Perjantai 22.2.2019

Nyt tuli Juha Sipilältä niitti: Hallitus peruu mopo- ja veneverot

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.2.2017 11:01
Päivitetty: 
15.2.2017 11:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilän mukaan lausuntokierros osoitti, että vene- ja moottoripyöräverot eivät ole toteuttamisen arvoisia.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vahvistaa Twitter-viestissään, että hallituksen kaavailemat vene- ja moottoripyöräverot jäävät toteuttamatta.

– Lausunnot: mp-/veneveron tuotto jää tavoitellusta. Soinin ehdotuksesta luovutaan MP-verosta. Mp/ veneveron hyötysuhde heikko – ei toteuteta, Sipilä kirjoittaa.

Verohankkeet ehtivät herättää kiivasta vastustusta, ja niiden tuottoarvioita kuvattiin jopa hallituspuolueiden sisältä "hötöksi". Hallituspuolueista perussuomalaiset halusi pitää kiinni veneverosta, joka on ollut puoluejohtaja Timo Soinille tärkeä, mutta muut hallituspuolueet katsoivat vene- ja moottoripyöräverojen kuuluvan samaan pakettiin.

Myös perussuomalaiset tiedotti verohankkeiden kumoamisesta välittömästi Sipilän tviitin jälkeen. Puolue korostaa olleensa vaatimassa moottoripyöräverosta luopumista.

– Perussuomalaiset iloitsevat, että ehdotuksemme moottoripyöräverosta luopumisesta on nyt toteutunut, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo tiedotteessa.

– Me emme moottoripyöräveroa ehdottaneet, mutta me torjuimme sen, Terho ottaa kunniaa hallituksen päätöksestä perua omia aikeitaan.

Terhon mukaan moottoripyöräverosta luopuminen oli perussuomalaisille tärkeämpi kysymys kuin veneveron toteuttaminen. Venevero oli perussuomalaisten ajama hanke, jota erityisesti puheenjohtaja Timo Soini on hehkuttanut "juppikootterien" verottamisena.

– Venevero voidaan meidän puolestamme unohtaa samassa paketissa, nyt kun moottoripyörävero on virallisesti ja varmuudella haudattu. Itse asiassa veneverosta luopuminen on nähdäkseni perusteltuakin, sillä useissa laskelmissa ennakoitiin, ettei veneverostakaan olisi saatu toivottua tuloa valtion kassaan, Terho pohtii.

Veroista ei ehditty antaa hallituksen esitystä eduskunnalle. Sen sijaan niitä oli valmisteltu valtiovarainministeriössä, jossa luonnosteltu vene- ja moottoripyöräverolaki lähti lausuntokierrokselle joulukuussa.

Lue lisää aiheesta:

Maineikkaan veneyhtiön johtaja kypsyi Timo Soiniin: ”Mistä kauna oikein kumpuaa? Onko teiltä riistetty mahdollisuus ajaa mopolla pienenä?”

”175 000 €, ei veroa” – Soinin hehkuttamaa veneveroa syytetään mielivaltaiseksi

Uusi venevero halutaan palauttaa ”meren pohjaan”: ”Timo Soinin argumentti pohjautuu kateuteen”

Soini ja ”huvikuunarit” – Tällainen vero on tulossa

Timo Soini korjaa kohulausuntoaan: Se onkin juppikootteri!

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Viljakainen

Kuulun siihen ´seksualaliseen vähemmistöön´, jota ei voisi vähemmän kiinnostaa mopot, moottoripyörät ja autot : omistan kyllä auton...

Mutta hiukan nauratti tuo otsikko "mopoveroista" : ei kai ihan mopedeja ( lieneekö oikea ilmaisu) oltu verolle panemassa.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #20

Mistähän hallituksen asiakkaista sinun mielestä on kyse? Tietääkseni kyseisellä instituutiolla ei ole asiakkaita.
Hallituksen kylläkin olisi syytä miettiä etukäteen tekemisiensä vaikutuksia. Silloin ei tarvitse koko aikaa perua asioita.
Mutta nythän elämme kepulaista aikaa.

Pasi Karlsson

Siis Soini on suureen ääneen tapansa mukaisesti julistanut juppikootteri ja huvikuunari veroa ?
Nyt sitten Soinin ehdotuksesta verosta luovutaan , vai mitä toi Sipiöän twiitti tarkoittaa ?

Eikö Sipilästä ole yhtään asiallista kuvaa, aina naama on kuin norsun v.tu..a ?? On sitten kyseessä tv, netti tai lehti ....

Marja-Liisa Kalkela

Tuliko EU "ryhtiliike-vaatimus" Avokonttorin pojille?

Sattuipa somasti – Suomi sai "huvikuunaripäivänä" myös EU:n huvivenehuomautuksen
Talouselämä 15.2. 13

-Hallitus päätti tänään keskiviikkona luopua suunnittelemastaan "huvikuunariverosta". Tänään Suomelle lähti myös EU:n huomautus huvivenedirektiivin täytäntöönpanosta.

Komissio lähetti Suomelle EU:n rikkomusmenettelyyn kuuluvan niin sanotun perustellun lausunnon huvivenedirektiivin vaatimusten puutteellisesta sisällyttämisestä Suomen lainsäädäntöön.

Kenneth Ainetdin

Ja mistä otetaan se vakuutusmaksuissa oleva vero takaisin joka menetettiin kun motoristit poistivat pyöränsä liikenteestä?

Toivottavasti hallitus ottaa näistä hölmöyksistään se opin, että punnitsee nämä lakiehdotukset todella tarkkaan ennen niiden julkistamista. Tuntuu, että kadunmies on älynlahjoiltaan ylivertainen hallitukseen nähden.

Jukka Mattsson

Se on helppoa. Hallitus ilmoittaa että sen voi tehdä ihan ilmaiseksi ja vieläpä siten että siitä saa vakuutukseen lisäboonuksia. Ja sen jälkeen muutaman viikon päästä peruu päätöksensä.

Eikö näitä hallitusjohtajia yhtään hävetä?

Markus Vuorivirta

Viime (Stubbin ja Kataisen) hallitusta haukuttiin, että tehdään päätöksiä miettimättä niitä etukäteen ja tämän jälkeen niitä sitten vedetään pois hätäpäissään ............. Miten tämä nykyinen hallitus eroaa viime hallituksesta?

Marja-Liisa Kalkela

Parempi vetää keskeneräinen pois kuin perua palkkioita keränneen työryhmän esitykset.

Sonin olisi hyvä joskus muistella mitä on sanonut:
"Huonot uudistukset kannattaa jättää tekemättä."
Soini jatkaa: "Aktiivinen katuminen vaikuttaa rötösherrojen paapomiselta. En voi sitä suositella. "
KL-15

Jack London

Maa on menossa konkkaan, ei muuta kuin kaikki liikkumavälineet veron alle. Polkupyörät, potkukelkat, potkulaudat, pulkat, reet, hevoset, sukset, laskuvarjot, monot, kengät jne. Ja kaikkiin rekisterikilvet ja vuosittainen katsastus ja rekistöröintimaksu ja rahaa tulee koppakaupalla.

Pertti Ikonen

Nyt tuli Sipilä apuun kun Soini aikoinaan möläytti veneveron koskevan ainoastaan ökyveneiden omistajia eli rikkaita kansalaisia. Mutta tosiasiallisesti venevero olisi koskettanut varsin paljon tavallisia pulliaisia kuten myös moottoripyörä verokin. Saas nähdä milloinka polkupyörän omistamista ja ajamista ryhdytään verottamaan.

Raimo Laine

Verohan ei olisi koskenut alle 35 hv-tehoisia veneitä. Vene-näyttelyssä esiteltiin 30000 e
hintaista päiväristeilijää, mutta sellaisen omistajallakaan ole ei varaa 300 e/v veneveroon.
Autoni arvo on 2000 e ja maksan siitä veroja lähes 300 e /v.