Perjantai 19.10.2018

Länsimetrolle uusi viivytys: Ongelmia paloliukuovissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.1.2017 16:22
  • Kuva: Länsimetro / Flickr / Jani Hamari
    Kuva
    Länsimetron arvio liikenteen aloittamisesta Tapiolaan huhtikuussa 2017 ei toteudu.
|

Länsimetro viivästyy jälleen. Se kertoo tiedotteessa, että tekninen valmius metroliikenteen aloittamiselle Espoon Matinkylään on olemassa aiemman arvion mukaisesti kesäkuussa 2017, mutta arvio liikenteen aloittamisesta Tapiolaan huhtikuussa 2017 ei toteudu.

Länsimetron mukaan arvio liikenteen aloittamisen ajankohdasta perustuu testituloksiin metrotunnelien paloliukuovien sulkeutumisesta, Talouselämä kertoo. Joidenkin paloliukuovien sulkeutumisessa on testitulosten perusteella puutteita, jotka on korjattava.

–Metron yhteiskoekäyttötestausten tavoitteena on varmistaa, että metro on liikenteelle avattaessa turvallinen ja toimintavarma kaikissa tilanteissa. Arviomme on, että tekninen valmius matkustajaliikenteen alkamiselle Matinkylään on edelleen kesäkuussa.  Arvio voidaan tarkentaa toukokuun alkupuolella, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi.

Lähde: Talouselämä

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Paloliukuovien yhteystestauksessa huomattiin alustavasti se ongelma, ettei koko aseman rakentamista oltu vielä edes aloitettu. Täten ovien asentamista ja testaamista ei pystytty suorittamaan uusien korotettujen yhteistestausvaatimusten mukaisesti.

Kaija-Liisa Nissinen

Hei, ongelmat ovat osaajissa. Rakentajat on varmaankin otettu suoraan "pystymetsästä". On niin kiire saada kuluarvio halvalla ja samalla unohdetaan ammattitaito.

Miksette vaadi kaikilta tekijöiltä suomalaisen ammattikoulun käymistä todistuksineen? Eiköhän tulokset parane ja rakennusaikataulut pidä. Voi olla, että rakentaminenkin halpenee samaan syssyyn.