Lauantai 25.5.2019

Piraattipuolue: Atte Jääskeläisen erottava Ylestä

Luotu: 
14.12.2016 14:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Piraattipuolueen mielestä Ylen tilanne on peruuttamattomalla tavalla tulehtunut.

Piraattipuolue vaatii Yleisradion vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen eroa.

Piraattipuolueen mielestä tänään keskiviikkona ilmoitetut irtisanoutumiset sananvapaudesta ja riippumattomuudesta huolestuneiden toimittajien osalta kertovat vakavaksi kehittyneestä tilanteesta.

Puolue katsoo Ylen sisäisen tilanteen peruuttamattomalla tavalla tulehtuneeksi. Piraattien mukaan ainoa toimiva ratkaisu, joka mahdollistaa kansallisen yleisradioyhtiön toimittajien sananvapauden ja työrauhan, on päätoimittajan eroaminen.

– Kansalaisten ja erityisesti toimittajien luottamus päätoimittaja Atte Jääskeläiseen on hälyttävällä tavalla heikentynyt Sipilä-kohun seurauksena. Piraattipuolue on äärimmäisen huolestunut Ylen toimittajien sananvapaudesta ja jaksamisesta. Tulehtuneen tilanteen voi tässä vaiheessa korjata vain päätoimittajaa vaihtamalla, piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi kommentoi.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan esimiehenä toiminut Jussi Eronen ilmoitti tänään erostaan. Syy on hänen mukaansa hänen ja Ylen päätoimittajan välinen näkemysero sananvapaudesta ja Ylen roolista.

Lue myös: Ylen päällikkötoimittaja eroaa – raju tviitti Ylen hallintoneuvostosta, ristiriita päätoimittajan kanssa    

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit