Perjantai 22.2.2019

Paljastus Yle-papereista: ”Ne keskustelut olivat luokkaa 5 minuuttia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.2.2017 13:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (ps.) vakuuttaa Uuden Suomen haastattelussa, että poliitikoista koostuva Ylen hallintoneuvosto ei ole painostanut Yleisradiota tämän uutisoinnissa.

– Kaikki hallintoneuvoston jäsenet tietävät, ettei hallintoneuvosto ole toimivaltainen tässä asiassa [Ylen tekemässä journalismissa], Kivelä sanoo.

Epäilys asiasta heräsi, kun Seura-lehdessä Isän pikajuna -blogia pitävä Jussi Korhonen julkisti Ylen hallintoneuvoston kokousten pöytäkirjojen sisältöä. Niiden mukaan kokouksissa on keskusteltu jopa yksittäisten juttujen tarkkuudella Ylen journalistisesta linjasta.

Kivelän mukaan yksittäisiä uutisointeja koskevat keskustelut on syytä asettaa mittakaavaan.

– Kokouksemme kestävät sellaiset kaksi tuntia, ja näitä asioita koskevat keskustelut ovat olleet suuruusluokkaa viisi minuuttia, Kivelä sanoo.

Hän aikoo jatkossakin sallia kokouksissa keskustelun journalismista.

Kivelän mukaan painostuksesta ei ole kyse, vaikka Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen on ollut paikalla kokouksissa.

– Hän on ollut siellä vastaamassa tarkentaviin kysymyksiin, Kivelä kuvailee.

Myös hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Arto Satonen (kok.) sanoo Uudelle Suomelle, että painostuksesta ei ole kyse. Satosen mukaan poliitikkojen ohella myös Ylen väki osaa varmasti erottaa kysymysten ja linjausten välisen eron.

– Hallintoneuvoston jäsenille tulee hirveästi palautetta kansalaisilta [Ylen uutisoinnista]. Edustajan kysymykset saattavat liittyä tähän, Satonen sanoo.

Satosen mielestä olisi erikoista, jos kansalaisilta tulevaa palautetta ei voisi ottaa kokouksissa esiin.

Kivelä ja Satonen kertovat, että erityisesti Akuutti-ohjelman lopettaminen on aiheuttanut keskustelua ja palautetta.

Pöytäkirjoista paljastuvat kommentit ovat yksittäisten kansanedustajien kommentteja. Niiden sanojia ei ole yksilöity. Satonen huomauttaa, että vaikka joku hallintoneuvoston jäsen kritisoisi yksittäistä uutistakin, sitä ei voi pitää koko hallintoneuvoston kantana.

– Mitään linjauksia [uutisoinnista] hallintoneuvosto ei tee, Satonen painottaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli: