Torstai 20.6.2019

Kansanedustaja aloitti olutprotestin: ”Elän etuoikeutetussa kuplassa”

Luotu: 
23.1.2017 19:43
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kansanedustaja Touko Aalto arvostelee hallituksen alkoholipolitiikkaa.
|

Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Touko Aalto kertoo Facebookissa maistelevansa heinäkuuhun asti vain alkoholittomia oluita. Aallon mukaan kyseessä on valmistautuminen Team Rynkebyn Pariisin-pyöräilyyn, mutta myös protesti hallituksen alkoholipolitiikalle, joka Aallon mukaan etenee täysin elinkeinopolitiikan ehdoilla kansanterveydestä piittaamatta. 

Aalto ei hyväksy alkoholin  vähittäismyynnin vapauttamista, limuviinojen lisäämistä kauppoihin ja käytännössä keskikaljan korvaamista neloskaljalla. Ravintoloiden ja pienpanimoiden osalta sääntelyn purkaminen on hänen mukaansa tervetullutta, mutta vähittäismyynnin vapauttaminen lisää alkoholin absoluuttista kulutusta ja sen myötä tulevia sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja.

–Jos mietin asiaa vain omalta kannaltani, kaikki alkoholipolitiikan vapauttaminen on tervetullutta. Elän etuoikeutetussa kuplassa, johon alkoholin aiheuttamat ongelmat eivät näy voimallisesti, hän sanoo

–On vastenmielistä ensin leikata heiltä, joilla on kaikkein vähiten ja sitten tehdä lainsäädäntöä, jonka negatiiviset vaikutukset näkyvät voimakkaimmin juuri heikoimmassa asemassa olevien ihmisten, heidän perheidensä ja asuinalueen arjessa. Lainsäätäjällä on vastuu säädettyjen lakien vaikutuksista yhteiskuntaan enkä voi hyväksyä lisääntyneitä alkoholikuolemia, valtavia kansanterveyshaittoja sekä lisääntyvää sosiaalista pahoinvointia, Aalto jatkaa. 

Lisää aiheesta:

Havainto suomalaisten alkoholin käytöstä: ”Ei ole tarvetta vetää edellisen sukupolven överikännejä”

III-oluen poisto ruokakaupoista kummittelee alkoholilain luonnoksessa

Professori: Näyttö terveyshaitoista sivuutetaan toistuvasti Suomen alkoholipolitiikassa

 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kenneth Ainetdin

Tämän Touko Aallon logiikan mukaan etelä-euroopan alkoholikulutuksen pitäisi olla todella suurta Suomeen verrattuna koska siellä on kaikki alkoholi on ruokakaupassa.

Yllätys yllätys Touko voin kertoa sinulle, että WHO:n tilastojen mukaan esimerkiksi Espanjassa juodaan vuodessa 2 litraa vähemmän alkoholia kuin Suomessa (yli 15v.).

Miten selität tämän arvoisa kansanedustaja?

Jaakko Tuominen

"–On vastenmielistä ensin leikata heiltä, joilla on kaikkein vähiten ja sitten tehdä lainsäädäntöä, jonka negatiiviset vaikutukset näkyvät voimakkaimmin juuri heikoimmassa asemassa olevien ihmisten, heidän perheidensä ja asuinalueen arjessa."

Julkinen sektori on leikkausten kohteena - on ollut jo vihreiden ollessa hallituksessa - ja myös merkittävä menosektori eli terveydenhoito. Valtion/julkisen sektorin perustehtäviin ei kuulu mielestäni alkoholin vähittäismyynti. Jos kansalaisilta kysyttäisiin, niin uskon, ettei se olisi tärkeysjärjestyksessä edes top 30:ssä. Sen sijaan tärkeimpiin asioihin kuuluvat terveydenhuolto, opetus, sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden ylläpito jne. Valistusta ja ehkäisevää tutkimusta pitää kyllä tehdä kansalaisten alkoholin kuten muidenkin aineiden liikakäytön suhteen. Arvelen että jos monopoli olisi ollut ratkaisu suomalaisten alkoholikuolemiin, se olisi ollut - koulujärjestelmäämme verraten - maailmanlaajuisesti ihailtu ajatus, joka olisi otettu käyttöön muuallakin.

97 % EU-maiden yli 500 miljoonasta asukkaasta ei tarvitse monopolia alkoholijuomien vähittäismyyntiin alkoholihaittojen ehkäisemiseksi – eivätkä tarvitsisi suomalaisetkaan, joista moni pitää ko. monopolia tarpeettomana. :)

Risto Salonen

40 vuotta 70-luvun alkuun käytössä oli viinakortti. Senjälkeenkin juomista on holhottu pikemmin enemmän kuin vähemmän. Vasta EU-ajan aikana ja Viron avautumisen myötä alkoholipolitiikkaa on modernisoitu. Mutta menee sukupolvi hautaan ennenkuin vanha pullo pohjaan perjantaina mentaliteetti vähitellen väistyy.

Kiitos holhoamispolitiikan viina on ollut polvesta toiseen jotain salaista ja houkuttavaa.

Jouni Viitanen

Ravintolamyynnissä keskikaljaa juodaan 95% oluen menekistä. Siitä huolimatta, että hinta ero on mitätön.
Nykyään jokaisen supermarketin yhteydessä on Alko. Siitä huolimatta ihmiset kantaa markettien blukki-kaljaa kotionsa.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
–On vastenmielistä ensin leikata heiltä, joilla on kaikkein vähiten ja sitten tehdä lainsäädäntöä, jonka negatiiviset vaikutukset näkyvät voimakkaimmin juuri heikoimmassa asemassa olevien ihmisten, heidän perheidensä

Jah ha.Kuntavaalit lähenee.
Koskas vihreistä kuoriutui köyhien puolustajia?

Tehdään lainsäädäntö:
ilmeisesti tarkoitti Sinne-tänne-mäen (ikinä työtä tehnyt) työministeri pakkolakia ja leikkauksia tuesta jos 0 euron työ ei maita.-07-11

Tuskin se juomapuoli on suurin ongelma siinä ryhmässä keltä vihreät leikkasi. Kannattas mennä kyseleen Hurstin leipäjonoon mitä mieltä siellä olevat työttömät on.

Risto Mikkonen

Alkoholin mainonnan voisi lopettaa kokonaan jos me olemme huolissamme nuorisosta. On kaksinaismoraalia olla huolissaan nuorista ja terveydestä ja samalla mainostaa päihdettä aina kun on joku juhlakausi aluillaan. Alkoholia himoavat saavat sitä vaikka sekoittamalla hiivaa ja sokeria veteen, ei sitä tarvitse tukea yhteiskunnan resursseilla.

Jarmo Hussi

Hieno ulostulo Tuukalta. Vihdoinkin joku vihreä tulee kertomaan minkälaisia vääristymiä vihreässä kuplassa eläminen aiheuttaa. Nyt asia viimeinkin myönnetty myös heidän puoleltaan: vihreät elävät kuplassa joka vääristää.

Tämä auttaa kanssaihmisiä ymmärtämään heidän puheitaan energiapolitiikassa, kasvisruokanatsismissa tai vaikkapa turvapaikkapolitiikassa. Ne eivät perustu faktoihin vaan vääristyneeseen maailmankuvaan.

Karri Aronen

Elät etuoikeutetussa kuplassa joka saa olutta koska vaan mistä vaan koska on varaa lähteä taksilla vaikka bankokkiin asti.

Ja sillä perusteela haluat kieltää oluet muilta Sekaisinhan sinä olet kuten vihreät yleensä.

Karri Aronen

Viinaa kaikkialle ja hinta viidesosaan. Sillä ne ongelmatkin ratkeavat kun suurkuluttajat poistavat itsensä geenipoolista ja tavalliselle isille jää vähän rahaa lapsilleenkin.

Ei taida punavihreään kuplaan olla vieläkään kantautunut että aika moni kituuttelee viidellä sadalla kuukausi. Makselle siinä sitten bensoja ja viinoja. Vihreät kurjistajat.