Perjantai 24.5.2019

Tyrmistys kokoomusnuorten avauksesta: ”Koulut, kirjastot ja vanhainkodit häviäisivät monesta kunnasta”

Luotu: 
31.1.2017 11:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    – Monien kuntien peruspalvelut, kuten koulut, kirjastot ja vanhainkodit olisivat vaarassa hävitä, keskustasta kommentoidaan kokoomusnuorten avausta. Kuvituskuva.
|

Keskustassa on otettu järkytyksellä vastaan kokoomusnuorten kuntavaalipamfletissa oleva vaatimus lopettaa ”kehitysapu maakunnille” eli kuntien valtionosuuksien tasaus.

Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi sanoo olevansa ehdotuksesta tyrmistynyt.

– Kokoomusnuorten esityksen seurauksena rajusti eriarvoistuva Suomi olisi karua todellisuutta hyvin nopeasti. Edessä olisi tuhon tie. Monien kuntien peruspalvelut, kuten koulut, kirjastot ja vanhainkodit olisivat vaarassa hävitä. Emme salli suomalaisten jakamista voittajiin ja häviäjiin, Kemppi lausuu.

Myös kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) tulkitsee, että kokoomusnuorten avaus toteutuessaan tuhoaisi sairaiden, lasten ja vanhusten palvelut ”yli puolessa Suomessa”.

– Kokoomusnuorten sanavalinnat ovat hämmentäviä. Kehitysapua on kehitysmaille annettava tuki tai laina, jonka tarkoituksena on edistää taloudellista kehitystä ja yleistä hyvinvointia kehitysmaissa. Valtionosuudet taas ovat valtion kunnille maksama korvaus niistä tehtävistä, joita valtio on niille lainsäädännöllä osoittanut, Kärnä kommentoi tiedotteessaan.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov vastaa Mikko Kärnän kritiikkiin Puheenvuoro-blogissaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Juu niin on.Olisi mielenkiintoista nähdä laskelmat euroina mitä nytkin on "kehitysavulla" tuettu Kepukuntia ja tilatuottajia.
Häviää SAK mennen tullen "AY/MTK" eduille mitä ne on ajanut nyt .Kikyt ei ole koskenut edm. "Maito,bioenergia ja navettatukia" verovaroista.

Hans Kotkavuori

Aloittaisivatpa kepulit ilmeisestä; luovutaan itsehallinnollisista kunnista ja siirrytään itsehallinnollisiin maakuntiin. Kaikki kuntien omaisuus, velvoitteet ja oikeudet siirretään maakunnilla. Eikä lainsäädännössä tarvitse kuin muuttaa sana kunta sanaksi maakunta.

Säilyisi rahat kouluihin, kirjastoihin, vanhainkoteihin, terveyskeskuksiin ja sairaaloihin. Päätöksenteon asiantuntemus kasvaisi, nurkkakuntainen korruptoituminen vähenisi ja säästyisi rahaa vielä paljon muuhunkin.