Torstai 23.5.2019

Postin toiminta tyrmistyttää: ”On todellakin tainnut mopo lähteä käsistä”

Luotu: 
11.1.2017 19:51
 • Kuva: Itella
  Kuva
  Muun muassa Suomen Yrittäjien mielestä Postin tulisi pitäytyä vain postipalveluiden järjestäjän roolissaan.
|

Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlsson arvostelee Puheenvuoron blogissaan suorin sanoin Postin toimintaa, erityisesti laajentumista uusille toimialoille. Viimeksi maanantaina Posti kertoi ostaneensa valtakunnallisen hoiva-alan yrityksen HR Hoivan.

–En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Postilta on todellakin tainnut mopo lähteä käsistä. Loviisassa asuvat isovanhempani saivat perjantain lehdet vasta maanantaina. Moni kansalainen, erityisesti maalla asuva, on viime aikoina kokenut saman. Syy ei ole postinjakajien, jotka kiireellä aikataululla ja alimiehityksellä koittavat saada työt tehtyä. Jakeluhäiriöiden syypää on Postin johto, joka tekee jatkuvasti huonoja ratkaisuja, Karlsson kirjoittaa.

Hän ihmettelee, aikooko valtion omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puuttua asiaan. Karlssonin mukaan Postin olisi syytä palata perinteiseen toimintaansa.

–Satoja työntekijöitä on potkittu pihalle. Tilannetta on koitettu korjata halvemmalla vuokratyövoimalla, jota ei perehdytetä kunnolla. Ei ihme, ettei mene kuten Strömsössä. Postin johto sai älynväläyksen, nimittäin ruohonleikkuubisneksen. Siinä postinjakajat sitten koittavat saada kirjeet ajoissa perille oikeisiin osoitteisiin trimmatessaan asiakkaiden nurmikot siinä sivussa. Loistoidea, mikseivät sairaalat ja koulut ole keksineet tätä, lääkärit ja opettajat voisivat tauolla käydä trimmaamassa naapuruston nurmikoita, hän toteaa.

Postin hoiva-alan yrityskauppa on saanut kulmat kohoamaan myös Suomen Yrittäjissä. Järjestö pitää uutista erittäin haitallisena. Yrittäjien mielestä valtio-omisteisen Postin tulisi pitäytyä vain postipalveluiden järjestäjän roolissaan.

–Postin tunkeutuminen kilpailuille markkinoille yrityskaupalla on aivan muuta kuin toimintaa, jota kansa Postilta odottaa. Yrityskauppa oikein alleviivaa, miten aktiivisesti pyritään luomaan valtakunnallinen valtiovetoinen hoivatoimija. Tällaista kehitystä ei valtion omistajaohjauksella pitäisi sallia lainkaan, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä sanoi maanantaina.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Anette Karlsson
Anette Karlsson
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ralf Karlsson

Loistavaa logiikkaa Jaakko Aallolta kun hän päättelee että posti tarjoaa työpaikkoja postinjakeluun hankkimalla hoivayhtiön. Miten sinä oikein ynnäsit kun sait tuon lopputuloksen. Olen jo seitsemän vuoden ajan vastaanottanut samojen liettualaisten reppuduunareiden postia vaikka olen ilmoittanut henkilökohtaisesti postissa, sähköpostilla ja puhelimitse. Sanoma ei vaan mene perille. Taas tuli liettualaisen veropapereita. Nyt kirjoitan kirjeen postin pääjohtajalle johon liitän vahingossa avaamani liettualaisien veropaperit. Jos hän saa ne odotan vastausta mutta todennäköisesti kirjeeni menee johonkin aivan muualle. Postinjakeluun ne lisätyöpaikat tarvitaan.

Jaakko Paasonen

Samaan asiaan kiinnitin huomiota kaimani kommentissa ja hyvä että luin kommenttisi . Säästyi nimittäin monta kiukkuista sarvipäätä juuri tuon hoiva yrityksen ostoon liittyen.
Olen ymmärtänyt ,että Postin perimmäinen ja lakiin perustuva tehtävä on vain ja ainoastaan POSTIN jakelu..ja sen toimivuuden takaaminen koko Suomessa.
Olisiko taas aika harkita nimen muuttamista takaisin itellaksi yms kummajaiseksi, jonka suojissa sitten nämä nykyisen postin ,poliittisin perustein valitut, johtajat voisivat tehdä näitä nerokkaita aluevaltauksiaan.
Ruohon leikkuu ja lumenluonti ym.vanhusten hoivaaminen on tärkeää mutta jos siinä sivussa yritetään jakaa postikin niin eihän se onnistu.
Posti oyj nimenä velvoittaa, ympäri maailman, että se toimii ja tekee sen minkä nimikin antaa ymmärtää.
Kaikki muu on käsittämätöntä näpertelyä jota voisi tosiaan kutsua nimellä...Itella.

Pertti Ikonen

Halpaa työvoimaa ja liki ilmaista työvoimaa on saatavilla pilvin pimein työttömien joukosta, että ei tarvitse olla mikään liikenero työllistäessään kuntien ja valtion tuella työttömät edellä mainituille vähän ammattitaitoa vaativiin työtehtäviin.