Perjantai 19.7.2019

Sauli Niinistö: ”Pahalle on pantava rajoja”

Luotu: 
1.1.2017 12:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti uudenvuoden puheessaan esiin eurooppalaiset arvot: demokratian, tasa-arvon ja ihmisoikeudet. Niinistö korosti Suomen olevan osa läntistä kulttuuria. 

–Suomi on läntistä kulttuuria ja Suomessa ajatellaan läntisin tavoin. Hyvinvoinnin edistäminen ja rauhan rakentaminen on ollut tavoitteemme. Mutta entä pahaan varautuminen, sitä ei aina ole edes huomattu kysyä. Kauniissa maailmassa ajatellaan kauniisti, ja se on oikein. Jos maailma olisikin aina vain kaunis, presidentti sanoi.

Hän kuvaili nykymaailmaa varjojen maaksi, jossa jokainen päivä tuo sanomaa julmuudesta ja kuolemasta, milloin Alepposta, milloin Berliinistä.

–Perustuslakimme antaa vahvan suojan yksilön perusoikeuksille. Todella vaikeita kysymyksiä on kuitenkin nyt edessä; miten suhtautua tilanteeseen, jossa vastakkain punnittavina ovat kollektiivinen turvallisuus ja yksilön oikeudet? Kun pahaa on tapahtunut, monesti jälkikäteen kysytään, miksi aikanaan ei tehty tarpeeksi terroristin pysäyttämiseksi. Huono vastaus on, ettei ole ollut riittävästi toimivaltuuksia. Sellainen vastaus välittää voimattomuuden tunnetta.

–Pahaa on toki vastustettava hyvällä. Mutta pahalle on pantava rajoja. Tarvitaan myös lujuutta ja päättäväisyyttä, Niinistö totesi.

Hänen mukaansa Euroopan unionia tarvitaan juuri nyt enemmän kuin vuosikymmeniin. Eurooppalaisia arvoja joudutaan presidentin mukaan puolustamaan nyt Euroopan rajojen sisällä.

–Euroopan unionia tarvitaan enemmän kuin vuosikymmeniin, mutta se on nyt heikompi ja hajanaisempi kuin koskaan.  EU on menettänyt asemiaan kansainvälisessä politiikassa. Nyt on enteilty, että presidentit Putin ja Trump tulevat käymään keskustelua Euroopasta yli Euroopan. Syyrian osalta taas kerrotaan Venäjän ja Turkin tapailevan rauhaa. EU ei voi olla poissa niistä pöydistä, joissa tulevaisuutta järjestellään, hän korosti.

Niinistö muistutti, että terrorismin uhka, sodan pelko tai muuttoliikkeen voima luovat epävarmuutta.

–Selvitäänkö näistä haasteista paremmin yhdessä vai kukin maa erikseen? Toissa vuoden muuttoliikkeen yhteydessä näimme, että unionimaat kääntyivät jopa toisiaan vastaan, kun erillisratkaisuja tehtiin. Tarjolla voi olla myös satunnaisetuja joillekin muiden kustannuksella. Ne heikentävät kokonaisuutta ja kääntyvät lopulta myös saajan tappioksi. EU on yhtä vahva kuin heikoin lenkkinsä.

Niinistö pitää hyvänä sitä, että Euroopan unionin puolustuspoliittinen yhteistyö on nytkähtänyt liikkeelle. 

–Terrorismi on yhteinen vihollinen kaikkialla ja kaikille. Tätä pahaa torjumaan avainasemassa ovat tehokas tiedonhankinta ja -vaihto sekä joustava toiminta eri maiden viranomaisten kesken. EU:lla on tässä tekijän paikka.

Niinistö listasi puheessaan myös kaksi sanomaa, jotka hänen mukaansa voisivat olla Suomi 100 -juhlavuoden sanomia.

–Satavuotiaan Suomen yksi tärkeä sanoma voisi olla: Sinä voit hyvin kun kukaan ei voi pahoin. Siis auta, minkä voit. Toinen sanoma voisi olla: Tunne kohtuudella vastuusi, edes omasta itsestäsi. Siis tee, minkä kykenet.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teemu Nyström

Todellakin sale :The paper tiger taas päästelee aivopierujaan tämä hallitus ,kun toistelee pilkuntarkaan Bildenburg ideologiaa. Ratkaisu--->Yleislakko--->hätätilahallitus --->n:200 loista= politikot arkadialta vankilaan (maanpetturuus) ,kansamurha etc.. Virkamieshallitus --->Fixit -->Oma valuutta ja Venäjänkauppa nopeasti kuntoon myös korruptoituneet virkamiehet vastuuseen teoistaan.

Rauno Kujala

Tyhjää jaariaa ilman todellista sanomaa. Eu on epädemokraattinen järkäle; minkä pitääkin hajota omaan mahdottomuuteensa. Lakimies Niinistön pitäisi tietää, että ylintä valtaa pitävältä kansalta pitää kysyä haluammeko jatkaa liittovaltioon asti. Siitähän tässä on kyse piilotetuin sanakääntein. Etteivaan käy Niinistölle toistamiseen, että Suomen tasavallan perustuslaki ohitetaan Eu-asioissa.

Veikko Savolainen

Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuoden 2017 alkajaisiksi sisälsi parikin diplomaattikielistä tamminiemologis-kremlologis-mäntyniemologista rivienvälisanomaa. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211399-sauli-niinistopahalle-pantava-ra... Kiteytettynä oikeatulkintainen sanoma on tämä näin:

- Itänaapurimme uhoava Dj Vladimir Puutiainen ei ole mikään sympaattinen Juuso-Karhu! Pahalle on pantava rajoja niin Isiksen kuin uusnatsien kuin anarkistien kuin putinistienkin uhan torjumiseksi! Kun karhu ei ole kiltti, on oikeat rajat osoitettava myös kartoin ja kompassein niin maalla kuin ilmassakin.

On huolestuttavaa, ettei noita rajoja aina ymmärretä panna edes siellä, missä se ei vaatisi enempiä laintulkintoja ja viranomaisneuvotteluja tai diplomaattiselvityksiä saati kansanäänestyksiä. Tässä nolo esimerkki Kuopiosta, missä suositussa ravintolassa otettiin Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 vastaan viralliseen ohjelmaan kuuluneen presidentti Putinin totuudenjälkeisen puheen ja venäjänkielisen juhlasvobodariekunnan merkeissä, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228772-presidentti-pahalle-on-...

Jarmo Hussi

Muuttoliike? Mistä Niinistö horisee? Pakolaisiahan meille on kerrottu heidän olleen.
Median on syytä puuttua presidenti puheen asiavirheisiin. Puhumattakaan vihapuheesta jota Niinistö harjoittaa. "Mutta pahalle on pantava rajoja. Tarvitaan myös lujuutta ja päättäväisyyttä, Niinistö totesi." Ei ole langennut Merkelin sanat hyvään maahan: "Saksan liittokansleri Angela Merkel kehottaa uudenvuodenpuheessaan saksalaisia pitämään kiinni demokraattisista arvoistaan jihadistisen terrorin edessä sekä kohtaamaan "täynnä vihaa olevat murhaajat" myötätunnolla ja yhtenäisinä." Missä puhe myötätunnosta? En kuitenkaan ole ihan varma tarkoittiko Merkel että myötätuntoa on osoitettava yhtenäisenä "täynnä vihaa olevia murhaajia kohtaan" tyylillä Jihadists Welcome vai mikä oli hänen sanomansa.

Jarmo Hussi
Vastaus kommenttiin #16

Kun kerran vertaat suomalaisten siirtolaisuutta Ruotsiin niin kerrohan Pasi, millaisen sopimuksen Suomi ja Irak olivat tehneet viime vuonna maahantulleiden siirtolaisten osalta?
60-luvulla kun sopimus löytyi Suomen ja Ruotsin valtiojohdon kesken jossa kyseinen siirtolaisuus hyväksyttiin.
Minkälaista työvoimapulaa ja millä teollisuuden alalla (kaarnaveneiden vuoleminen ei kelpaa) nämä irakilaiset saapuivat Suomeen paikkaamaan.
Entäpä minkälaisia vastaanottokeskuksia Ruotsiin rakennettiin tuolloin ottamaan vastaan täältä tulleita suomalaisia?
Jos rakennettiin valittivatko suomalaiset että ärtsoppa ja plättar smakar som skit?
Ja viimeiseksi kysymys maantiedon alalta: Suomi ja Ruotsi ovat naapurimaita, milloin Suur-Suomen rajat ovat yltäneet Irakiin rajoille asti.
Kyllä vuoden 2015 rajat auki politiikkaa seuratessa tuli aika orpo olo. Miten kykypuolueen ministeri saattoi olla noin kyvytön.

Jarmo Hussi
Vastaus kommenttiin #18

Niin ja jotkut voivat kevyesti kommentoida ja väittää että nämä nykyiset maahantulijat ovat ihan samanlainen ilmiö kuin se kun Suomesta lähdettiin joukolla siirtolaisiksi Ruotsiin. Voihan sitä typeryyksiä ladella ihan Matti Meikäläinenkin, ei tarvitse olla edes pääministeri.

Mikko Toivonen

Valitettavasti Niinistö kyllä jätti pahan määrittelemättä ja kuulijan pääteltäväksi.
Siis melkoisen savolainen puhe salolaiselta.

Osan pahasta luonnollisesti pystyy tunnistamaan ja sellaiseen luonnollisesti viisas varautuu ja laittaa rajat.

Sen sijaan on paljon maailmassa ja meidänkin maassa pahaa jota on pahasti pahennettu, eli sen merkitystä raskauttavasti poistettu suhteellisuudesta ja liioiteltu ja sillä perusteella yhden ideologisen suunnan toimesta yhteiskunnan viholliseksi leimattu ja samalla perusteella sitten käytettäisiin ihmisoikeuksien rajoittamiseen ja rankaisuun.

Tällaisen poliittisen pahan rajaaminen ja muista poikkeavan käsittelyn on tapahduttava vain konsensuksen perusteella. Niinistön epäselvä pahuuden määrittäminen jätti nimittäin portin auki myös tällaiselle kulttipoliittiselle pahan määritysmaailmalle. Sille taas ei pitäisi olla auki räppänääkään, koska se on pahan viesti sekin.

Ilkka Korkalainen

Jos vähän konkretisoidaan tämän hetken pahaa. Yksi paha asustaa Kremlissä. Tämä paha uhkaa pullistelullaan maailmanrauhaa. Toinen paha on islam. Se levittäytyy koko Eurooppaan EU:n hyväuskoisten hölmöjen kyvyttömyyden takia. Sama pätee myös Suomeen; valtion poliittinen johto ja vastuussa olevat virkamiehet osoittivat kyvyttömyytensä vuosi sitten maahantulijoitten vyöryn edessä. Suomessa tiedetään tätä pahaa edustavan yli 300 henkilön joilla on yhteyksiä tämän pahan kaikkein pahimpiin.

Carolus Linden

Valtiovalta voisi aloittaa pahalle rajojen panemisen Suomen valtakunnan rajoilla tapahtuvalla rajoittamisella.
On vaikea uskoa kenenkään tolkun ihmisen olevan erityisen iloinen presidentin tehtäviin kuuluvan poliittisen liturgian puhumisesta.

Pekka Korvenniemi

Mikko toivonen kirjoittaa:
"Sen sijaan on paljon maailmassa ja meidänkin maassa pahaa jota on pahasti pahennettu, eli sen merkitystä raskauttavasti poistettu suhteellisuudesta ja liioiteltu ja sillä perusteella yhden ideologisen suunnan toimesta yhteiskunnan viholliseksi leimattu ja samalla perusteella sitten käytettäisiin ihmisoikeuksien rajoittamiseen ja rankaisuun."
Tuossa Mikko on mielestäni täysin oikeassa.
Olisin odottanut Niinistöltä toisenlaista ja positiivisempaa sanomaa. Sekä myös iloisempaa ilmettä näin juhlavuoden alkaessa.

"Ei paha ole kenkään ihminen,
vaan toinen on heikompi toista.
Paljon hyvää on rinnassa jokaisen,
vaikk' ei aina esille loista."
Eino Leino

Olavi Heinonen

Minusta Tasavallan Presidentti juuri viittasi uudenvuodenpuheessaan "Pahan lisääntymisenä", myös kansalaisten yhteiskunnalliseen eriarvoistumiseen ja siihen minusta liittyy juuri huoli kansan jakautumisesta yhä enemmän nk A-, ja B-luokkaan. Suomen kansa on aina ollut vähän alamaisen asemassa, mutta näin pieneksi kansaksi olemme harvinaisen hyvin selvinneet kuuluisan sisun avulla tähänkin asti. Jos Tasavallan Presidentin ilme on vakava julkisessa puheessaan, kyseessähän on julkinen kansalle osoitettu viesti, että asiat eivät hänen mielestään ole nyt niin hyvin, kuin pitäisi olla tänä vuonna 100-vuotta täyttävällä itsenäisellä valtiolla. Mielestäni puhetta kevensi kyllä lausahdus karhumies Sulo Karjalaisesta. Presidenttimme on myös luonnon ystävä ja hänellä on huoli tulevaisuudestamme ja jälkikasvumme elinmahdollisuuksista. Tavallisena kansalaisena pidän Presidentti Niinistön, mielestäni vastuullisesta puheesta koko kansalle!

Pentti Paavola

Tyhjäntoimittaja koko ukko tämä Niinistö.

Sauli Niinistö saisi aloittaa pistämällä omalle pahuudelleen rajat ja jäämällä syrjään presidentin tehtävistä. Niinistön ongelma on sivistymättömyys, tyhmyys, huono ulosanti, jääräpäisyys, hän ei opi asioita eikä siksi ymmärrä mitä työtä hänen pitäisi presidenttinä tehdä.Hän ei osaa hoitaa presidentin ja Suomen poliittisia tehtäviä.

Viime laman aikana vähintään 100 000 ihmistä näki nälkää aivan turhaan Suomessa Sauli Niinistön eriarvostamisen ja väärän talouspolitiikan johdosta. Vielä ei tiedetä kuinka moni ihminen sairastui vakavasti tai kuoli ennenaikaisesti tämän kahelin toimien takia.

Niinistö ei ole koskaan joutunut vastuuseen kaikesta siitä pahasta mitä hän on aiheuttanut teoillaan Suomen politiikassa ja etenkin ministerinä ollessaan sadoilletuhansille suomalaisille lapsista vanhuksiin. Niinistö ei ole koskaan joutunut vastuuseen kaikesta siitä pahasta mitä hän on aiheuttanut teoillaan Suomen politiikassa ja etenkin ministerinä ollessaan sadoilletuhansille suomalaisille lapsista vanhuksiin. Sauli Niinistö on vain salolainen kokoomuksen takarivistöstä julkisuuteen revitty pikkupoliitikko.

Pekka Hovatov

"Kokoomuksen äänenkannattaja julkaisi mustamaalausjutun aktiivimalli-kansalaisaloitteen tehneestä miehestä: Poliittinen pohjanoteeraus”
Iltalehden otsikko 2.1.2018
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801012200638873_pi.shtml

Juttu kertoo, mitä on Kokoomuslainen arvopohja ja arvomaailma, jota puolueen Puheenjohtaja Petteri Orpo ja istuva presidentti Sauli Niinistö peräänkuuluttivat keväällä 2017 Perussuomalaisten uudelta puoluejiohtajalta Jussi Halla-aholta. Onneksi Jussilta ja perussuomalaisilta ei löytynyt tälläistä arvomaailmaa kuin kokoomuksella todisteiden mukaan on. Haluaisitko sinä että arvosi perustuisvat valehtelulle, varastamiselle ja muiden ihmisten orjuuttamiselle???

Tyypillistä kokoomuslaisuutta. Nyt voi vaikuttaa äänestämällä, presidentin vaaleissa, seuraavaksi maakuntavaaleissa ja 2019 eduskuntavaaleissa. Pitäkää nämä Sinisten, Keskustan ja Kokoomuksen tekemiset muistissaan niin osaa äänestää oikein.
Sauli Niinistö on Kokoomuslainen ehdokas, vaikka yrittää sumuttaa äänestäjiä ja esiintyy "KOKO KANSAN PRESIDENTTINÄ" Niinistö kumartaa rahaa ja samanaikaisesti pyllistää Suomen kansalle, tästä hyvänä esimerkkinä Suomen perustuslain vastainen "työttömien kyykytyslaki", jonka voimaantulon Sauli Niinistö hyväksyi viimeisenä työnään vuonna 2017, toisinkin hän olisi voinut tehdä. MUISTAKAA TÄMÄ KUN MENETTE VAALIUURNILLE.
jos haluat presidentiksi henkilön, joka ajaa kaikkien suomalaisten etua, äänestä Nro:5. Laura Huhtasaari