Sunnuntai 26.5.2019

Jussi Halla-aho puoluejohtajaksi? – Kysyimme perussuomalaisilta

Luotu: 
5.1.2017 16:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) aikoo todennäköisesti ilmoittautua ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Uusi Suomi soitti perussuomalaisten kansanedustajille, ja kysyi, kannattavatko he europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa puheenjohtajaksi.

Kolme perussuomalaista kansanedustajaa on jo aiemmin ilmoittautunut julkisesti kannattavansa puolueen puheenjohtajaksi europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa.

Halla-aho on kertonut todennäköisesti asettuvansa ehdolle puheenjohtajavaaliin. Istuva puheenjohtaja Timo Soini sanoi ilmoittavansa ehdokkuudestaan ”kevään korvalla”.

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) kertoi tiistaina Kouvolan Sanomille, että tukee Halla-ahoa puheenjohtajaksi. Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) kirjoitti Puheenvuoron blogissaan, että ”Jussi Halla-ahossa on potentiaalia kirkastaa profiiliamme.” Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) kirjoitti Facebookissa antavansa tukensa Halla-aholle.

Selkeimmin Halla-ahon kannalla oli kansanedustajat Sami Savio ja Teuvo Hakkarainen.

–Kyllä, kannatan Halla-ahoa [perussuomalaisten puheenjohtajaksi], Savio sanoi Uudelle Suomelle.

–Halla-ahon merkitystä puolueen kannatukselle ei ole ihan tunnustettu. Hän on ollut pitkän linjan tekijä. Puheenjohtajavaali antaa mahdollisuuden kirkastaa puolueen ideologiaa, ja ottaa maahanmuuttoasiat entistä tärkeämmin esille, hän totesi.

Hakkaraisen vastaus asiaan oli selkeä.

–Kannatan, hän kertoi.

Myös Pentti Oinonen pitää Halla-ahoa hyvänä vaihtoehtona puheenjohtajaksi.

–Halla-aho on varteenotettava vaihtoehto, oli vastassa kuka tahansa. Pentti Oinonen sanoo.

–Hyvä, että on vaihtoehtoja, Toimi Kankaanniemi kommentoi.

Moni perussuomalaisten kansanedustajista ei vielä halunnut sanoa kantaansa asiaan, koska vielä ei ole varmaa, ketkä ovat ehdolla.

–Hyvä jos puheenjohtajakisa järjestyy. Halla-ahon ilmoitus toi tervettä vipinää puolueeseen, Jani Mäkelä sanoo.

Ville Tavio katsoo ensin, ketä ovat ehdolla, ennen kuin päättää ketä äänestää.

–Olen ihan tyytyväinen, jos Halla-aho lähtee ehdolle, hän toteaa.

Anne Louhelainen on selkeästi Soinin puolella.

–Timo Soinilla on ainakin meidän perheen täysi tuki, hän sanoi Uudelle Suomelle.

Kansanedustaja Simon Elo (ps.) arvioi, että puheenjohtajaehdokkaita tulisi useampiakin.

–Uskon, että ehdokkaita tulee useampi. Toivon, että ehdokkaat ja heidän tukijoukkonsa keskittyvät ehdokkaan puolesta puhumiseen eikä toistensa vastustamiseen, Elo kommentoi Uudelle Suomelle.

Uusi Suomi yritti tavoittaa kaikkia perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseniä, mutta kaikkia ei tavoitettu ja monet eivät halunneet kommentoida asiaa vielä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vesa-Pekka Sainio

Perussuomalaisten hajoamista on povattu eri medioissa ja toimijoiden toimesta niin kauan kuin minä olen ollut puolueessa, tosin vasta vuodesta 2008. Komiasti on vaan puolue pysynyt kasassa jatkuvasta hajoamisarvuuttelusta huolimatta. Muutenkin tähän puolueen mahdolliseen pj-vaihdokseen liittyen mediassa on taas ladattu huikeita odotuksia, että puolue repeää/hajoaa eri leireihin jne. Muiden puolueiden osalta tämmöistä kuulee harvemmin - pj-vaihdokset ovat luonnollisia tapahtumia. Ymmärrän toki PS-puolueen erikoisluonteen pj:n poikkeuksellisen pitkän urakan osalta verrattuna muihin puolueisiin, joissa kipparit saattava vaihtua hyvinkin tiuhaan.

Tapio Tuomisto

Halla-Ahohan on virallisesti ihan KOK- oikeuden tuomiolla todettu rasistiksi, eikä asianomainen ole mitenkään asiaaedeskatunut..samoin kannattajakunta perussuomalaisista kansanedustajista ja muista kellokkaista ovat virallisesti oikeudessa rasismista tuomittuja..ja lähtökohtaisesti persut ovat valtaan päästyään selkeästi muuttuneet kansalliskiihkoiseksi rasistipuolueeksi jase on ollut Soinin suurin moka puoluejohtajana..sillä oli mahdollisuutensa nousta sdp: n vaihtoehdoksi, mutta vallanhimossaan ja tyhmyyttään Soini paljasti todellisen luonteensa rasisteja hyysäävänä ahdasmielisenä katolilaiskiihkoilijana..eli näin kansanomaisesti Soinilta karkasi mopo täysin käsistä..ennustan että Soini ei lähde ehdokkaaksi puh johtajaksi..liian paljon selitettävääja liian sairas mies jatkoon.

Juha Virtanen

Toivottavasti eduskunnan puhemies Maria Lohela on ehdolla puheenjohtajakisassa. Jos Halla-aho tai Immonen tai Hakkarainen lähtee pyrkimään puheenjohtajaksi niin kaikki sivistyneet ihmiset jättää puolueen. Nyt olisi Perussuomalaisista noustava maltillisten ryhmä joka perustaisi uuden puolueen jolla olisi alkuperäiset puolueen arvot ja arvopohjana olisi sivistynyt käytös toiminnassa. Ääriryhmää edustava puheenjohtaja romuttaa koko puolueen.

Matti Auer

Halla-Aho sopisi vallan hyvin PS:n puheenjohtajaksi, mikäli hän viimein kansalaisten riemuksi ottaisi asiakseen pakkoruotsin lakkauttamisen eri opintoasteissa. Seuraava askel olisi tietysti virkamiesruotsin poistaminen (pakkoa sekin) ja näin viimein vapauttaisi suomalaiset vihoviimeisestä siirtomaaorjuuden linnakkeesta.