Lauantai 25.5.2019

Ylessä alkoi mylläys – A-studiolle ja uutisiin uudet päälliköt

Luotu: 
16.12.2016 13:34
Päivitetty: 
16.12.2016 13:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Kohun keskelle jumittunut Yleisradio kertoo uudistavansa organisaatiotaan. Yhtiön tiedotteen mukaan Yleisradion on varmistettava kansalaisten luottamus tuottamalla riippumatonta ja itsenäistä journalismia.

Tiedotteen mukaan Ylen journalistisista standardeista ja etiikasta vastaava päällikkö Riitta Pihlajamäki nimitetään ”Ylen uuden A-studion toimituksen päälliköksi”.

– Toimitukseen kootaan tv-lähetyksiä ja verkon ajankohtaisjournalismia tekevät toimittajat, Yle kertoo.

Pihlajamäki raportoi vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle ja hän tulee jäseneksi Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtotiimiin. Myös uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtamista selkeytetään ja yksikön päivittäisestä johtamisesta vastaavaksi päälliköksi nimitetään Riikka Venäläinen, Ylen yhteiskuntatoimituksen päällikkö. Yhteiskuntatoimituksen päälliköksi puolestaan nimitetään Jukka Niva.

Ylen uutistoimituksessa on myös aloitettu journalistinen linjaustyö, "joka jatkuu koko vuoden 2017".

– Koko henkilökunta kutsutaan osallistumaan tähän työhön ja keskustelemaan journalistisista periaatteista. Vastaava kierros toteutetaan myös muissa Ylen toimituksellisissa yksiköissä.

Lisäksi Uutis- ja ajankohtaisyksikköön nimetään hallintopäällikkö, jolle keskitetään merkittävä osa hallinnollisista ja suunnittelutehtävistä. Näin toimitusten resursseja vapautetaan sisältötyöhön. 

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen on tällä viikolla käynyt läpi kuulemiskierroksen Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa ja koonnut kokonaiskuvan yhtiön kuohuntaan johtaneesta sisäisestä tilanteesta.

Lue lisää aiheesta:

Yle-hässäkkä otsikoissa maailmalla: ”Johtava valtio sananvapaudessa”

Hjallis Harkimo täräyttää IL:ssä: ”Ylen johto vaihdettava – koko yhtiö on sekaisin”

Toinenkin huippunimi lähtee Ylestä – Sipilän viestit julkaissut Vuorikoski ilmoitti erostaan

Ylen päällikkötoimittaja eroaa – raju tviitti Ylen hallintoneuvostosta, ristiriita päätoimittajan kanssa

Eronneelta Ylen esimieheltä kovia väitteitä: ”Kansanedustajille ja ministereille oma uutiskriteeristö”

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Lehtinen

Pahasti kuullostaa siltä, että mitään todellisia muutoksia ei ole tulossa. Uusille paikoille laitetaan vaan kaverit, jotka eivät valita kun Jääskeläinen kieltää tekemästä kriittisiä uutisia hallituksen erityisesti keskustapuolueen toimista.

Tapani Tuominen

"Kohun keskelle jumittunut Yleisradio kertoo uudistavansa organisaatiotaan. Yhtiön tiedotteen mukaan Yleisradion on varmistettava kansalaisten luottamus tuottamalla riippumatonta ja itsenäistä journalismia."

Sallikaa minun nauraa ääneen. "Varmistaa" on täysin väärä verbi tässä kohtaa. "Palauttaa" verbiäkään ei voi käyttää.

Oikea asenne olisi pyytää nöyrästi anteeksi ja luvata alkaa etsiä aitoa journalismia ja sitä kautta totuutta ja objektiivisuutta.