Maanantai 20.5.2019

Suomalaishakkerit tutkivat mustan laatikon: ”Vakava haavoittuvuus – suojaus on alkeellinen”

Luotu: 
16.1.2017 08:56
Päivitetty: 
16.1.2017 09:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Hakkereiden mukaan mustan laatikon suojaus murtuu helposti, jos laitteeseen pääsee fyysisesti käsiksi.
|

Hakkeritapahtuma Disobeyn osanottajat ovat löytäneet suomalaisen maahantuojan seurantalaitteesta tai ”mustasta laatikosta” vakavaksi kuvaamansa haavoittuvuuden, Tivi kertoo.

Amerikkalainen WirelessLinksin valmistaman laitteen jälleenmyyjä Semel luovutti laatikkonsa hakkereiden tarkastelun. Tutkimuksissa ilmeni, että kun laitteen saa fyysisesti haltuunsa, sen tekniikka on helposti manipuloitavissa vahingollisiin tarkoituksiin. Haavoittuvuutta voitaisiin käyttää autoilijan henkilötietojen varastamiseen ja auton ohjauslaitteiden hallintaan, Disobey tiedottaa.

– Löysimme laitteesta vakavan haavoittuvuuden. Sen suojaukset ovat alkeelliset, joka on tyypillistä sulautetuille laitteille, kertoo tapahtuman pääjärjestäjä Benjamin Särkkä tiedotteessa.

Mustaa laatikkoa on kaavailtu vaihtoehdoksi yksityisautoilijoiden tienkäytön seurantaan ja tiemaksujen keräämiseen. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on jo testannut Semelin myymiä laitteita.

Lähde: Tivi

Uusi Suomi ei tavoittanut aamulla Semelin edustajaa kommentoimaan asiaa.

Disobey-tapahtuma päätti ottaa mustan laatikon tarkasteluunsa liikenneministeriön väylähankkeen aiheuttaman julkisen keskustelun vuoksi. Väylähankkeessa on ollut esillä mahdollinen autoilijoiden gps-seuranta, joskin sittemmin on korostettu, että pakkoseurantaa ei suunnitella vaan seuranta tullee olemaan vapaaehtoinen mahdollisuus.

Samaisesta mustasta laatikosta, jota Disobey koetteli, löytyi jo aiemmin tietoturvaongelma. Lue lisää: Suomalaisten autoihin mustat laatikot? – Yksinkertainen testi paljasti karmean tietoturvaongelman

Lue lisää aiheesta:

”Nyt selvitetään, miten turvallinen auton musta laatikko on” – Pelottava havainto GPS-seurannasta herätti

Laitevalmistaja selittää mustien laatikkojen ongelmaa: ”Se oli suomeksi sanottuna moka”

Kokoomuslainen autojen mustista laatikoista: ”Täysin kestämätön ajatus”

Anne Berneriltä uusi linjaus: ”Autoilijoiden pakkoseurantaa ei suunnitella”

Musta laatikko tulee autoilijalle halvemmaksi? – 10 vastausta Bernerin väylähankkeesta

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: