Sunnuntai 27.5.2018

Bernerin liikennehanke: ”Hallitus tekee julkisesta väyläverkostosta bisnesalustan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.1.2017 07:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Oppositiopuolue kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah haluaisi viedä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) johtaman väyläuudistushankkeen parlamentaariseen valmisteluun. Essayah vaatii blogissaan aikalisää, vaikka ministeriö julkistaa ehdotuksensa virallisesti vasta ensi viikolla.

Essayahin mielestä väylien kunnossapito voitaisiin hoitaa muullakin tavalla kuin maksujen keräämisellä tienkäyttäjiltä.

– Koko uudistusta seuratessa herää kysymys, miksi nykyisiä polttonesteiden verotuottoja ei voisi vain ohjata selkeämmin väylien rakentamiseen ja ylläpitoon? Siinä toteutuu jo käyttäjä maksaa -periaate. Vastaus lienee hallituksen ajatus ”laittaa tase töihin” eli tehdä julkisesta väyläverkostosta bisnesalusta, Essayah arvelee.

Berner on puhunut mahdollisuudesta yhdistää kaikki liikenneväylät uuteen infrayhtiöön. Tien ja muiden väylien käyttäjiä laskuttaisivat palveluyhtiöt. Berner on verrannut mallia puhelinoperaattorien toimintaan.

Samassa yhteydessä on keskusteltu autoilijoiden kilometriseurannasta, joka on herättänyt kysymyksiä tietoturvasta. Eilen ministeri Berner sanoi kuitenkin, ettei kansalaisten pakkoseurantaa suunnitella.

Lue lisää: Anne Berneriltä uusi linjaus: ”Autoilijoiden pakkoseurantaa ei suunnitella”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kenneth Ainetdin

Jaa, Berner ja muut ministerit haluavat laittaa taseen töihin?

Ehdotan mielummin, että laitetaan ministerit töihin. Se on vain poliittinen päätös kun budjetissa varataan enemmän rahaa tälle momentille. Ei tätä varten tarvitse kehittää kallista varainkeruujärjestelmää. Luuleeko Berner aidosti, että tämä suitsii poliitikoita ryöväämästä autoilijoita jatkossa.

Jos käy niin, että tapahtuu kuten Berner väittää eli autoilijoilta perittävät maksut pienenee niin miten Berner on aikonut paikata valtiontaloutta tämän erotuksen verran?

Toivoisin, että saan vastauksen Anne Berneriltä.

Markku Nieminen

"Jos käy niin, että tapahtuu kuten Berner väittää eli autoilijoilta perittävät maksut pienenee niin miten Berner on aikonut paikata valtiontaloutta tämän erotuksen verran?"

Jos maksut pienenee!!! Ei taatusti pienene, koska potin jakajia tulee suojatyöpaikkalaisten lisäksi kansainväliset sijoitusyhtiöt jotka tunnetusti osaa nostaa maksuja vuosittain 10-20 prosenttia.

"Toivoisin, että saan vastauksen Anne Berneriltä."

Tätä on kysellyt moni muukin, myös allekirjoittanut, julkisesti, mutta vastausta ei ole kuulunut, eikä kuulu! Joutuisi valehtelemaan lisää ja siksi hiljaisuus.

Antti Räsänen

Valtio / eduskunta voisi vihdoin ja viimein karsia JÄRKYTTÄVÄÄ viranomaisverkostoa jotta nykyiset verorahat riittäisivät. Tällä menolla suomi ajautuu konkurssiin tai pikemminkin on jo ajatunut.
Ps. Mun autoon ei muuten tule koskaan ns.mustaa laatikkoa ainakaan toimivaa. Berneri saa ehdottaa mitä synkimpään mieleen tulee mutta ne eivät tule toteutumaan kautta euvostoliiton.

Markku Nieminen

Jo Trafin lakkauttaminen turhana välikätenä auton käyttöverojen kerääjänä, säästäisi 800 turhakkeen palkka-, toimisto-, ym kuluja vuositasolla 50 miljoonaa. Verotoimisto on veronkerääjä ja se osaisi lähettää myös käyttömaksut autoilijoille, jos säästää halutaan! Vastaavia turhakkeita löytyy valtion ja kuntien hallinnosta pilvin pimein, mutta kun ne suojatyöpaikat omille ovat kaikki kaikessa poliitikoille.

Kalle Kaskinen

Sari Essayah kun olet ollu siellä EU:n vallankäytävillä edustajana, niin valaisisitko tietämätöntä. Miten valtio-omisteinen Infra Oy saisi EU:n investointitukia väylärakentamiseen sutjakkaammasti? Liikenneministeri kirjoitti tämänsuuntaisesti.
Katainen laittaa eutohanan auki, niin tehään vaikka junarata Jäämerelle ja voitasha
Simaankanavaki oikasta vaikka Haminaan.

Antti Räsänen

Minä pienenä pk/micro yrittäjänä yritän ymmärtää yritystukia ......Ei siis mitä helvettiä, yrityksiä pitää tukea miljoonilla euroulla että ne voivat toimia???? Kuitenkin me pienet micro/pk-yritykset maksetaan koko ajan perse ruvellla meille määrättäviä veroja "valtakunnan" veroja! Hei, te "kansanedustajat" ootte aivan pihalla! Vaalit lähestyvät eli painetta katttilaan.

Alpo Koskiniva

Muutos saatiin, kun sitä haluttiin viime vaaleissa.

Ensi kerralla kun äänestetään muutoksen puolesta, niin voisiko kysyä mitä nämä muutoksen haluavat tarkoittavat.

Suomesta näyttää tulevan painajainen, eräänlainen digitaalisen vankilan koelaboratorio jossa kokeillaan asioita mitä muualla ei ole tehty.

Oikeisto Keskustan ja Kokoomuksen johdolla vie suomalaisen yhteiskunnan kohti totalitarismia.