Lauantai 25.5.2019

Kokoomuslainen vetoaa kansanedustajiin: Vaietkaa avioliittokeskustelussa – älkää käyttäkö yhtään puheenvuoroa

Luotu: 
16.2.2017 08:15
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Arkistokuva eduskunnasta.
|

Hallituspuolue kokoomuksen Kansallisen sateenkaariryhmän eli Kasary ry:n puheenjohtaja Janne Hälinen toivoo, että kansanedustajat eivät käytä puheenvuoroja torstai-illan eduskuntakeskustelussa Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta.

Aloitteessa on sen tekijöiden kuvauksen mukaan kyse ”avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona” eli käytännössä sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta.

Hälinen toivoo, että keskustelu asiasta käydään eduskunnassa viimeistä kertaa. Hän toivoo lisäksi, että keskustelu on mahdollisimman lyhyt.

– Vetoan kaikkiin inhimillisyyteen kykeneviin kansanedustajiin: Älkää antako tälle farssille enää yhtään ylimääräistä huomiota. Debatti tästä aiheesta on jo kuultu niin moneen otteeseen, että uusi ”keskustelu” samoin sanankääntein tuntuu lähinnä surkuhupaisalta. Antakaa mikaniikkojen ja saritanusten saarnata samoja vanhoja virsiä keskenään, eduskunta on liian arvokas paikka näin arvottoman näytelmän uusintanäytöksille, Hälinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Twitterissä Hälinen toteaa toivovansa, ”ettei yksikään järkevä kansanedustaja käytä yhtään puheenvuoroa huomisessa [torstain] avioliitto-keskustelussa”.

– Tehkää vaikka mieluummin jotain järkevää isänmaan hyväksi sillä ajalla. Tukenne oikealle asialle, kansalaisten yhdenvertaisuudelle, voitte sitten osoittaa äänestyksessä – hiljaa ja arvokkaasti, Hälinen jatkaa blogissaan.

Hälisen puoluetta kokoomustakin on syytetty siitä, että aloite, jonka läpimenon mahdollisuuksiin ei uskota, ylipäätään käsitellään täysistunnossa. Eduskunnan lakivaliokunta päätti tiistaina, että se laatii asiasta mietinnön ja esittää aloitetta hylättäväksi, mutta sallii aloitteen täysistuntokäsittelyn.

Lue seuraavaksi:

Raju riita avioliittolaista: ”Kokoomus on valmis riskeeraamaan pitääkseen perussuomalaiset tyytyväisinä”

Kokoomusministeri vastaa arvostelijoille: ”Arvoton näytelmä”

 

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Janne Hälinen
Janne Hälinen
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Arto Jääskeläinen

""Tukenne oikealle asialle, kansalaisten yhdenvertaisuudelle, voitte sitten osoittaa äänestyksessä..."

kannattamalla Aito avioliittoa !

Se on testattu ja näytetty toteen:

Ei ole syrjintää pitää avioliitto vain miehen ja naisen liittona.

Adoptio saman sukupuolen oloihin ei ole lasten kannalta asiallinen eikä hyväksyttävä asia.

Reilusti aidon puolesta !

Marja-Liisa Kalkela

Adoptio saman sukupuolen oloihin ei ole lasten kannalta asiallinen eikä hyväksyttävä asia.

Miksi?
Oletko kysynyt politikolta joka on kasvanut sateenkaariperheessä?
Entä onko Elton John huonompi kasvattaja kuin useampi heteropari ?
Vai onko mielipiteesi vain sinun oma näkemyksesi asiasta,ei lapsen kannalta?

Arto Jääskeläinen

""Entä onko Elton John huonompi kasvattaja kuin useampi heteropari ?""

Ei kasvattajia kyseenalaisteta. Ei asia ole lainkaan siitä kiinni.
Jos se olisi ammattimaisista kasvattajista kiinni, niin kaikkien lasten pitäisi olla lastenkodissa.
Asiassa on jotain paljon tärkeämpää.

Arto Jääskeläinen

Tuo oli siis vastaus Marja-Liisa Kalkelan kysymykseen
""Oletko kysynyt politikolta joka on kasvanut sateenkaariperheessä?""

En tietenkään tuollaisia kyselisi eikä siinä olisi mitään pointtia, päin vastoin.
Kunnoitan ja arvostan ihmisiä. Se ei estä minua sanomasta mikä on huono asia.
Nojaanko kokemusperäiseen tietoon: Olen nähnyt asioita riittävän läheltä.

Marja-Liisa Kalkela

Tarvittiin vielä ihminen, joka hallitsisi Jumalan edustajana sitä luomakuntaa, jonka Jumala oli luonut. Jumala varusti ihmisen tätä tehtävää varten luomalla ihmisen kaltaisekseen kuvaksi.

HUOM: Ei siis Jumalaksi,
mutta Jumalan kuvaksi.

Eli ihminen ei tuomitse vaan Jumala.

Vesa Wallenius

Tämä kaikkinainen muutos koskettaa meitä kaikkia ja lapsiamme joille setan 1% marginaali joukko koittaa väkisin tyrkyttää ja muuttaa 99% kansamme enemmistön kannan ja kouluopetukset sekä oikeuden omaan näkemykseensä heidän homonäkemyksensä mukaiseksi.
Meidän tavallisen 99% hetero kansan näkemystä he eivät suvaitse, mutta meidän pitää suvaita se, että he muuttavat meidän maamme ja kirkkomme koko historiamme näkemyksemme miehen ja naisen muodostamasta avioliitosta muuksi ja sellaiseksi joka ei ole meidän enemmistön mukainen.
Preisdentti Niinistö sanoi oikein et heille olisi parempi ja riittäisi pelkkä laillistettu parisuhdeliitto avioliiton sijasta.
Nyt punaviher väki on poistamassa meiltä avioliiton lisäksi myös lapsiemme oikeus meidän omaan opetukseen tästä asiasta kouluissa ja päiväkodeista tuoden omat oppikirjansa ja kasvatusoppaansa lapsillemme kun samaan aikaan vielä ollaan kiletämässä meiltä oikeus oman kulttuurimme mukaiseen kristilliseen uskonnon opetukseen ja tilalle tuodaan vieraat uskonnot niin ei voi kuin ihmetellä jos kansa antaa tämän mullistuksen valloittaa maamme?

Arto Jääskeläinen

Se on juuri tätä kuten kuvasit.
Tuupataan läpi yhteiskunnan ideologista tavaraa, hävitetään tavalliset asiat ja tasapäistetään uusi polvi ajattelemaan "oikealla" tavalla koulujen ja opetuksen kautta muuttamalla oppimateriaaleja ja kertomalla opettajille mitä heidän pitää sanoa ollakseen "nykyaikaisia".

Jukka Mikkola

Tätä sukupuolineutraalia avioliittolakia voi verrata hyvällä syyllä ihmiskokeeseen, jonka uhreiksi on vaarassa joutua syyttömiä, puolustuskyvyttömiä ja viattomia lapsia. Lapsen paikka ei ole samaa sukupuolta olevien kodeissa. Se vääristää lapsen henkistä kehittymistä. Tässä tulee väkisin mieleen natsi-Saksan rodunjalostusohjelmat, joissa lapsi ei ollut tärkeä omana yksilönään, vaan hänestä oltiin tekemässä kolmannen valtakunnan arjalaista ”ihmisrobottia”. Tästä olivat esimerkkinä fanaattiset Hitler-Jugendin jäsenet sodan loppuvaiheissa.
Minä voin sanoa neljän lapsen isänä ja yhden lapsen isoisänä, että ihmisellä on oltava lähtökohtaisesti ehdoton perusoikeus isään ja äitiin. Sitä ei saa heikentää lainsäädännöllä, jossa lapsen etu on jätetty huomioimatta. Siinä olisi silloin mukana natsi-Saksan kaltaista meininkiä. Kansanedustajat ovat nyt tässä asiassa paljon vartijoina. Ei ole syytä avata ”Pandoran lipasta.”