Sunnuntai 15.7.2018

Sanna Marinin Sipilä-heitto kuumensi tunteet – ”Harvinaisen vahva syytös”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2017 07:55
Päivitetty: 
11.1.2017 10:06
 • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent arkisto
  Kuva
  Sanna Marin.
|

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n kansanedustaja ja puolueen 2. varapuheenjohtaja Sanna Marin syyttää pääministeri Juha Sipilää (kesk.) lähipiirinsä edun edistämisestä Suomen edun kustannuksella.

Marin kirjoitti Twitterissä eilen aiheesta keskellä kohua, joka puhkesi Juha Sipilän lasten yhteyksistä Chempolis-yhtiöön, joka puolestaan oli viime vuoden helmikuussa mukana valtion vienninedistämismatkalla. Asiasta kertoi Iltalehti eilen aamulla.

– Päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaan vaan lähipiirinsä etua, Marin tviittasi eilen aamupäivällä.

Heitto on kerännyt runsaasti tykkäyksiä ja tviittauksia eteenpäin, mutta myös paljon kritiikkiä etenkin eilen illalla.

– Harvinaisen vahva syytös, kommentoi esimerkiksi Teknologiateollisuuden sähkö- ja tietoaloista vastaava toimialajohtaja Ville Peltola.

Sipilä kommentoi kohua eilen Ylen A-studiossa ja totesi, että olisi ollut kova päätös puuttua vienninedistämismatkan yritysten kokoonpanoon, joihin ministerit eivät vaikuta. Myös studiossa tapausta kommentoinut JSN:n entinen puheenjohtaja, Sipilästä kirjan kirjoittanut Risto Uimonen kehotti ajattelemaan tilannetta, jossa Chempolisille ei olisi annettu mahdollisuutta tulla mukaan.

Myös Twitter-kommenteissa ihmetellään, eikö suomalaisyrityksen kauppa hyödytä myös koko Suomea.

Lue myös: Sanna Marin Sipilä-heitostaan: ”Pääministerin toimet herättävät syystäkin kysymyksiä”

Lue myös: Juha Sipilä avasi lastensa omistuksia - Tutkija: ”Ei saisi edes joutua tilanteeseen että, epäilys herää”

Nyt syttyneen kohun taustalla on Sipilän ns. Katera Steel -kohu. Lue kaikki US:n uutiset aiheesta tästä!

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Lars-Erik Wilskman
Lars-Erik Wilskman
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Kun Lipponen joka oli Ex-pääministeri -99-03, loppasi kaasuputkea ,oli se myös median ja etenkin porvaripuolueiden hampaissa. Lipposen "hyöty" siitä.

Mutta kun nyt kaasuputkea hankkikin O.Rehn energiaministeri Sipilän hallituksesta.
Loppasiko nyt myös Rehn sitä omaksi "hyödyksi"?

Kun tämän hallituksen aikana pääministeri vastaa valtionyhtiöistä,hallitus jakaa yritystukia ,niin eikö ole vähän outoa että pieni yritys saakin yht äkkiä yritystukea 100 milj? Etenkin kun tuossa yrityksessä on pääministerin sukua .

Sopimus syntyikin yllättäin nyt kun Sipilä oli sitä loppaamassa. Ei yrityksen itsensä vuosia omista yrityksistä huolimatta.

Lakien laatujoiden pitäisi itse olla hyvinkin tarkka ,niiden noudattamisesta,kun itse ne lait on tehneet Arkadianmäellä.

Eli onko niin että loppaajan puolueella on väliä ,milloin se on sallittua ja milloin ei?

Mikko Toivonen

Asioilla on sellainen yleinen ominaisuus, että ne näyttävät miltä näyttävät.
Pisti tietenkin minunkin korvaani se, että tuo kyseinen yhtiö on konkurssin partaalla kiikkuessaan kuitenkin saanut valtion avustuksia systemaattisesti ja euromääräisesti melko paljon
Kysymys ei varmaankaan olekaan itse Sipilän minkäänlaisesta suorasta toiminnasta lastensa tai sukunsa yhtiöiden hyväksi, vaan siitä miten nuo yhtiöt myynti tai avustusneuvotteluissaan esiintyvät ja viittaavat. Ja sitähän emme me eivätkä raportoijat tiedä.

Tiedämme kuitenkin hyvin pitkällä ihmisen käyttäytymistaustalla, että kaikki pyrkivät suhtautumaan myönteisemmin vallan lähipiiriin kuin normaalitilaan liikeneuvotteluissa ja varmaan myös avustuksissakin

Kim Serrano

..se kauppa auttaa osaltaan koko valtakunnan ulkomaan kauppaa vero tulojen kautta..
poliitikoille hyvin usein on oman politiikan ajaminen ja vaikka itse ymmärtäisi olevansa väärässä niin silti pitää kammeta vain vastaan sillä omia äänestäjille pitää olla näyttöä omasta paikasta eduskunnassa..ja se on tärkeämpää kuin Suomen kokonais etu..eli metsään mennään..idiotismia..hölmölän mäki ..ei vaan arkadian mäki..no jo sitten niin mutta kyllä oikeasti pitäis olla näyttöä..jos yleensäkin eduskunta haluaa nostaa itsensä rahvaan yläpuolelle..parempia aikoja odotellessa..

Mika Peltokorpi

Tilintarkastajan mukaan vuoden 2015 päätteeksi käytännössä konkurssikypsä (tai vähintäänkin akuutista kassavarojen puutteesta kärsivä) Chempolis oli kuitenkin viime syksynä Fortumille ja Taalerille n. 20 miljoonan euron arvoinen yritys. Tämä arvostustaso on siis löytynyt tuon Intian vienninedistämis-keikan jälkeen.

Vastaavasti Sipilän Fortel Invest sai 750 000 euron sijoituksella (lainaa vastaan) vuonna 2011 8 % osuuden Chempoliksesta, eli silloin Chempoliksen arvo oli silloin n. 9 miljoonaa euroa. Fortel Investin osuus on viimevuotisten päätösten jälkeen 5% luokkaa, eli se mitä todennäköisimmin on kotiuttanut Chempolis-omistustaan jotakuinkin tuon alkusijoituksen verran viime vuonna. Tämä osuuden myynti on tapahtunut vuoden 2016 yhtiökokouksen jälkeen (jolloin Fortel Invest on yhä haalinnoinut 8% osuutta Chempoliksesta).

Chempoliksella on tällä hetkellä Intiaan kauppasopimus, mahdollisesti teknologiakin, muttei 20 miljoonan omarahoitusosuutta toteuttaa sitä, koska rahoitusyhtiöt eivät ole halunneet rahoittaa sitä. Fortumilta, joka omistaa nyt Chempoliksesta 34%, voisi helpostikin löytyä rahat tämän kaupan toteuttamiseen. Mitä tähän sanoo valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sipilä? Antaako valtio Chempolikselle lainatakauksen tai ostaako Fortum lisäosuuksia Chempoliksesta?

Joonas Kiminki

Eikös toinen vaihtoehto ole että Fortum on tullut osakkaaksi siten, että Chempolis on luonut ostajaa varten uusia osakkeita, jolloin se on saanut rahaa kassaansa ja aikaisempien osakkaiden omistus on dilutoitunut? Samalla toki yrityksen arvo on noussut yritykseen virranneen rahamäärän verran.

Mauno Strandén

Demarit ei siedä yhtään onnistumista tältä hallitukselta! Mieluummin ne oli nähneet että peruttaisiin aiesopimus, kun jollakin on 5% innovaatioyhtiön osakkeita?
Kun kaikki yritykset lisätä kauppaa epäonnistuisi, demarit saisi lisää äänestäjiä. Jokaisen näinkin suuren kaupan onnistuminen on demareille kuin kaataisi suolaa heidän haavoihin? Demarit on kuin lapamato, ne imee elinvoiman Suomesta!

Mark Andersson

Oikeassahan Marin on, ja oikeutettua kritiikkiä voi antaa vain sille, lasketaanko myös Sipilän hengenheimolaiset hänen lähipiiriinsä. Tuollaiset villepeltolat kun hyötyvät Sipilän yritysjohtamisesta samalla kun valtaosa kansasta maksaa siitä kalliisti – enkä tarkoita pelkkää rahaa.

Pääministerin ja hallituksen tulisi ajaa koko kansan etua, ja SOS-porukka on kyllä kunnostautunut jossain aivan muussa.

Kari Kotiranta

Kenen etu on rakentaa Suomeen yritysvihamielinen ilmapiiri. Sosiaalisen median keskustelut voi tiivistää lauseeseen kaikki yritykset ovat rikollisia (veronkiertäjiä jne.) ja poliittinen 'eliitti' on korruptoitunutta. Vaikka joskus ilmaantuisi jotain päinvastaista, niin se on vaan 'eliitin' salaliittoa kansaa vastaan, jota riistetään.

Jaakko Aalto

Hyvä kysymys, mutta niin kauaksi ei noiden poleemisten populistipoliitikkojen ajatus kanna. He eivät ymmärrä, että hyökkäämällä yrityksiä vastaan he sahaavat sitä oksaa jolla itsekin istuvat, koska sieltä ne heidänkin palkkansa loppujen lopuksi tulevat.

Sirpa Abdallah

Jaakko, tuon taidon näyttävät vasemmistolaiset omaavan vallan hyvin. Ainakin mitä tulee heidän kirjoituksiensa ulosantiin. Heidän tahtonsa ja päämääränsä on vain rahan jakaminen ja toisten kukkarosta. Yrityksiä he haluavat rankaista kaikin keinoin, vaikka muuta pyrkivät silloin tällöin kertomaan.
Oikein hyvä esimerkki vasemmistolaisten hyötyvän verovaroista on kupata rahaa asumis- ja toimeentulotukien kierrosta VVO-yhtiön kautta ay-järjestöille verovapaina osinkoina ja edelleen osasuorituksina (verovapaina luonnollisesti) demari-ja vasemmistoöiittopuolueille. Vasemmisto on osannut järjestää itselleen kissanpäivät hääriessään enemmistöhallituksissa vuosien varrella.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #35

Tarkoitatko kun VVO osake enemmistö on Ilmarisella ja Varmalla jonka omistaa EK 50% ,SAK 50% ,niin vain EK on hyväksyttävää ja Tehylle VVO rahaa asumistuista?
Säännöthän säätiöille,vuokra-asuntoja tarjoaville,Ara-rahoituksella tehdyillehän on eduskunta tehnyt.
Kun asumistuet valuu rikkaille jo 17 mrd,vuokrakatto poistettiin -05 ja vuokrat on noussut siitä 50% .Niin keillehän siitä on tehty rahasampo?

Kepun -70 luvulta lähtien TA-asunnot,SRK,säätiöiden yleishyödyllisten verottomien ,esim.kunta-säätiön,Sato ,asuntosijoittajien vapaillamarkkinoilla.
Otappa selvää kuinka paljon suomessa on vuokra-asuntoja ja ketkä niitä omistaa. Niihin kaikkiin saa asumistukea jos tulot ei riitä.
JK.Eduskunnassa ei yksi puolue saa mitään läpi ellei ole muita puolueita siinä mukana,enemmistönä. Ei edes AY jyrät Heinäluoma eikä Rinne.

Petri Suomi

Kun näitä Pääministeri Sipilään ja hänen lapsiinsa suuntautuvia syytösjuttuja lukee tulee väkisin mieleen, että jostain valtapelistä on kyse.

Suomen nousu perustuu vientiin ja siinä ei pidä sotkeentua lillukanvarsiin. Mutta, jotenkin tässä nyt halutaan, että Suomi pysyisi kuopassa. En ymmärrä mitä ihmettä ja vapauttajaa tässä odotellaan? Ei sellaista ole ollut yksin minkään puolueen johtaessa maata, vaan siihen on tarvittu yhteistyötä yli puoluerajojen aina.

Mauno Strandén

Vihervasemmiston ja demarien etu on luoda yritysvihamielinen ilmapiiri!
Vuosi takaperin ne kirkui rikkaille painukoot helvettiin, kun muutamat lähti, nämä huutaja lauma ei sen vertaa ymmärtänyt, että myös verotulot pienenee, jotka rahoittaa loisivaa porukkaa?
Myös yrityksiä on lähtenyt pois tästä vihamielisestä ilmapiiristä, kun yrittäjät on lainsuojattomia ja lakia on taatusti valmistelleet vihervasurit ja demarit, heitähän se ei koske, he ei yritä muuta kuin yrittäjän lompakolle!

Pasi Käyhkö

Seuraavan kerran Sipilä on lirissä kuluvan vuoden syksyllä syynä Talvivaaran rahoitus. Nyt nikkelin hinta on n. 10 100€/tonni. Sipilän kehuessa marraskuussa 2016 Talvivaaran ihme ttä hinta oli 11 700€/tonnia.
Kaivos teki viime vuonna tappiota n. 10-15milj.€ kuukaudessa.

Petri Suomi

Talvivaara haettiin konkurssiin 06.11.2014, joten kyseessä lienee Terrafame. Suomi on täynnä yrityksiä, jotka eivät voi tuottaa mitään, ilman valtion tai välillisesti valtion antamien tukien vuoksi. Liittoihin kuuluva työtönkin saa korvauksen muka liitolta, mutta todellisuudessa 95% rahasta on valtiolta. Yksikään tuulivoimala ei tuota järjellisen hintaista sähköä, jos sitä ei tueta valtion taholta.
Maatalouden tukiviidakosta nyt puhumattakaan. Ja siksi meillä on aina rahat finaalissa eikä tarvi arvuutella kenen taskuista lisää pitää saada vaikka veroja korottamalla.

Petri Suomi

Demareiden ollessa hallituksessa Talvivaaraa sai omistaa vieressä istuva ministerikin, vaikka sitä tuettiin voimakkaasti monelta taholta.
Demarikauna kekustakaista Pääministeriämme (meidän äänestämää, vaikka en kepua äänestänytkään) kohtaan alkaa taas, kun gallupeissa alkaa olla jonkinlainen toivonkipinä. Sama toistui Vanhasen aikana. Sitä oli Jäätteenmäen hallituksen aikana ja myös Kataisen aikaan. Kaikki Pääministerit olivat vain väärästä puolueesta, muusta ei ole kyse.

Marja-Liisa Kalkela

Demarien 42-kok,rkp,krst,vihr eduskuntaryhmien kanssa kokoomuksen hallituksessa?

Kuinka nuo enemmistöpuolueet "hyväksyi" istuvan ministerin Talvivaaran osakkeet?
Ei kai se kovasti haitannut kansanedustaja P.Lehtomäkeäkään saati kepun eduskuntaryhmääkään oppositiossa.

Kuten ei Lehtomäen jätevesilaki,Sipilän P-kaivoja myyvää yritystäkään. Kunnon tili tuli yrityksiltä ,mummojen kaivoilla .

Mauno Strandén

Kyllä se Jäätteenmäen savustus pääministerin paikalta, oli kuin tiktatuuri valtiosta kopioitu! Kun edellinen pääministeri Amerikan reissullaan teki sotakoalition Bushin kanssa ja mooses kehui sitä vielä Vantaan lentokentällä, meillä on koalitio, molemmissa uutisissa näytettiin 20.30 ja 10 uutisissa, sen jälkeen lienee tuhottu ne videot, toisia näytettiin satoja kertoja? Jäätteenmäki paljasti asian ja piti lähteä, mutta eipä mooseskaan rehvastellut koalitiollaan Irakin sotaan?

Pentti Westerholm

Aika rohkea syytös jopa törkeä.Sipilän lähipiiri omistaa vain muutaman prosentin näistä yhtiöistä.Muut omistavata reilut 95 %.Marinin sanomisensa on sitä populismia surkeimmillaan mitä oppositio kylvää.Näillä tokaisulla ei haeta Suomen parasta vaan puolueen parasta.Saattaa kääntyä kuitenkin sanojaa vastaan.

Marja-Liisa Kalkela

Siis oikeusoppineetkin on väärässä?
Oliko populismia perus-kepun syytökset oppositiosta Yhteisöveron alennuksesta minkä Urpilainen teki,yrityksille?
Tietääkseni juuri tuon takia on yritykset nyt investoineet. Sekin kun oli yritysten hyväksi tehty. Oppositiopolitikointiinhan kuuluu hallituksen arvostelu. Siitäkin huolimatta että yhteisövero ale oli tehty jo -09 EK/Vanhasen II-hallituksen aloituksesta.

Pasi Käyhkö

Marja-Liisa,
Siinä olen samaa mieltä, että edellisen hallituksen yhteisöveron alentaminen(900milj.€) kantaa vielä nytkin ja kannustaa yrityksiä investoimaan.
Nämä Sipilän kärkihankkeet ovat enemmänkin latojen ja navettojen maalausta.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #21

Näin on. Samalla tuon veron ale paikkasi vientiyritysten menoja jota syntyi Vanhasen hallituksen/EU rikkidirektiivistä. Sehän oli viemässä meriteollisuudesta ja vientiyrityksistä tuhansia työpaikkoja.
Usea aloite on tehty edellis.Hallituksessa ,kun joutuu sieltä oppositioon se unohtuukin ja sillä on hyvä politikoida oppositiosta.

Asia vain on niin että joka puolue ,oppositiostakin istuu valiokuntien jäseninä.Missä kaikki asiat käsitellään ,hallituksen aloituksista lähtien. Joka kansanedustaja joka puolueen puh.johtaja tietää eduskunnassa käsiteltävät asiat.

Petri Suomi

Ei muuten omista enää mitään, ei suoraan eikä toisen yrityksen kautta, joten jo Demarien PJ:kin sanoi Sipilän selvinneen rimaa hipoen. Mistähän mahtoi selvitäkkään ja kuka tuomiovallan on antanut Antti Rinteelle. Kaiketi siinäkin leirissä edes jollain säteilee, että toisia syyttelemällä joka ikisestä asiasta johtaa vääjäämättä samaan kuin Perussuomalaisilla ja sitten lyötiin hallitujakkara alle.
Mikä muuttui? Ei mikään. Suomi on yhä suossa ja Euro valuuttana eikä edes PS:t puhu EU-erosta mitään. Suosio vain rämpii siellä ne muut osastossa.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
kuka tuomiovallan on antanut Antti Rinteelle

Liekö sama taho antanut ketkä tuomitsi Rinteen hissijupakassa?
On outoa että vain yksi henkilö on syyllinen tuohon ei muut osapuolet? Vai omistiko Rinne sen yksin ja omistajana päätti kaiken yksin ?

Antero Pönni

Yhtiöiden omistajuus kertoo ainoastaan sen, missä suhteessa saa osinkoja, silloin kun niitä maksetaan.
Aivan hyvin yksi osakkeenomistaja voi käyttää enenmistövaltaa yrityksen päätöksissä valtakirjojen avulla.
Viimeisimmässä yhtiökokouksessa Sipilän poika käytti 26 prosentin osuutta päätöksen teossa, juuri noiden valtakirjojen kanssa. Se oli suurin määrä siihen yhtiökokoukseen osalistuneiden joukosta.

Sirpa Abdallah

Mitä sitten? Mitä ylipäänsä tuon yhtiön yhtiökokouksessa yhtiöjärjestyksen mukaan päätetään? Kyllä jokaisen yhtiön toimintaa pyörittää toimitusjohtaja ja hallitus, eikä silloin "pelata" valtakirjalla.

Mitähän halusitkaan viestittää tuolla kommentillasi?

Teuvo Valkonen

Olen mukana hallinnoimassa tätä valtakuntaa yhdellä äänellä. Nyt näyttää kansakunnan asiat olevan harvinaisen sotkussa. Johtajuusongelma? Joten käytän valtaani samoin kuin yritysmaailmassakin on tapana. Kannatan potkuja johtajalle.

Marja-Liisa Kalkela

Samaa mieltä.
Koeaika 2v.Jos tulosta ei ala syntyä ,koko eduskunta vaihtoon. Niin kauan kuin talous on tasapainossa,velat hoidettu ja ihmisillä on töitä.

Kun valtiota nyt johdetaan kuin yritystä . "osakkenomistajat" kansa on tyytymättömiä yritys Suomen johtoon.

Keijo Lindgren

Kekkosen aikaan valtio perusti suuryrityksiä koska maastamme puuttui pääomia.
Nyt on rahaa halvalla mutta kansalta puuttuu ideat miten rahan saa tuottamaan.
Hallituskaan ei ole kansaa viisaampi.
Eduskuntaankaan ei ehdokkaita valita viisauden perusteella.

Mauno Strandén
Vastaus kommenttiin #27

Onko kansa koulutettu vihervasureiksi ja demareiksi, eli jonkun muun pitäisi yrittää ja he tulisi kerman kuorijoiksi, ei nykyviisaita ole oikeiksi yrittäjiksi, vaikka koulutusta on muillekin jakaa! Jos heille on ay puoli selitetty tarkkaan, niin viisaat tajuaa, ei kannata alkaa lainsuojattomaksi!

Carolus Linden

Saattaa hieman karsia kansanedustajan aseman merkitystä ja arvovaltaa, kun aletaan some-yhteyksissä heittelemään heppoisiin epäilyihin perustuvia syytteitä.
Lisää vastaavaa vaikutusta saadaan kun merkitykselliseksi katsottava media rupeaa kohtelemaan näitä heittoja uutisoinnin arvoisina asioina.

Vallu Novanto

Saisiko Sipilä vienninedistämismatkalla Intiaan edistää itse 100% omistamaansa yritystä?
Onko pääministeriltä muu työ tai esimerkiksi yrittäminen, tai yrityksen omistaminen kielletty? Vienninedistämismatkahan on mukana olevien yritysten maksama, eli ei valtion.
Olisiko pääministerin oman yrityksen viennin edistäminen vienninedistämismatkalla kielletty?
Eivätkö Suomalaiset yritykset ole tasa-arvoisia saamaan apua virkamiehiltä, apua joka niiden toimenkuvaan kulloinkin kuuluu? Jos tämä tapahtuu muita yrityksiä syrjimättä tai kilpailua vääristmättä yrityksen kustannuksella.

Ilkka Korkalainen

Vasemmisto pitää älämölöä kun Suomeen yritetään saada kauppoja ulkomailta ja vientiä vetämään. Sipilää koskevat väitteet ovat törkeitä. Missä kohden Sipilä on toiminut Suomen edun kustannukselle, ei varmasti missään. Eikö vasemmiston pitäisi olla huolissaan jatkuvasta velanotosta jolla rahoitetaan ylimitoitettuja yhteiskunnan toimintoja. Demarit ovat varsinaisia ketkuja koska he ovat hallituskausinaan olleet velkaannuttamassa Suomea. Muistakaa kuinka Urpilainen vääristeli sopeuttamistarvetta ja halusi jatkaa velkaannuttamispolitiikkaa. Valtion johtoa tarvitaan aukomaan liikeyhteyksiä jotta saadaan kauppoja aikaiseksi. Velkaantuminen loppuu vain yritystoiminnan avulla, ei minkäänlaisen demarien sossupolitiikan avulla.

Marja-Liisa Kalkela

Demareiden hallituskausina? Tarkoitatko -95-03?
Sen jälkeen hallitusvastuu on ollut pääministeripuolue Kepulla 3 kautta ja kok 1 kauden.
Kun eduskunnassa on vielä porvaripuolueita 6-2 SDP,Vas yht: 54-146 Muut
Niin kerron ominsanoin miten SDP esim. Vanhasen I-hallituksessa kepu,Rkp-sdp
Tai Kok hallituksessa vas.54-kok,rkp,vihr,krst eduskuntaryhmät ,pääsi yksin päättämään veloista?
VM vastaa myös elinkeinoministeri. Joka tuolloin oli kok Jan Vapaavuori.
Jälkiä korjataan joko pääministeri Vanhasen tai VM Kataisen.

Jos Lipposen syy oli tuolloin kaikki ei VM Viinasen ,niin silloinhan Katainen on syyllinen.
Päätä itse kumpi PM vai VM?

Asta Seppänen

Voi olla,että Oulun lestaatiolaisseudulle kotiutuneen Sipilän lähipiiri alkaa olla jo niin suuri, että jokainen pääsee nauttimaan tavalla taikka toisella näistä miljoonista (6milj.).Kävi mielessä, että olisiko ne sijoitettu Nokian rengaspuristimeen ja saadaan id-tililtä viedyt miljoonat omaan käyttöön paljon
puhuttuina bonuksina.