Maanantai 27.5.2019

Kokoomusministeri vastaa arvostelijoille: ”Arvoton näytelmä”

Luotu: 
14.2.2017 20:44
Päivitetty: 
14.2.2017 20:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sanni Grahn-Laasonen.
|

Opetus- ja kulttuuministeri, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen vastaa arvosteluun, jota kokoomus sai osakseen eduskunnan lakivaliokunnan päätettyä tiistaina, että aloite tasa-arvoisen avioliittolain kumoamisesta etenee täysistunnon käsittelyyn.

–Eduskunnassa äänestetään taas kerran avioliittolaista, kun kansalaisaloite tasavertaisen avioliittolain perumisesta tulee suureen saliin. Perustuslakivaliokunta katsoi, että aloite ei ole ongelmaton, mutta sen käsittelylle ei ole estettä. Siksi lakivaliokunta teki aloitteesta mietinnön, Grahn-Laasonen kertoo Facebook-kirjoituksessaan. 

Vihreiden kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Emma Kari syytti aikaisemmin tiistaina kokoomusta perussuomalaisten miellyttämisestä.  Helsingin Sanomat uutisoi marraskuussa, että perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on uhkaillut hallituskumppaneita sillä, että jos Aito avioliitto-kansalaisaloitteesta ei tehdä mietintöä, niin perussuomalaiset tulee vaikeuttamaan hallitusyhteistyötä.

Lakivaliokunta päätti, että se laatii asiasta mietinnön ja esittää aloitetta hylättäväksi. Päätös hylkäävän mietinnön laatimisesta tapahtui äänin 12-4. Yksi valiokunnan jäsen äänesti tyhjää. Grahn-Laasosen mukaan kokoomuslaiset pitivät valiokunnassa huolta, että pohjaesityksenä on aloitteen hylkääminen. Esityksen hylkäämisestä teki hänen mukaansa Outi Mäkelä (kok.) ja sitä kannatti Mari-Leena Talvitie (kok.). 

–Oma mielipiteeni on, että on arvoton näytelmä äänestää uudestaan jo hyväksytystä asiasta, mutta parlamentaarista demokratiaamme on kunnioitettava. Itse tulen äänestämään aloitetta vastaan, ja uskon että moni kokoomuslainen äänestää samoin, Grahn-Laasonen kommentoi.

Lue lisää: Raju riita avioliittolaista: ”Kokoomus on valmis riskeeraamaan pitääkseen perussuomalaiset tyytyväisinä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka J. Mäkinen

Spn avioliittolaki ei ole kansan enemmistön tahto, vaan vain suomalaisten pk-seudun nuorten tahto. Kansan syvät rivit eivät juurikaan osallistu nettikyselyihin. Kaikilla ei ole älypuhelinta eikä edes tietokonetta. Todellista kansan tahtoa edustaa Milla Salinin (Turun yliopisto) uusi tutkimus (HS 28.10.2016) joka osoittaa, että vain 40% kansalaisista on sitä mieltä että naispari pystyy kasvattamaan lapsen yhtä hyvin kuin miehen ja naisen muodostama pari. Miesparien kohdalla vain runsaat 30% suomalaisista pitää heitä yhtä hyvinä kasvattajina kuin heteroja. Uusi avioliittolaki vetoaa aikuisten yhdenvertaisuuteen, mutta unohtaa kokonaan lapset, sillä mitä yhdenvertaisuutta se on että homoadoptioiden myötä lapsilta viedään juridinen oikeus isään ja äitiin. Suosittelen kaikille vielä kerran tätä erittäin hyvää tuomari Marika Visakorven avointa kirjettä kansanedustajille vuonna 2014. Se on edelleen täysin ajankohtainen ja siinä on loistavasti perusteltu se miksi avioliitto tulee pitää aina vain miehen ja naisen välisenä: http://mieheksijanaiseksi.blogspot.fi/2014/02/varatuomari-marika-visakor...

Sulo Aho

MIKSI PITÄÄ MATKIA AINA PIENIÄ POHJOISMAITA,NIINKUIN TÄSSÄ AVOLIITTOLAISSAKIN MIKSI EMME OLE ITSENÄISIÄ JA HOIDA AVIOLIITTOLAKI EDELLEEN NIINKUIN ON OLLUT AINA,. SUOMESSA ON NIIN VÄHÄN HOMO-JA LESPOPAREJA JOILLE PITÄISI RIITTÄÄ NYKYINEN LAKI. JOS LAITETTAIS KANSAN ÄÄNESTYS NIIN ARVIOOISIN TULOKSN OLEVAN NYKYISEN KANNALLA YLI 80 % :A

Arto Jääskeläinen

Ikävää, että Sanni Grahn-Laasonen ajattelee tekevänsä hyvää, mutta ei näe lainkaan asian varsinaisia suuria kysymyksiä eikä mieti parempaa vaihtoehtoa edetä. Täydellinen sokeutuminen sille, että asiassa saatetaankin ajaa aivan muunlaisia tavoitteita kuin tasa-arvoa.
Pahaa jälkeä näyttää pystyvän pitkäaikainen vihervasemmistolais/feministinen aivopesu tekemään konservatiivien riveissä, ikävä kyllä.