Keskiviikko 22.5.2019

Petteri Orpo kritisoi Berneriä Ykkösaamussa: ”Tällaisia selkkauksia ei kukaan toivo”

Luotu: 
24.1.2017 08:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on tyytyväinen, että liikenne-esitystä ei toteuteta.
|

Valtiovarainministeri Petteri Orpo arvosteli Ylen Ykkösaamu –radio-ohjelmassa viestintä- ja liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) tapaa toimia liikenne-esityksessä.

– Berner on hyvin määrätietoinen toimija. Hän valitsi sen tien, että halusi pitää valmistelun hyvin voimakkaasti omissa käsissään, liikenneministeriön käsissä. Siksi varmasti kun  tässä oli suuria kysymyksiä ja muutoksia, niihin ei oltu päästy kovin laajasti keskustelemaan, arvioimaan, saatikka sitoutumaan, Orpo sanoi Ykkösaamussa.

–Emme missään vaiheessa, kokoomus tai perussuomalaiset, ollut sitoutunut selvityksen sisältöön. Siihen olimme sitoutuneet, että ministeri tekee selvityksen, hän kertoi.

Hän kertoi ottaneensa useaan otteeseen esille, että kyse on niin suuresta asiasta, että olisi syytä käydä hallitupuolueiden kanssa yhdessä läpi.

Orpo arvosteli erityisesti liikenneselvityksen vaikutuksia autokauppaan.

–Se oli vahingollista.

Hänen mielestään olisi ollut hyvä, jos valtiovarainministeriö olisi ollut mukana tekemässä liikenneselvitystä.

– Missään nimessä tällaisia selkkauksia ei kukaan toivo, Orpo sanoi.

Hän kuitenkin korostaa, että hallitus on toimintakykyinen tämän jälkeenkin.

Berner ilmoitti eilen maanantaina, että liikenne-esitystä ei toteuteta.

Lue lisää aiheesta: Bernerin selvitykselle stoppi - "Onko hallituksessa johtamisongelma?"

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Kasvojenpesua. Kaikki puolueen johtajat hallituksessa on tietoisia missä mennään. Kun ministeriön virkamiehet on tehnyt laskelmat,lopparit häärännyt ministeriöiden ovilla tarjoten konsulttiapua (E.Aho esim.)
Ei kai kukaan usko että ei sitä olisi myös laskettu rahassa ja veroissa. Ja kirstunvartija on Kok Orpo.

Martti Kosonen

Eipä ollut miestä Petteri Orvossakaan. Hänkin petti ministerikollegansa heti, kun media siihen houkutteli.
Tähän loppui osaltani Kokoomuksen äänestäminen. Sitä kesti yli 30 vuotta, mutta kiitos ei enää tätä petturuutta.

Jaakko Aalto

Orpo teki tässä asiassa täsmälleen sen, mitä hänen pitikin. Berner yritti sooliolla ja ajaa selvityksellään muun hallituksen yli. Siinä sivussa hän onnistui pysäyttämään autokaupan. Esityksen torppaaminen mahdollisimman nopeasti oli ilman muuta paras ratkaisu.

Tapio Mäkeläinen

Minut yllätti täysin että Kepun ykköstavoitteisiin kuulunut maakuntahallinto olikin bundlattu tähän kiinteästi.
Siitä ainakaan ei ollut puhuttu yhtään mitään.
Mitä muuta Orpo olisi voinut tehdä. Autokauppa pysähtyi , venekauppa samoin ja moottoripyöräkin . Tämä kaikki kiivaimman myyntisesongin kynnyksellä. Kyllä oli mahtisuoritus, oikein kasvu - ja kilpailukyky hengessä.
Nyt saisi henkilöt ruveta vaihtumaan. Koska se 34 millin Finavia selvitys tulee?

Se komento mikä toimi pienessä pk- yrityksessä ei toimi 55 tuhannen miljoonaan valtionhallinnosta. Toivottavasti se on tullut nyt selväksi.

Pentti Westerholm

Kyllä tässä Bernerin visiossa heijastui Jorma Ollilan aikoinaan jättämä idea jokaisen autoilijan liikennevalvonnasta.Lisäksi todella kummastuttaa,että Benerin piti tehdä selvitys,mutta hän esitti myös ratkaisun.Ilmeisesti
hän ei oivaltanut marssijärjestystä esittämilleen ratkaisuille.Oppia ikä kaikki,paljon tuli harmia moisesta sähläyksestä.

Eero Pekonen

Tapio, kysyt koska se Finavia selvitys tulee. No se vähän viivästyy, kun eduskunta (ja sen tarkastuslautakunta) on hyvin ansaitulla 6 viikon lomalla. Voi viivästyä edelleenkin, jos tarkasuslautakunnan puheenjohtaja Heinäluoma haluaa säästää herkkupalan lähemmäs kunnallisvaaleja... Jos vaikka voitettais vaalit! Tällaista tämä valtakunnan asioiden hoito näyttää olevan.

Lauri Kiiski

Tulee olemaan varsin mielenkiintoista nähdä, miten ja millä rahalla Suomen liikenteen infrastruktuuria jatkossa ylläpidetään ja kuinka tiestön korjausvelka hoidetaan ?
Mikäli asialle ei tehdä varsin pian jotakin, ongelma käy pian ylitse pääsemättömäksi.

Täytyy muistaa, että tierakentajien määrä Suomessa on rajallinen ja lämmin kausikin on kovin lyhyt. Ulkomaisia tieurakoitsijoita maalla on tusin cvaraa hankkia, jos niitä olisi edes olemassa.

Edelleenkin, miksi emme voisi ottaa mallia Ruotsista, jossa tienpito on mallillaan ja siihen löytyy myös autoilijoiden maksamat verorahat, jotka Suomessa ohjataan muille tahoille ja menomomenteille. Joka tapauksessa näyttää siltä, että tieverkkojen suhteen ollaan oltu puolueista riippumatta taisin aikaansanomattomia vätyksiä ja sen saavat autoilijat tuta Suomen teillä.

Saa nähdä, kuka ministeri seuraavana uhrautuu liikenneuudistuksen alttarille ?

Marja-Liisa Kalkela

Berner puhui viime maanantaina
- perussuomalaisten puolustusministeri Jussi Niinistölle ja
tiistaina Sipilän ja
valtiovarainministeri Petteri Orpon kanssa.

– Muistan hyvin, että Sipilä kysyi
-kaksi kertaa Petteri Orpolta, että onhan ok, että tämä laitetaan lausuntokierrokselle.
- Todettiin, että se lähtee lausuntokierroksella liikenne- ja viestintäministeriöstä selvityksen luonnoksena, koska siitä ei ole käyty laajempaa poliittista keskustelua.
HS/IS

Samy Arling

Nyt sitten vaan toinen jätti vahinkoa aiheuttaneen esityksen, vene-ja mp-veron siivous pois pöydältä kiireesti ! Sesonki alkaa näillä 10v. valmiiksi vaikeuksissa rypevillä aloilla eikä tälläistä terrorismia tarvittaisiin hallituksen osalta !