Keskiviikko 21.8.2019

”Menettely on törkeää” – Suut yritetään tukkia eduskunnassa, epäilee kansanedustaja HS:ssa

Luotu: 
21.12.2016 08:49
Päivitetty: 
21.12.2016 10:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Markus Mustajärvi.
|

Oppositiopuolue vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi purkaa Helsingin Sanomissa kiukkuaan siitä, että eduskunnan keskustelu hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta on asetettu vuoden viimeiseksi asiaksi ennen pitkää joulutaukoa.

Vielä ennen tuota keskustelua eduskunta niittaa tänään ensi vuoden budjetin viimeiset kohdat.

– Kerran neljässä vuodessa kansanedustajat pääsevät keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan isoista linjoista. Ja nyt tämä keskustelu ajoitetaan kaikkien talousarvioasioiden jälkeen, viimeiseksi asiaksi ennen joulutaukoa, Mustajärvi kommentoi HS:ssa.

”Täydellisestä temppuilusta” puhuva Mustajärvi epäilee, että kyseessä on ulko- ja turvallisuuspolitiikan tietoinen vaientamisyritys.

– Ainakin vahva maku sellaisesta on. Nato-selvitys tuli vapunaattona, ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko annettiin juhannusviikolla, ja nyt loppukäsittely ajoitetaan viimeiseksi istuntopäiväksi, Mustajärvi sanoo.

Hänen mukaansa vasemmistoa on jopa pyydetty luopumaan ulkoasiainvaliokunnan mietintöön jätetyistä kolmesta lausumaesityksestä, jotta edustajat pääsisivät nopeammin lomille.

Uusi Suomi kysyi Mustajärveltä, kuka eduskuntaa vaientaa. Lue: Kuka eduskuntaa nyt vaientaa? – ”Kyllähän Timo Soini tästä vastaa”

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Korkalainen

Mikä näitä vasureita kaivertaa. Pitäiskö setä Leninin nousta mauseleomista jatkamaan sosialististä vallankumousta jotta suomalaiset sosialistit ja kommunistit voisivat aloittaa toimenpiteet Suomen liittämiseksi Suureen ja mahtavaan Neuvostoliittoon. Kyllä se vie pitkän ajan ennen kuin nämä toipuvat neukkulan ja sosialismin romahduksesta.

Janne Pohjala

Viimeinen YLEn julkaisema laaja mittaus NATOn kannatuksesta kertoi että YKSI neljästä suomalaisesta kannatti NATOa.

On kovin kyseenalaista leimata 75% suomalaisista kommunisteiksi kun eivät kannata NATOa.

Ja se on syy miksi edellinen ja nykyinen hallitus ovat kaikin keinoin ohittaneet sekä kansan tahdon, jonka kiistattomin osoitus oli se että eduskuntaan valituiksi tulleista kansanedustajista 72% ilmoitti ettei kannata NATO:a

Siksi näyttää myös että eduskunta halutaan ohittaa laittamalla nämä keskustelut aina aikaan kun edustajat ovat jo poistuneet.

Hallitus on tehnyt perustuslain vastaisia ja kyseenalaisia puolutussopimuksia täysin ohi eduskunnan ja kansan.

Maamme sotilaat ovat olleet täysin USAn nyt vaaleissa niin presidentin kuin senaatin hävinneen johdon levittämän uhkakuvien disinfirmaation lumoissa.

Trumpin hallinnon aika tulee todennäköisimmin osoittamaan sen että aggressio ei ole tullut idästä, vaan lännestä ja oli samaa USAn uuskonservatiivien sotahaukkojen propagandaa kuin väitteet vaalimanipulaatiosta.

On hyvin mahdollista että hallitus joutuu tämän asian suhteen kiusalliseen asemaan.

Suomessa on demokratia, niin ei voida loputtomiin toimia ettei kansan enemmistön kantaa kunnioiteta.

Kurre Stenbäck

Lockheed Martin F-35 Lightning II ja NATO kuuluvat yhteen.
F-35 mallia ei enää myydä lentokoneena vaan TAISTELUJÄRJESTELMÄNÄ" joka on enemmän kuin yksittäinen lentokone.
Lockheed Martin myöntää että itse koneesta yksittäisenä kappaleena ei ole mitään eikä kykene mihinkään.

Joten Suomessa on jo niitä - lobbauksen esimerkkejä jotka jo edustavat "järjestelmää" - ei lentokonetta. Kone on itsessään täysi susi - ja mikäli valitun uuden Presidentin tahto toteutuu se hanke lopetetaan ensimmäisen sadan päivän aikana.

Veli-Pekka Kultanen

Ilkka voisi puhua asiasta Ad hominen morkkaamisen ja spekuloinnin sijaan. Sisällissodan voittanut osapuoli teki sopimuksin Suomesta Saksan vasallivaltion ja halusi jopa meille saksalaisen kuninkaan. Se on fakta. Ilkan kommentti on oletusta ja suoraan sanottuna paskapuhetta. Se, mitä nyt puhutaan Suomen turvallisuuspoliittisesta asemasta, on pikkuisen eri asia.

Jukka Lampinen

Taitanee olla kyse samasta asiasta kuin Ylessäkin, kansa halutaan pakottaa Usan ja EU:un sotapolitiikan taakse.
Sotapolitiikasta pyristelee irti jo monet Venäjän naapuri valtiot, joille talous ja kauppa "elämä" on tärkeämpi arvo kuin Usan ja EU:un valta politiikka.
Meille Syyrialla ja Ukarinalla ei ole mitään merkitystä, ne on pieniä asioita myös maailmalla.
Silti meidän elämää rajoitetaan väkisin, koska Usalla ja EU:lla on suurvalta tavoitteita näisssä maissa.
Yle on pakoitettu sanavapautta rajoittamalla näihin tavoitteisiin ja nyt turvallisuus asioissa, myös kansanedustajat pakoitetaan Usan ja EU:un valta etuihin.
Suomalaisten pitää vihdoinkin ymmärtää että talous ja sanavapautta ei ole, silloin kun annamme vetää itsemme sotatilaan.
Taloussota, talous-saarto, talouspakotteet, on sotaa yksiselitteisisti ja ne tarkoitavat vapauden menetystä.

Simo Tamminen

Huominen torstai on varattu eduskunnalle mahdolliseksi lisäpäiväksi. Mustajärvi voi halutessaan vaatia, että lisäpäivä käytetään ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun. Varmaan kaikki edustajat ovat kiitollisia Mustajärvelle kun pääsevät keskustelemaan. Kukaan heistä kun ei ole vielä huomiseksi varannut mitään Joulumenoja kohdallensa.

Carolus Linden

Jos hallituksen toimista ei eduskunta saa tarpeeksi tietoja ja asioiden selvittely siellä koetaan riittämättömäksi, on eduskunnalla keinoja saada lisää tietoja ja selvityksiä. Näiden keinojen käyttäminen saattaa olla tehokkaampaa, kuin kiukunpurkaukset mediassa. Niin haluttaessa, voi liittää kiukunpurkaukset eduskunnan käytettävissä olevien muiden keinojen käytön yhteyteen.

Markku Lehto

Niin, kyllähän toivoisi, että ek:n puolustusvaliokunnan ja ulkoasiain jäsenetkin voisivat nostaa puolustus- ja turvallisuuspoliittisia asioita esiin muulloinkin, kuin silloin, kun he katsovat joutuneensa valiokuntien jäseneninä tietopimentoon. Kyllähän valiokuntien jäsenillä kansanedustajina lienee eduskunnan käytävillä ja muuallakin verkostoja, joista on saatavissa riittävästi tieota.

No Mustajärven osalta löysin kyllä oitis kannanoton koskien EU:n puolustukyvyn kehittämistä. Militarisoimista ja aseteollisuuden etujen ajamista.... olisikohan Mustajärvellä muuta näkökulmaa asioihin ?

Lähde: Vaemmisto, http://www.vasemmisto.fi/kansanedustajat/markusmustajarvi/tiedotteet-mar...

Että EU:ta ollaan militarisoimassa ? Eiköhän siihen ole vielä pitkä matka.
Militarismin määritelmä Wikistä:

"Militarismi tarkoittaa joko sotilaallisten seikkojen yksipuolista korostamista, sotahenkisyyttä ja sotaisuutta tai sotilasvaltaa." ,
https://fi.wikipedia.org/wiki/Militarismi ,
alkuperäinen lähde: Kielitoimiston sanakirja.

Toki turvallisuus-ja puolustuspoliittiset kysymykset ovat Suomelle, johtuen sen geopoliittisesta asemasta, erittäin tärkeitä. Siksi niistä on voitava myös keskustella kattavasti ilman liialista kiirettä ja niin että tavallisetkin kansalaiset eivät olisi pelkästään mielikuvien ja idealismien varassa. Kuikahan moni on galluppeihin vastanneista on lukenut esimerkiksi Pohjois-Atlantin sopimuksen ?
http://atlanttiseura.fi/nato/wp-content/uploads/2014/06/Pohjois-Atlantin...

Kurre Stenbäck

Eduskunta ja sen jäsenet itsessään ovat kuin lintu ilman siipiä. Eduskunta on kumileimasin joka toimii miten puolueet sanovat, aivottomina ilman omaa tahtoa ja päätäntävaltaa.

Viimeisin esimerkki oli kun RKP mokasi äänestämällä omaa tahtoaan vastaan! Edustajat äänestivät vaikka tiesivät että se oli väärin - mutta kun puolue ja Eduskunta ryhmä sanoi miten äänestetään - toki saivat korjattua "virheensä"...

Rauno Kujala

Mustajärven sanoma on tärkeä. On tullut vahva viesti monilta tahoilta, että hallitus ei anna demokratian toteutua eduskunnassa ( tai muuallakaan). Joten miksi hallitus antaisi keskustelulle ja vuorovaikutukselle mahdollisuuksia ulko-ja turvallisuuspoliiyttisissa asioissa ?? Kun tätä showta on pitkään katsonut, ei voi välttyä ajatukselta, että Suomea ei ainakaan johda eduskunta, hallitus eikä presidentti. Taitaa vaan olla niin, että Väyrysen kommentit salaliitosta Suomen johdossa olevan totisinta totta. Suomi ei ole demokratia koskaan ollutkaan, vsrsinkaan viimeisen 20 v. Eu-aikana. Vitsi koko käsite.

Ari Tähti

Luen tämän niin, että Markuksen joululoma on tärkeämpi kuin kyseinen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteko. Buhuhuu, onneksi joulutauko on sentää 40 päivää vai mitä se on.

Normi palkansaaja saa yhden päivän lomasta.

Ammattimielensäpahoittajat liikenteessä. Sitähän vasurit on.