Sunnuntai 26.5.2019

Päätös 346 milj. €:sta: ”Painotetaan pk-yritysten kansainvälistymistä”

Luotu: 
2.2.2017 12:06
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva
    Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo, että rakennerahastolla tuetaan tänä vuonna erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymistä.

Hallitus päätti tänään torstaina EU:n rakennerahaston ja valtion rahoituksen jaosta.

Euroopan aluekehitysrahastosta EAKR:stä ja Euroopan sosiaalirahastosta ESR:stä jaettiin varoja 346 miljoonaa euroa alueille ely-keskusten ja maakunnan liittojen päätettäväksi, työ- ja elinkeinoministeriö kertoo.

–Rahoituksella painotetaan tänä vuonna erityisesti pk-yritysten kansainvälistymistä, kotouttamista ja nuorten työllistymisen edistämistä. Hankkeiden tulokset näkyvät pitkäjänteisenä vaikutuksena monilla aloilla, elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kommentoi.

Lisäksi hallitus päätti alueelliset innovaatiot ja kokeilut –toimenpide AIKO-tukea valtion rahoitusta on 11 miljoonaa euroa.

Rakennerahastojen avulla pyritään tukemaan kestävää kasvua ja työllisyyden edistämistä.

Yhteensä jaettiin 357 miljoonaa euroa EU:n rakennerahasto-ohjelman mukaisten hankkeiden ja alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) -toimenpiteiden tukemiseen vuonna 2017. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Tämä kyseinen Lintilä kertoi, että Terrafame Oy ei tarvitse enää valtion tukia kun nikkelin hintakin on ollut nousussa ja vesi- ja muu päästötilanne on kunnossa.
Tiedoksi, että nikkelin markkinahinta oli eilen n. 10 100€/tonni. Kun Sipilä lupasi marraskuussa 2016 valtion tukea kaivokselle nikkelin markkinahinta oli n. 11 450€/tonni.

Niko Kaistakorpi

Kuinka ollakaan suurin voittaja Vaasan vaalipiiristä tulevan Lintilän rahajaossa on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, joka saa koko potista noin 88 miljoonaa. Lisäksi maakuntaliittojen ja liittojen kautta Pohjanmaalle menee 19,5 miiljoonaa. Täten ministerin kotiseudun potti on 107,3 miljoonaa eli lähes kolmannes koko jaettavasta rahasta. Mikähän Pohjanmaasta tekee niin erikoisen?

Carolus Linden

Tukirahat ovat tarpeen viennin edistämisessä. Kuitenkin etenkin pieniä ja keskisuuria yrityksiä voisi enemmän auttaa sillä, että investointeihin jakelu- ja markkinointikanaviin suhtauduttaisiin rahoituksen ja verotuksen taholla vastaavalla tavalla kuin tuotannollisiin investointeihin.