Lauantai 25.5.2019

Juha Sipilältä kova hehkutus: ”Käänne on nyt tapahtunut – luottamus Suomeen on palautunut”

Luotu: 
8.2.2017 14:22
Päivitetty: 
8.2.2017 14:24
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) hehkutti tänään Suomen talouden ja työllisyyden parantunutta tilaa ja otti asiasta kunnian omalle hallitukselleen. Sipilä antoi tänään eduskunnassa pääministerin ilmoituksen hallituksen politiikasta vuonna 2017.

– Talouden syöksykierre on saatu oikenemaan. Käänne on nyt tapahtunut. Erityisesti loppuvuoden työllisyyskehitys on ollut vahvaa, Sipilä sanoi.

– Fakta on, että alustavien tietojen mukaan valtion velka suhteessa bruttokansantuotteeseen ei kasvanut lainkaan [viime vuonna]. Jopa pitkäaikaistyöttömyys on kääntynyt hiljalleen laskuun. Tämän hallituksen aikana luottamus Suomeen on palautunut, Sipilä julisti.

Lue myös: Arhinmäki repäisi puhelimen esiin eduskunnassa – Sipilä joutui myöntämään koko totuuden velanotosta

Sipilän mukaan hallituksen 72 prosentin työllisyysasteen tavoite on ”kova, muttei mahdoton”. Hän totesi, että Suomi pystyy siihen, kun monessa muussakin pohjoismaassa työllisyysaste liikkuu 75 prosentissa.

Sipilä totesi myös, että eduskuntaan on tulossa historiallisen laajoja uudistuksia käsittelyyn tänä vuonna.

– Hallitus antaa pian esityksen sote-uudistukseksi. 350 erillisen organisaation tehtävät kootaan 18 maakunnalle, Sipilä sanoi.

– Valinnanvapauslain luonnoksessa on nyt rakennettu Suomen malli, joka siirtää voimavaroja nykyisestä, suhteellisen kalliista erikois- tai vaativan tason palveluista ihmistä lähellä oleviin palveluihin. Jokainen suomalainen voi itse jatkossa valita – se ei ole enää lompakon paksuudesta kiinni, hän myös totesi.

Sipilä huomioi myös Britannian brexit-kansanäänestyksen ja Donald Trumpin nousun Yhdysvaltain presidentiksi. Sipilän mukaan Suomi ei haasta riitaa, mutta voi olla eri mieltä. Sipilän mukaan Suomi puolustaa kansainvälistä oikeutta.

–  Tänä vuonna meillä on edessämme useita eurooppalaisia vaaleja, joiden tuloksia varmaankaan harva enää rohkenee ennustamaan. Vaalikampanjat, niihin mahdollisesti kohdistuvat vaikuttamisyritykset ja lopputulos voivat vaikuttaa toimintaympäristöömme merkittävästi, Sipilä sanoi.

– Olemme monilla mittareilla yksi maailman parhaista maista. Sen tulisi olla kiitollisuuden ja ylpeyden suuri aihe, Sipilä sanoi Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen liittyen.

Lue myös:

Juha Sipilä tyrmää lisäleikkaukset: ”Talous nousee ja yhä useampi on saanut työpaikan”

Petteri Orpo hallituksen linjasta: ”Valmistellaan lisätoimia, jotta uusia sopeutustoimia ei tarvittaisi”

Juha Sipilän työryhmän johtaja: ”Suomalaiset kokevat yhteiskunnan epäreiluksi”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Hyvä linkki.
Juurikin noin. Jos työtä sosiaaliturvaa vastaan teki-14 jo 36 000
Yle
ja -16 jo7 000 enemmän kuin -15 teki (TEM-17)
Enää on jäljellä n.320 000 .
Irtisanotaan kunnista lisää,täytetään työpaikat ammattitaistoisilla työttmillä n.500e/kk.
Ja sulka SOS-hallitukselle täystyöllisyydestä.
Pitääkö ne kansaa ihan tyhmänä?

Lauri Kiiski

Eilen Tullin julkistamat v. 2016 vientiluvut eivät kylläkään allekirjoita suurta käännettä.
Vient hiipui edelleen ja oli 4 % pienempi kuin edellisenä vuonna. Kauppatase oli pahasti pakkasella 2,9 miljardin euron verran.

Sipilän hallitus ei tosin ole tähän syypää, vaan lukemat kertovat enemmän edellisen sateenkaarihallituksen tekemisistä tai tekemättä jättämisistä.

Aku Ahoniemi

Ainoa merkittävä uutinen Sipilän kaudelta on siinä, että pääministerin pinokkio nenää ei voi enää populismilla pitää piilossa. Tuoreessa muistissa on Sipilän valehtelu ennen viime vaaleja, että koulutuksesta ei muka leikata - ja käry kävi, kyllä leikattiin - ja nyt taas vaalien alla hän populistina jatkaa vaihtoehtoisten faktojen levittämistä. Häpeällinen pinokkio. - Ei kukaan ajatteleva ihminen voi enää ottaa todesta pinokkio pääministeriä, kun pitkäaikaistyötömyys on tutkimusten mukaan kasvanut viime vuodesta, vanhuksia on leipäjonoissa kerjäämässä ruoka-apua, luokkaerot ovat kasvaneet, syrjäytyminen ja rasismi lisääntynyt, jne - Todisteet puhuvat puolestaan: Kansan ostovoimaa heikentämällä ei saa valtion taloutta nousuun. Tästä on jo yli 10 vuotta kokeilua takana: Jo ennen Sipilän kautta on harjoitettu oikeistolaista talouspolitiikkaa, eli rikkaat ovat saaneet sosialismia ja köyhät äärioikeistolaisia leikkauksia. Lopputulos on talouden taantuma. Kyllä yli 10 vuotta leikkauspolitiikkaa riittää todistamaan, että oikeiston talouspolitiikka on ollut - ja tulee olemaan: katastrofi.

Risto Nikander

Taas esimerkki siitä, miten mennään puhumaan vaikka ei ole minkäänlaista tietoa asioista. Toinen vaihtoehto on valehtelu. Kansanedustajille se voi onnistua, mutta ei sentään ihan kaikille. Kerrankin. (taitaa olla ensimmäiseni), hatunnosto Arhinmäelle.