Sunnuntai 15.7.2018

Sanna Marin Sipilä-heitostaan: ”Pääministerin toimet herättävät syystäkin kysymyksiä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.1.2017 10:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Juha Sipilä.
|

Oppositiopuolue SDP:n toinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin perustelee kommenttiaan siitä, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ajaa enemmän lähipiirinsä kuin Suomen asioita.

– Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja hänen hallituksensa toimet eivät herätä luottamusta oppositiossa, eivätkä kannatuskyselyjen valossa myöskään kansalaisten enemmistössä. Sipilä on joutunut jatkuvasti selventämään henkilökohtaisia kytköksiään niihin päätöksiin ja asioihin, joita on ollut hallituksessa edistämässä. Pääministerin toimet herättävät syystäkin kysymyksiä, joihin hänellä on velvollisuus vastata, Marin kirjoittaa Facebookissa.

Marinin tviitti aiheesta toissa päivänä on jakanut mielipiteitä. Osa on samaa mieltä Marinin kanssa, osa kommentoijista taas syyttää häntä populismista.

– Päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaan vaan lähipiirinsä etua, Marin tviittasi.

Asiassa on kyse Chempolis-yhtiöstä, joka oli mukana Sipilän ohella vienninedistämismatkalla viime vuoden helmikuussa. Chempolisissa on omistajina Sipilän aikuisten lasten yhtiö.

Lue aiempi juttu: Sanna Marinin Sipilä-heitto kuumensi tunteet – ”Harvinaisen vahva syytös”

Lue myös: Li Andersson Sipilä-kohuista: ”Näyttää pääministerin kannalta varsin huonolta”

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Ei se voinut epäonnistua koska pääministerin perhe omistaa siitä osan. Normaalia maamme hyvävelijärjestelmää ja sisäistä korruptiota.

Miten on mahdollista että Chempolisille on maksettu TEKES tukia 11MEUR ja kun yhä menee huonosti vasta näiden valtion tukien jälkeen Fortel Invest antaa kassaan rahaa että pysytään pystyssä. Ja lopuksi kuin taivaan lahjana FORTUM ja Taalerintehdas rientävät apuun ison rahamassin kanssa.? Silloinko firma on kunnossa kun se on tuottanut pelkkää tappiota, ei mitään varteenotettavaa bisnestä tiedossa ja kassa tyhjä?

Jaakko Malarias

Pääministerin perhe ei omista Chempolisia, vaan Fortel Invest, jonka omistavat Sipilän lapset.

Fortum on ostanut osan Chempolisista eli eikö Fortum ja FI ole tasapuolisia omistajia, eikä niin että Fortum tukisi FI:tä? Kun Fortum ostaa Chempolisia, niin joku toinen on myyjä puolena ja tällöin FI tai Chempolis ei saa tästä penniäkään.
Suomessa on normaalia, että yritykset voivat saada Tekes tukea ja myös sinä voit ostaa kyseisten yritysten osaikkeita (moni pörssiyritys saa kyseistä tukea).

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #12

Tämä selityshän on suoraa Kepun opaskirjasta " Kuinka kusetan tuottavaa työtä tekeviä ihmisiä viemällä valtiolle maksetut verot"
Unohdit kertoa yrityksen saamat jättiruet ja sen, että Sipilä toimii vastaavana ministerinä myös valtion yritysohjaksessa ( esim. Fortum ).

Mauri Gardin

Kylläpäs taas on populisti kansanedustaja vauhdissa. Ja Sipilän räksyttäjät perässä. Eiköhän olisi parasta, että jos on jotain laitonta, niin kyllä Suomen oikeuslaitos sen ratkaisee. Silloin faktat tulevat esille oikealla tavalla. Nyt vain huiskitaan sinne ja tänne. Eiköhän keskitytä jokainen tekemään parhaamme maame saamiseksi raiteilleen. Annetaan paoksemme siihen. Vai eikö niitä ole?

Simo Hyytinen

Mielestäni kyseessä on virka-aseman väärinkäyttö ja tästä syystä porukat purkaa tunteitaan. Ois vain jäävännyt itsensä, niin ei ois rakkilauma housujen lahkeissa kiinni. Ei kovinkaan fiksusti tehty, vaikka olisikin vain muutamasta prosentista kiinni. Ja niin mitähän muita omistuksia sieltä hänen salkusta mahtaa löytyä?

Mika Peltokorpi

Rasti seinään: olen demarien kanssa samaa mieltä.

Kyllä tässä selkeästi on syytä tutkia -kynnys ylittynyt. Jenkeissäkin kohistaan, että Trumpin vastaava peliliike Trump Organisationin kanssa, kuin Sipilän Fortel Inverstin kanssa, ei ole läheskään riittävä toimenpide esteellisyysnäkökulmasta.

Pentti Westerholm

Mies joka jätti omat bisnekset laittaakseen Suomen asiat kuntoon.Omassa bisneksessään hän rikastuisi monin verroin enemmän kuin politiikassa.Lähipiirin 2-5 % ansiot ovat pieniä murusia kokonaisuudesta.Silti epäilijöitä ja tuomitsevia löytyy,mutta he ovat kuitenkin se pieni vähemmistö joka on ollut aina katteellinen naapurille.Huomatessaan uuden auton naapurin pihalla.Ajatuksena,V..tu menis' sekin rikki..

Ilkka Korkalainen

Täystyperää vasemmiston kohkaamista. On hyvä heitellä kaikenlaisia älyttömyyksiä kun ei ymmärrä asioista yhtään mitään. Kaikki hyvä kustannetaan tähän maahan yksityisten yritysten tuottamasta lisäarvosta. Nyt sitä lisäarvoa ei synny riittävästi ja tarve katetaan velalla. Sossupolitiikalla syntyy vain velkaa ei lisäarvoa.