Sunnuntai 26.5.2019

Ministeri Lindströmiltä selitys Berner-sotkulle A-studiossa

Luotu: 
25.1.2017 10:18
  • Kuva: Paula Nikula / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Bernerin mukaan viime viikon torstaisessa tiedotustilaisuudessa oli kyse selvityksestä, ”joka oikeastaan oli vasta luonnos”. Arkistokuva.
|

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) tiivisti liikenneverkkohankkeesta syntyneen julkisen kohun yhteen asiaan eilen Ylen A-studion haastattelussa.

– En rupea ketään neuvomaan, mutta itse kun olen asettanut selvityshenkilöitä tekemään jotakin, niin se selvityshenkilö antaa sen selvityksensä, luovuttaa sen ministerille ja ministeri kiittää ja kuittaa. Ehkä tämä ymmärrettiin vähän väärin.

Lindström viittasi kommentillaan siihen, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esitteli itse viime viikon torstaina selvityksen liikenneverkkohankkeesta.

– Niin se vaikutti silloin esitykseltä, Lindström sanoi.

Berner itse totesi A-studion haastattelussa, että viime viikon torstaisessa tiedotustilaisuudessa oli kyse selvityksestä, ”joka oikeastaan oli vasta luonnos”. Berner korosti hallituksen yhdessä sopineen, että tämä luonnos laitetaan lausunnoille.

Liikenneverkkohankkeesta käytiin paljon keskustelua jo ennen kuin selvitys oli julkinen, ministeri totesi.

– Se on synnyttänyt väärää tietoa ja ohjannut keskustelua väärille raiteille ja sitä kautta synnyttänyt reaktioita, hän sanoi.

Lue lisää Puheenvuorosta: Berner-sotku kilpistyy perustavanlaatuiseen asiaan

Lue myös:

Anne Berner KL:lle: ”Ei kestetty hallittavissa olevaa markkinahäiriötä”

”Pystyykö nöyryytetty ministeri jatkamaan?” – Bernerin toimintatapa ihmetyttää

Anne Bernerin selvitys keskeytetään - ”Onko hallituksessa johtamisongelma?”

Kaikki US:n uutiset aiheesta täällä!

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Nieminen

Alun alkaen joko ministeri tai tiedotusvälineet suureen ääneen toitottivat että, tämä nyt esitelty laki tulee voimaan 2018 alusta. Missään ei käynyt ilmi, että esitystä voi muuttaa ja muokata. Eihän suomessa ole tällaiseen totuttu. Yksinkertaisenkin asian muuttaminen kun vie vuosia, jopa vuosikymmeniä.
Toiseksi, esitys olisi pitänyt olla mahdollisimman simppeli toteuttaa.
Sen markkinointi parin, kolmen sentin polttoaineveron alentamisella oli naurettavaa ja ihmisten ymmärryksen aliarvioivaa.
Heitot postiautojen, taksien, nuapurin Jaskan ja peräkorven Hiliman, jne tiemaksujen kontrolloimisesta vei sen vähänkin arvostuksen uudistukselta minkä autoveron poisto toi. Suurimmalle osalle ihmisistä autoveron poisto olisi ollut hyvin mieleinen. Kaikki muu kuormasta syöjien sakki yhdestä yhteisestä monopolikattilasta, oli liikaa.
olen joskus kirjoittanut ohjeen poliitikoille että kokeilkaapa joskus ihan kokeeksi rehellisyyttä. Siitä ei ole ainakaan haittaa millekään uudistukselle.

Markku Nieminen

Jatkoa edelliseen: Kaikilla vanhoilla suurilla puolueilla on hyviä kokemuksia valehdellen asioitten etenemisen nopeuttamisesta. En rupea niitä tässä erittelemään kun ne on jo moneen kertaan tälläkin foorumilla käyty läpi.
Siitäköhän johtuen härski valehtelu näyttää vain lisääntyvän päätöksenteossa. Luulisi umpiluuhunkin jo uppoavan että nykyään some-aikana kiinnijäänti siitä on vääjäämätöntä, mutta ei..ei mene perille.

Tapio Mäkeläinen

Nyt on Jarppa oikeassa. Rajaton usko omaan ylivertaisuuteen sokaisi Bernerin. Ennen lähetystä viikko sitten hänen päälleen soviteltiin vuosisadan poliitikon viittaa.
Kyllä elämänkokemuksen tuomalla tiedolla ihmisen pitää tajuta mikä on missäkin aikaikkunassa mahdollista. Mitä korkeammalla on sitä enemmän .
Minä olemaan seurannut tätä asiaa siitä asti tiiviisti kun kuulin J Ollilan ja Esko ahon sotkeutuneen asiaan. Pelästys ei ollut aiheeton .
Silti oli pulla mennä väärään kurkkuun kun Berner niittasi liikennekaaren huikean nopealla aikataululla maakuntauudistukseen.
Berner-Sipilä akselin ja Trumpin touhuissa on se yhtäläisyys että he kokevat tekevänsä jotain suurempaa johon muut eivät pysty.
Niinhän se ei mene. On myös väärin ajatella että osaavat yritysjohtajat toimivat noin. Päin vastoin.