Maanantai 20.5.2019

Irtisanoutuneen Susanne Päivärinnan esimies Ylellä: ”Hän oli miettinyt tätä pitkään – työtarjouksiakin on”

Luotu: 
9.2.2017 18:00
Päivitetty: 
9.2.2017 18:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    A-studion parivaljakko Susanne Päivärinta ja Jan Andersson vauhdissa.
|

Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen ei toistaiseksi ole kommentoinut suositun toimittaja-juontaja Susanne Päivärinnan lähtöä Yleltä ja A-studiosta.

Päivärinnan lähin esimies Riitta Pihlajamäki puolestaan on antanut lyhyen kommentin ruotsinkieliselle Ylelle. Jääskeläistä Svenska Ylekään ei ole tavoittanut.

– Susanne on ymmärtääkseni pitkään miettinyt yhtiön jättämistä ja myös saanut työtarjouksia, A-studion Pihlajamäki toteaa.

Ruotsinkielistä toimitustaan lukuun ottamatta Yle ei ole myöskään uutisoinut Päivärinnan lähdöstä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Päivärinta on tuorein lähtijä vyyhdissä, joka kytkeytyy joidenkin Ylen toimituksen jäsenten syytöksiin sisäisestä sensuurista ja taipumisesta poliittiseen ohjaukseen. Myös Päivärinta syyttää erokirjeessään Jääskeläistä sensuurista.

Yle-kohun käydessä kuumimmillaan Susanne Päivärinta haastatteli A-studiossa kriittisesti omaa esimiestään eli juuri Atte Jääskeläistä. Lue lisää: Ylen tähtitoimittaja grillasi omaa pomoaan suorassa lähetyksessä: ”Miksi en saanut kertoa tästä?”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Viskari

Hyvä muistaa että kohu ylen toimittajien sananvapaudesta alkoi vääräksi osoittautuneesta uutisesta Sipilän jääviydestä. Toimittajat rummuttivat tätä monta päivää tarkistamatta taustoja. Kysymys taisikin olla toimittajien väärän tiedon levittämisen vapaudesta, jota päätoimittaja yritti hiukan hillitä kun vastuu viime kädessä hänellä kuitenkin on.

Juha Salin

On surullista seurata viime vuosina voimistunutta kärjekästä ja negatiivista uutisointia ja kommentointia julkisessa keskustelussa. Niin poliitikot kuin toimittajatkin suorastaan kilpailevat keskenään kuka saa oman näkemyksensä vahvemmilla ja kriittisemmillä sanakäänteillä jopa henkilökohtaisuuksiin menemällä jäämään kuulijoiden mieleen ainoana totuutena. Epäkohtiin ja väärinkäytöksiin pitää toki puuttua , se on toimittajien ja poliitikkojen tehtävä. Uustis- ja ajankohtaistoimituksissa asiallinen asioiden käsittely antaisi kuulijoille mahdollisuuden luoda oma käsityksensä käsiteltävistä asioista. Koen positiivisena tapahtuneet henkilövaihdokset ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa ja toivon että niin toimittajat kuin poliitikotkin löytäisivät tavat pyrkiä rakentavaan tapaan toimia myös hankalissa tilanteissa joissa näkemyserot asioista ovat suuret.

Jukka Mattsson

Alkavat maan asiat olla jo aika sekaisin. Rohkeiden toimittajien määrä on suorastaan romahtanut ja kun atalk:ia katsoi niin nykyisellä naisjuontajalla on kieli näköjään naulattu keskelle suuta. Ovatko toimittajat peloissaan jostakin?

Iiro Koppinen

Sipilän Terrafame-asioista meuhkaaminen oli perusteetonta. SK masinoi mediaspektaakkelia, jota toteuttivat SKeen siirtyvät toimittajat ja Stiller. Päivärinnan haastateltavavalinnat pyrkivät aina kohuun. Ja kohuspektaakkelin järjesti nytkin lähtiessään (varmaan SK:een?). Tässä on kyse YLE-vastaisesta missiosta, kun YLE saa varansa budjetista.

Mauri Gardin

Olisi korrektia,että US olisi samalla kertonut, mistä YLE-kohu alkoi. Sehän alkoi väitteestä, että Sipilä oli jäävi Terrafame-asiassa. Media moukaroi monia päiviä, Päivärinta etunenässä. Totuus oli, että Sipilä ei ollut jäävi. Ja nyt Päivärinnasta tehdään "pyhimys". Totuus tässäkin jätetään taka-alalle. Sitten ihmitellään, että kansa ei luota poliitikkoihin. Nykyinen media vähät välittää oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta silloin, kun on kyse päättäjistä tai viekamiehistä.

Pauli Smolander

Eron syynä taiskin olla nolous perättömien uutisten levittämisestä, eli journalistisesta ammattitaidottomuudesta. Koetti sitten kiilloittaa kilpeään, että oli sensuurin uhri. Sensuroitiinkohan reilu anteeksipyyntö asianosaisilta vai mikä sensuroitiin, kun väärän tiedon levittämistäkään ei sensuroitu?

Marja-Liisa Kalkela

Noinko oli? Tiedtkö mikä on päätoimittajien ja toimittajan vatuu?
Mikä on lehdistövapaus Suomessa nyt?

Sitäkö toimittajat lähtee köykäisin tiedoin kokeilemaan keneltä eniten
-Sipilä julkkisjurstin kautta saa sakkoja oikeudessa kunnianloukkauksesta!

Ja kaikki alkoi vasta -15 kun Sipilästä tuli pääministeri?

On sitä ennenkin joka puolueen pääministeriä media höykyttänyt vuorotellen.
Mutta niillä politikkona ei ole ollut "hametta" päällä.

Jari-Jukka Annala

Kepulaiset meuhkaa. Toimittajalla on tietty vapaus nostaa epämiellyttäviäkin uutisia esiin. Nykyhallituksen ja etenkin sekä pää- että puolustusministerin herkkänahkaisuus on kyllä tullut selville. Haastatteluja ei anneta ja kiukutellaan kuin keskenkasvuiset kakarat. Kyllä minä koen, että toimittajia yritetään vaientaa. Puoluepoliittinen suhmurointi ei kuulu Yleen. Tosin toimittajat ovat kai aina olleet oikeiston mielestä kallellaan vasemmalle ja toisin päin.