Lauantai 25.5.2019

Kokoomuslaiselta suorat sanat: ”Miksi Anne Berner toimii näin?”

Luotu: 
20.1.2017 18:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.
|

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov arvostelee Puheenvuoron blogissaan kovin sanoin liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) toimintaa. Hänen mukaansa Bernerin torstaina julkistama liikenne-esitys on syystä saanut arvostelua osakseen. 

–Esityksen pihvi on valtava remontti koko autoilun verotukseen. Silti jo keskiviikkona valtiovarainministeriö ilmoitti, että se ei ole valmistelemassa minkäänlaisia uudistuksia autoilun verotukseen. Torstaina ministeriö sanoi perehtyvänsä esitykseen ja kommentoivansa sitä vasta sitten. Berner ja hänen ministeriönsä ei siis yllättänyt vain hallituskumppaneita, eduskuntaa ja kansalaisia vaan myös esityksen kannalta keskeiset muut viranomaiset, Sazonov kirjoittaa.

Lue myös: Petteri Orpo ihmettelee Bernerin esitystä: ”Mistä rahat?”

Sazonov pitää erikoisena sitä, että liikenneministeriön on käyttänyt konsulttiyhtiö PwC:tä ja asianajotoimisto Bird & Birdiä apuna selvityksen tekemisessä. 

–Ulkopuolisen selvitysvoiman käyttämisessä ei sinänsä ole mitään pahaa, jos sille on aidosti tarvetta. Erikoiselta se näyttää tilanteessa, jossa asiantuntijaviranomainen pidetään ulkona ja tarvittava data hankitaan toisaalta. Mielenkiintoista on myös kansainvälisen vertailun kaltaisen perinteisistä perinteisimmän virkatyön ulkoistaminen asianajotoimistolle, hän kommentoi

–Miksi Anne Berner toimii näin? Onko se piittaamattomuutta perinteisistä valmistelun malleista, tarve ottaa omistajuutta yhteisistä hankkeista, poliittista kokemattomuutta vai sittenkin taitava peliliike? Liikenneinfran pitkän aikavälin suunnittelu, korjausvelan umpeen kurominen ja liikenteen veropohjan turvaaminen on erittäin tarpeellinen uudistus. Olisi erittäin ikävää, jos näin keskeinen uudistus vesittyisi taitamattoman johtamisen takia, Sazonov jatkaa. 

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Bernerin liikenneselvitys on hallituksen tehtävänannon mukainen. Sipilä kehui perjantaina julkaisemassaan blogitekstissä puoluetoverinsa Bernerin selvitystä rohkeaksi ja ennakkoluulottomaksi. Pääministeri korosti selvityksen roolia keskustelunavauksena.

Lue lisää: Pääministeri Sipilä kehuu: Berneriltä rohkea aloite – ”Selvityksestä etsitään nyt kaikki ongelmat”

 

 

 

 
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Carolus Linden

Jos olisi julkistalouden tarkastusvirasto, sekä sillä kunnolliset tehtävät ja valtuudet, voisi se asetta kyseenalaiseksi sen, että käytetään ulkopuolista konsulttiapua ensisijaisena arvioijana ministeriön omien viranhaltioiden sijasta.
Se voisi myös saattaa ministerin oikeudelliseen vastuuseen perusteettomasta ja omavaltaisesta julkisten varojen käytöstä. Siihen ei Valtiontalouden tarkastusviraston mahdollisuudet riitä.

Marja-Liisa Kalkela

"omavaltaisuudesta"?
Ketkähän ne Bernerin laskelmat ym.on tehnyt?

Bernerikö puhdetöinään on yksin laskeskellut ne klupi-askin kanteen ?
Ei -15 politiikkaan lähtenyt voi tietää EU pykäliä eikä liikenneministeriön asioista.
Ilman taustajoukkoja,alan asiantuntijoita,virkamiehiä ,ym.

Jukka Lampinen

Oleellista tässä esityksessä on, että niille kansalaisille jotka väittää että verotus tuhoaa Suomen talouden.
Sanotaan nyt suoraan että maksakaa sitten käteisellä, ne kustanukset joita ette suostu veroilla maksamaa.
Ja hämmästyttävää kyllä, Kokoomus parkuu suureen ääneen vaikka sen ihannetta toteutetaan.
Ehdotus tuo selkeästi esiin sen, että veromarisijat on epärehellisiä ja typeryksiä.