Lauantai 21.7.2018

Jättiruuhka iski – Karu lausunto Kelalta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.1.2017 14:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Kela pyytää asiakkailtaan anteeksi poikkeuksellista ruuhkaa sekä toimistoissa että puhelinpalvelussa.

Ruuhka johtuu toimeentulotukea hakevien asiakkaiden siirtymisestä kunnista Kelan asiakkaiksi. Muutos tapahtui vuodenvaihteessa.

Kelan tiedote kertoo rivien välistä karulla tavalla, että helpotusta ei ole juuri nyt luvassa.

– Ruuhka on aiheuttanut asiakkaille kohtuutonta haittaa, ja sen hoitamiseksi tehdään kaikki se, mitä pystytään, tiedotteessa sanotaan.

– Asian käsittelyyn saaminen ei nopeudu, vaikka asioisi toimistossa. Myös puhelinpalveluun soittamista kannattaa välttää, jos asia ei ole kiireellinen, Kela myös toteaa.

Kelan mukaan useat puhelut koskevat hakemuksen käsittelytilannetta. Vastausta tähän kysymykseen kannattaa Kelan mukaan hakea Kelan verkkosivuilta.

– Sujuvinta asiointi on verkossa. Jos se ei onnistu, Kelaan voi varata puhelinajan, Kela neuvoo.

Kela suosittelee myös sähköistä asiointipalveluaan, jossa oman hakemuksen käsittelytiedot voi tarkistaa. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Nordlin

Kelan toimeentulotukihakemusten käsittelyn viivästyessä voi syntyä kuntien harkinnanvaraisen toimeentulotuen tarvetta. Esimerkiksi rahat on loppu ja pitää ruokaa ja lääkkeitä ostaa, niin sitten hakemaan kunnista harkinnanvaraista toimeentulotukea.

Kunnalla ei ole oikeutta kieltäytyä maksamasta harkinnanvaraista toimeentulotukea siinä tilanteessa. Tämä on perustuslaissa.

Sanna Haavisto

Perustuslakiahan tässä rikotaan oikein urakalla. Ystävälläni tt-tukihakemus ollut yli kolme viikkoa käsittelyssä, mitään edes suuntaa antavaa tietoa ei ole, kuinka kauan joutuu vielä odottamaan. Myös sosiaaliasiamieheen on otettu yhteyttä, mutta tästä katastrofista johtuen sekin taho ylikuormittunut.

Jukka Lampinen

Hallituksen uhreja on todella paljon, mutta tämä onkin hallituksen pääideologia.
800€ palkka ja loput sosiaalihuollon luukulta, Katainenhan totesikin suoraan, että ei ole mitään väliä sillä elääkö palkalla tai eläkkeellä sitä varten on sosiaalihuolto.
Kun hallituksen pääavoite on siirtää rehellisiä ihmisiä, kerjämään sosiaalihuollon luukulle, niin ruuhkaa ei tosiaankaan pidä hämmestellä.

Marja-Liisa Kalkela

Muistelikohan Katainen E.Ahon/Viinasen ajan tukia -94,jotka pysyi -94-11 samana? 419,11e/kk
Elantoon. Hinnat ja ALV oli samat koko aika?

No nythän tuo Kepu/kok taas hiukan höyläs tuota tukea ja vaati työttömät töihin yrityksiin 0 euron palkalla, toimeentulotukea vastaan .

Kun se työttömän ongelma ei ole ainoastaan tuo toimeentulotuen summa.Eikä se että ne viivästyy.
- Mutta kun se lastenkin toimeentulotuki viivästyy samalla.Kun ei edes saa lapsilisiä eikä lapsiperheen muita tukia -94 jälkeen.
-Kuten muut saa 12X vuodessa/17v,per lapsi. Tulojen päälle lapsen elantoon.

Vettä ja leipää Hurstin leipäjonosta,koulu ja leikki-ikäisille. Selittäpä tuo viivästyminen nälkäisille lapsille.
Voi kiesus tämän maan hallituksen toimia.

Sanna Haavisto

Asiointi Kelan verkkopalvelussa ei todellakaan ole sujuvaa: Olen saanut jokaiseen viestiini ja yhteydenottopyyntöön tekstiviestin, jossa Kela kiittää yhteydenotosta ja että vastaavat tarvittaessa (?). Lisäksi on linkki Kelan käsittelyaikojen kestoon. Eli täysin turhaa hommaa.
Eräskin virkailija Kelan konttorissa kysyi, miksen ole hakenut sairauslomaa saadakseni edes sairauspäivärahaa (jäin työttömäksi 17.2.). Hämmentyneenä en osannut vastata rouvalle mitään.