosi 2012
– 21 päätoimittajaa ja mediaa

Lue lisää Suomi 2017 - blogista osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2010/09/21/hei-paatoimittajat-keta-kanna...

Carolus Linden

Mitä ihmeen porukkaa nämä kitisevät toimittajat ovat. Jos kerran on osattava lähdekritiikki voi kai osata osoittaa kritiikkinsä oikeaan kohteeseen.
Tässä tapauksessa se ilmiselvästi on lainmääräys siitä, että medialla täytyy olla vastaava päätoimittaja. Ei kai nämä toimittajatkaan niin yksinkertaisia ole, että uskovat vastaavaa päätoimittajaa ja hänen toimiaan koskevan, toimittajien taholta tulevan kritiikin loppuvan, niin kauan kuin noudatetaan vastaavaa päätoimittajaa koskevaa lakia.

Jaakko Aalto

Paljon on ollut porua, mutta tavattoman vähän kertynyt villoja. Nämäkin toimittajat ovat olleet niin runsaasti julkisuudessa ja esittäneet niin rankkoja syytöksiä, että luulisi jotain konkretiaakin löytyneen, mutta ylimalkaisten ja epämääräisten vihjailujen tasolle se on jäänyt.

Kurre Stenbäck

"... mutta ylimalkaisten ja epämääräisten vihjailujen tasolle se on jäänyt."
Siinä se, vihjailuja, epämääräisiä oletuksia joista keitetään myrkyllinen soppa sanomatta mitään mutta lukija uskoo ja lumivyöry toimii - eikä henkilöä voida asettaa vastuuseen!

Juttuja ilman faktaa ja se on journalismia, lehdistön sananvapautta jota ei saa loukata - ei edes esimies - päätoimittaja joka kantaa vastuun.
Sehän on täyttä anarkiaa!

Henri Järvi

Yleisradio, kapitalistisen ryöstötalouden siunaaja ja hyväksyttäjä

Haastateltavat höpisevät joutavanpäiväisiään toimittajan laittamatta häntä vastuuseen sanoistaan

Sokerikuorrutteista kapitalismia kansalle ala tanssia-tähtien-kanssa

Hannu Koho

Osa kansasta ei voi sulattaa vasemmistoon/vihreisiin eli oppositioon kallellaan olevaa toimittajakuntaa, joka on ottanut poliittisen vaikuttajan roolin tiedonvälittäjän tilalle - osa taas ei voi sulattaa sitä, että tätä toimittajakuntaa pyritään parlamentaarisen hallintoneuvoston kautta - eli puolueiden toimesta - ohjaamaan ja ohjeistamaan. Paljon on pyykkiä pestävänä - josko onnistuukaan?

Jarmo Hussi

Pasi osaisitko sinä kertoa kumman toimesta, itseään kunnoittavan toimittajan vai johdon painostuksen takia mm. ylen viime syksyn turvapaikanhakijoita käsitelleessä ohjelmassa tyypillisiä turvapaikanhakijoita edustamaan oli rahdattu syyrialainen perhe jonka Suomen valtio oli käynyt valitsemassa Egyptin pakolaisleiriltä.

Miten hyvin syyrialaiset edustivat ylipäätään turvapaikanhakijoita kun heitä yli 33 000 hakijasta oli vajaat 900.

Miten hyvin perhe edustaa turvapaikanhakijoita kun 2/3 tulijoista oli miehiä.

Miten hyvin ylipäätään tänne pakolaisleiriltä tänne lennätetty perhe edustaa turvapaikanhakijoita kun suurin osa on tehnyt tänne vaarallisen matkan omin toimin usean Schengen-maan kautta?

Tällaisilla jutuillako toimittajat kunnioittavat työtään, vai Jääskeläinenkö oli tässäkin päsmäröimässä? Ja tämähän on vain yksi yksittäistapaust ylen toistuvasta vääristyneestä uutisoinnista. Veikkaan että se osataan ylessä ihan ilman johdon painostustakin. Tai en edes veikkaa, tiedän.

Juhani Karlsson

Osuiko toimittaja liian isoon kalaan("Marraskuussa 2013 tein Talvivaaran tiedottamisen kummallisuuksista juttua MTV:n 45 minuuttia -ohjelmaan")? Oli tekemässä juttua ennen Maikkarille Talvivaarasta, tie nousi pystyyn ja samoin Ylessä? Myös Jussi Eronen oli ennen Maikkarilla ja saman aiheen parissa ("Eronen on työskennellyt MTV:ssä vuodesta 1996, muun muassa ajankohtaisohjelmista vastaavana toimituspäällikkönä, 45 minuuttia -ajankohtaisohjelman vastaavana tuottajana, erikoistoimittajana ja toimittajana." ). Tuo savikuoppa jonne kaadettiin juuri 100 miljoonaa veronmaksajien rahaa joka tuottaa kuravettä hintaan 10 miljoonaa kuukaudessa....
-
---
"Salla Vuorikoski"
"Olen tänään irtisanoutunut Yleisradion palveluksesta."
"Talon johto on viestittänyt toistuvasti viime viikkojen aikana työntekijöille, että jos he eivät pysty hyväksymään johdon linjauksia, pitää miettiä, voiko talossa olla töissä. Myös tätä viestiä olen kuunnellut tulevaisuuttani pohtiessa. Oma polkuni vie nyt toiseen suuntaan."
https://www.facebook.com/salla.vuorikoski/posts/10154561551717529
-
"Eronen on työskennellyt MTV:ssä vuodesta 1996, muun muassa ajankohtaisohjelmista vastaavana toimituspäällikkönä, 45 minuuttia -ajankohtaisohjelman vastaavana tuottajana, erikoistoimittajana ja toimittajana."
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/03/jussi-eronen-yle-uutisiin-ajanko...
-
"Taustalla epäily Talvivaaran ylioptimisesta tiedottamisesta......– Minusta näytti siltä, että yhtiö oli toistuvasti antanut sijoittajille liioitellun myönteisiä näkemyksiä tulevaisuudestaan......Meillä on aika hyvä julkisuuslaki, mutta miten saada viranomaiset noudattamaan sitä? Kun viranomainen haluaa salata asiakirjoja, se on usein valmis etsimään kaikki mahdolliset oljenkorret, jolla julkisuuslain noudattamista voi lykätä. Uutinen ehtii yleensä kuolla vanhuuteen ennen kuin asiakirjat on todettu julkisiksi kaikissa oikeusasteissa......En ole ainoa Finanssivalvonnan julkisuuslinjaan kompuroinut toimittaja..."
-
"Vuonna 2013 seurasin, kuinka Talvivaaran kaivososakeyhtiö keräsi rahaa sijoittajilta osakeannissa. Kotitaloudet olivat hulluna Talvivaaraan. Kun piensijoittajat tankkasivat Talvivaaraa, ammattipelurit ja eläkeyhtiöt vähensivät omistuksiaan. Ne eivät tuntuneet uskovan yhtiön mahdollisuuksiin yltää johtaja Pekka Perän julkisuudessa maalailemiin tavoitteisiin.
-
"...Yhtiö arvioi tulevaisuuttaan toistuvasti yläkanttiin...... annetaanko suomalaisille piensijoittajille kunnollista tietoa vai johdetaanko heitä harhaan......pyysin sitä varten pörssiyhtiöitä valvovalta Finanssivalvonnalta asiakirjoja. Halusin selvittää, millä tavalla valvoja oli mahdollisesti puuttunut asiaan......että olin törmännyt Finanssivalvonnan normaaliin käytäntöön, jonka mukaan valvonta-asiakirjoja ei koskaan luovuteta......Osa salaamisen perusteluista oli suorastaan älyttömiä. Finanssivalvonta vetosi muun muassa siihen, että yleisö ei kykenisi ymmärtämään asiakirjojen sisältöä......Finanssivalvonta väitti, että valvottavan valvojaa kohtaan tuntema luottamus voisi vaarantua."
-
"...Korkein hallinto-oikeus toteaa kuitenkin, että Finanssivalvonnan oikeus saada tietoja pörssiyhtiöltä ei perustu luottamukseen, vaan lakiin...."
-
-
---
"Näkökulma: Kuinka saada pörssivalvoja noudattamaan lakia"
"Kun viranomainen haluaa salata papereita, se on usein valmis etsimään kaikki mahdolliset oljenkorret, jolla lain noudattamista voi lykätä, kirjoittaa toimittaja Salla Vuorikoski."
"Vuonna 2013 seurasin, kuinka Talvivaaran kaivososakeyhtiö keräsi rahaa sijoittajilta osakeannissa. Kotitaloudet olivat hulluna Talvivaaraan. Kun piensijoittajat tankkasivat Talvivaaraa, ammattipelurit ja eläkeyhtiöt vähensivät omistuksiaan. Ne eivät tuntuneet uskovan yhtiön mahdollisuuksiin yltää johtaja Pekka Perän julkisuudessa maalailemiin tavoitteisiin."
"Sähköpostiini kilahti aamulla oikeuden ratkaisu, jota olin odottanut pitkään. Sen perusteella minun pitäisi lähiaikoina saada paperit, joita olisin tarvinnut kaksi ja puoli vuotta sitten."
"Yhtiö arvioi tulevaisuuttaan toistuvasti yläkanttiin. Parempi aika kuului aina olevan ihan nurkan takana. Annissa kerätyt rahatkin loppuivat pikavauhtia – toisin kuin oli lupailtu. Minua mietitytti, annetaanko suomalaisille piensijoittajille kunnollista tietoa vai johdetaanko heitä harhaan."
"Marraskuussa 2013 tein Talvivaaran tiedottamisen kummallisuuksista juttua MTV:n 45 minuuttia -ohjelmaan ja pyysin sitä varten pörssiyhtiöitä valvovalta Finanssivalvonnalta asiakirjoja. Halusin selvittää, millä tavalla valvoja oli mahdollisesti puuttunut asiaan.
Päätös oli tyly: asiakirjoja ei anneta. Kuulin kollegoilta, että olin törmännyt Finanssivalvonnan normaaliin käytäntöön, jonka mukaan valvonta-asiakirjoja ei koskaan luovuteta. Valitin salaamisesta hallinto-oikeuteen. Vuoden kuluttua se kumosi perusteellisella päätöksellään Finanssivalvonnan linjan. En vieläkään saanut papereita, vaan Finanssivalvonta valitti ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
Tänään julkaistu korkeimman hallinto-oikeuden päätös oli täysin odotusteni mukainen. Osa salaamisen perusteluista oli suorastaan älyttömiä. Finanssivalvonta vetosi muun muassa siihen, että yleisö ei kykenisi ymmärtämään asiakirjojen sisältöä.
Keskeisin oli kuitenkin perustelu, jonka mukaan Finanssivalvonta katsoi koko valvontatoimintansa vaarantuvan, mikäli se luovuttaisi asiakirjoja. Finanssivalvonta väitti, että valvottavan valvojaa kohtaan tuntema luottamus voisi vaarantua. Minun piti oikein tarkastaa lakikirjasta, perustuuko pörssivalvojan toimivalta valvottavien kokemiin luottamuksen tunteisiin vai lainsäädäntöön. Myös korkein hallinto-oikeus muistutti tänään, että velvollisuudesta toimittaa tietoja valvojalle on säädetty laissa."
"En ole ainoa Finanssivalvonnan julkisuuslinjaan kompuroinut toimittaja. Loppuvuodesta 2013 silloinen Voima-lehden päätoimittaja Jari Hanska teki myös valituksen asiakirjojen salaamisesta. Hän sai oman vastaavan ratkaisunsa myös tänään korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Hanska kertoo soittaneensa heti aamulla Finanssivalvonnan viestintäosastolle ja kysyneensä pyytämiensä asiakirjojen perään. Hanskan mukaan asiaan ei ollut siellä vielä perehdytty, mutta puhelimessa oli jo pohdiskeltu, olisiko joku valitustie vielä käytettävissä."
"Puhelu kuvaa ongelmaa hyvin. Meillä on aika hyvä julkisuuslaki, mutta miten saada viranomaiset noudattamaan sitä? Kun viranomainen haluaa salata asiakirjoja, se on usein valmis etsimään kaikki mahdolliset oljenkorret, jolla julkisuuslain noudattamista voi lykätä. Uutinen ehtii yleensä kuolla vanhuuteen ennen kuin asiakirjat on todettu julkisiksi kaikissa oikeusasteissa."
http://yle.fi/uutiset/nakokulma_kuinka_saada_porssivalvoja_noudattamaan_...
---
"Pörssivalvojan salailu sai lopullisen tyrmäyksen"
"Korkein hallinto-oikeus on antanut merkittävän ennakkopäätöksen Finanssivalvonnan asiakirjojen julkisuudesta. Muun muassa pörssiyhtiöitä valvova viranomainen ei voi jatkossa salata säännönmukaisesti valvottavia yhtiöitä ja henkilöitä koskevia asiakirjojaan."
"Oikeus totesi muun muassa, että Finanssivalvonta ei voi salata asiakirjoja vetoamalla valvontatehtävänsä vaarantumiseen. Finanssivalvonta oli väittänyt, että valvottavien luottamus sitä kohtaan vaarantuisi, jos se luovuttaisi asiakirjoja. Tämä voisi Finanssivalvonnan mukaan johtaa siihen, että se ei saisi tarvitsemiaan tietoja yhtiöiltä. Korkein hallinto-oikeus toteaa kuitenkin, että Finanssivalvonnan oikeus saada tietoja pörssiyhtiöltä ei perustu luottamukseen, vaan lakiin."
"Taustalla epäily Talvivaaran ylioptimisesta tiedottamisesta"
"– Minusta näytti siltä, että yhtiö oli toistuvasti antanut sijoittajille liioitellun myönteisiä näkemyksiä tulevaisuudestaan ja halusin tietää, oliko viranomainen kiinnittänyt tähän asiaan huomiota, Vuorikoski kertoo."
http://yle.fi/uutiset/porssivalvojan_salailu_sai_lopullisen_tyrmayksen__...

Juhani Hirvonen

Pekka Perä osti ja uskoi. Hinta edullinen. Nimellinen.
Ehkä uskottiin uusiin käsittelymenetelmiin liikaa.
Mutta isommassa liiketoiminnassakin voi epäonnistua.
Uskottiin liikaa esim. vesimassojen hallittavuuteen jonkun ulkopuolisen asiantuntija-yrityksen taholta. Vielä kiitetään Pekkaa....

Terrafame ei ole Talvivaara!
Uskon, että TF toimii; koska valltio on toiminnan rahoittajana teettänyt selvittäjänä kaiken mahdollisen omistajaohjauksen kautta. Pekka Perä teki armaan virheitä, mutta konna hän ei ole. Voisi vaikka tulevaisuudessa ostaa Tf-yhtiön!!!!!!!

Juhani Hirvonen

Eronen sanoi; hänen sananvapauttaan on loukattu. Sananvapaus koskenee tavallisia kansalaisia!
Olen tänään sanonut itseni irti Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnasta. Lopetan työni ajankohtaistoimituksen esimiehenä, sillä sananvapauttani on rajoitettu. En pysty täällä tekemään työtäni omien arvojeni ja journalistin ohjeiden mukaan. (Erosen tiedote Fb).
Yksityishenkilö Erosen sananvapaus (sananvapauttani on rajoitettu). Toimittaja Eronen on muutakin kun "oman sananvapauden" puolustaja. Käsitykseni mukaan jo toimittajien koulutuksessa lähdetään siitä; kaiva esiin tosiasiat; pistä omat omat olettamuksesi vaikka elämänkertaasi..... Yle ei kaiva sensaatioita, eikä kerro toimittajien "omia sananvapauksia"......