Lauantai 26.5.2018

Suomi ensin -ryhmä vastusti poliisia – kiinniotto Helsingissä varhain aamulla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.2.2017 08:02
Päivitetty: 
17.2.2017 08:22
  • Kuva: Lauri Olander / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Arkistokuva kansallismielisestä mielenosoituksesta.

Helsingissä poliisi on joutunut ottamaan kiinni vastamielenosoituksen järjestäneitä Suomi ensin -ryhmän jäseniä. Yksi ryhmän jäsenistä pisti vastaan voimakkaasti ja häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Suomi ensin -ryhmä ei suostunut siirtämään mielenosoitustaan, vaikka poliisi oli päättänyt, että sekä turvapaikanhakijoiden leiri että Suomi ensin –ryhmän vastamielenosoitus joutuvat vaihtamaan paikkaa.

– Paasikiven aukiolla ollut vastamielenosoituksen järjestäjä ei noudattanut poliisin antamaa päätöstä. Poliisi on aikaisin aamulla 05.50 määrännyt kokouksen päättymään, koska kokousta järjestettäessä on toimittu olennaisesti lainvastaisesti, poliisi tiedotti perjantaina aamulla.

Ylikomisario Seppo Kujala kertoo Uudelle Suomelle, että Suomi ensin -leiri jouduttiin purkamaan viranomaisvoimin, koska ”mielenosoitusta ei ollut lopetettu eikä siirretty, eikä pystytty sopimaan jatkosta”. Tämän vuoksi protesti katsottiin lainvastaiseksi. Purkaminen ei sujunut ongelmitta.

– Paikalta on poistettu kahdeksan henkilöä. Kaksi henkilöä jouduttiin ottamaan kiinni. Yhtä henkilöä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Kujala kertoo yhden henkilön vastustaneen voimakkaasti paikalta poistamista ja ryhtyneen entistä rajumpaan vastarintaan, kun häntä otettiin kiinni. Häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Poliisin mukaan vastaavia ongelmia ei syntynyt turvapaikanhakijoiden mielenosoituksesta, jonka järjestäjä sopi poliisin kanssa uuden kokoontumispaikan Rautatientorille. Myös muista kokouksen järjestelyistä sovittiin hyvässä yhteistyössä, poliisi kertoo.

Poliisi päätti torstaina, että Kiasmalla ja Lasipalatsilla jo viime viikon perjantaista jatkuneet mielenosoitukset tulee siirtää vaihtoehtoiseen paikkaan. Poliisin tiedotteen mukaan päätös perustuu siihen, että mielenosoituksista oli alkanut aiheutua alueelle kohtuutonta haittaa ja ne häiritsivät sivullisia toimijoita.

– Alueelta tuli valituksia mm. liikennehäiriöstä, savuhaitoista ja melusta. Lisäksi kokousrekvisiitaksi hyväksyttyjä telttoja oli käytetty majoitusluonteisesti, poliisi kertoo.

Alla Helsingin poliisin Twitter-päivityksiä tilanteesta.

 

 

 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Holle

Maassa maan tavalla oleskelemalla laittomasti maassa, lainvoimasen ja vahvistetun kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen? Jopa mahdollisesti neuvottu kuinka voi vapaaehtoisesti poistua maasta. Kumpi ryhmä siis kunnioittaa suomalaisia lakeja enemmän?

Tuija Salminen

Irakiaiset eivät ole edes Suomen kansalaisia, millä oikeudella ulkomaalaiset voivat majoittua kaupungin keskustaan telttoineen ja kaminoineen? Irakilaisten mielenilmaisua masinoivat muut kuin he itse....vasemmisto anarkistit järjestävät näitä tapahtumia väittäen näin puolustavansa demokratiaa....tuo ei ole demokratiaa vaan anarkiaa, jota enemmistö ei hyväksy.
Keskusta on ollut turvaton irakilaisten huudellessa "me raiskaamme" huutojaan ja häiritessä ohikulkijoita.
Sisäministeri ei hoida nyt tehtävää joka hänelle kuuluu...maan sisäinen turvallisuus, oman kansan suojeleminen on tärkein tehtävä.

Poliisi näytti ahdistelevan suomalaisia, mutta irakilaiset saivat poliisilta olla rauhassa...näytti siltä, että poliisi oli mahdollistamassa heidän uhittelunsa.

Anarkistit, jotka näitä tapahtumia järjestävät luovat levottomuutta maahan, ihmetellä sopii etteivät he joudu syytteeseen teoistaan. Facebookissa toimiva Rasmus-ryhmä ilakoi ongelmien syntymisestä...ja heidän sivujensa mukaan he olivat myös tätä vetämässä. Outoa on, että kyseinen ryhmä saa avustuksia vaikka se selkeästi kiihottaa ulkomaalaisia vastustamaan Suomen lakeja ja vastakkainasetteluun suomalaisia kohtaan.
Kansalaisten kärsivällisyys alkaa loppua niin invaasion ongelmiin, anarkistien touhuihin kuin poliisin ja sisäministeriön avuttomuuteen hoitaa invaasion ongelmat.

Reijo Kallinen

"Poliisin mukaan vastaavia ongelmia ei syntynyt turvapaikanhakijoiden mielenosoituksesta, jonka järjestäjä sopi poliisin kanssa uuden kokoontumispaikan Rautatientorille. Myös muista kokouksen järjestelyistä sovittiin hyvässä yhteistyössä, poliisi kertoo."
Eikö olekin merkillistä, että turvapaikan hakijat noudattivat poliisin antamia ohjeita ja määräyksiä. Miksi "Suomi ensin" sällit ja rähinöitsijät käyttäytyvät joka paikassa saman lailla aiheuttaen konflikteja erityisesti virkavallan kanssa. Puhumattakaan väkivaltaisesta käyttäytymisestä joista jotkut "kriittiset" ovat tulleet tunnetuksi.
Uusi Suomi saisi olla myös tarkempi. Nimimerkkien suojista huutelu kuten Malyle1 tekee on ei sovi lehden linjaan.

Toni Rintala

Miksi turvapaikanhakijat kielteisen päätöksen saatuaan eivät noudata poliisin määräyksiä ja poistu maasta? Miksi alkoivat rähisemään niin, että laiton leiri piti siirtää?

Poliisihan on pyytänyt kansalaisia vinkkaamaan, jos joku tekee rikoksen. Miksi ei poliisi sitten pidätä rikollisia, näitä laittomasti maassa olijoita? Miksi he saavat rikkoa lakia?

Poliisi pidätti, koska taskulamppua käytettiin valonlähteenä poliisia päin. Sekö on poliisin väkivaltaista vastustamista?

Matti Auer

Taas kerran mielenosoitus sujui rauhallisesti, kunnes poliisi puuttui peliin. Eikö vastamielenosoituksen tarkoituksena nimenomaan ole antaa toinenkin mielipide asiasta ja mielenosoituksen lähettyvillä. Näin ainakin sivistysmaissa toimitaan. En ymmärrä miksi poliisin pitää aiheuttaa epäjärjestystä tahallaan?

Arto Brummer

No, noin yleisesti jos vaikuttaa humalaiselta, osoittelee poliisia voimakkaalla taskulampulla naamaan ja alkaa sen jälkeen niskoitella poliisille niin siitä saattaa vaikka päästä pahnoille. Ymmärrän aivan hyvin että poliisi on melko kyllästynyt näihin länkyttäjiin muutenkin ja päättivät keskeyttää tilanteen alkuunsa.

Aino Kivelä

"Poliisi päätti torstaina, että Kiasmalla ja Lasipalatsilla jo viime viikon perjantaista jatkuneet mielenosoitukset tulee siirtää vaihtoehtoiseen paikkaan. Poliisin tiedotteen mukaan päätös perustuu siihen, että mielenosoituksista oli alkanut aiheutua alueelle kohtuutonta haittaa ja ne häiritsivät sivullisia toimijoita.
– Alueelta tuli valituksia mm. liikennehäiriöstä, savuhaitoista ja melusta. Lisäksi kokousrekvisiitaksi hyväksyttyjä telttoja oli käytetty majoitusluonteisesti, poliisi kertoo."
Eikö mielenosoituksilla ole yleensä myös alkamis- ja loppumisaika... !? Kunpa emme joutuisi antamaan näille joukkioille muita nimikkeitä ... kesää kohti.

Mallu Möllö

Uudensuomen uutinen ei pidä paikkaansa, koska eivät ole tarkistaneet faktoja. Ensinnäkin poliisi ei voi ilman syyttä päättää mielenosoitusta ja mitään syytä ei ollut. Esim rakennusmiehet jne oli päin vastoin sanoneet ettei SE-miekkarista ole haittaa. Vasurit ovat tehneet aiheettomia kanteluita, kuten yleensäkin, mikä on heidän taktiikkansa.
Eli syytä ei ollut, jolloin vain maanomistaja voi määrätä miekkarin lopetettavaksi, eli tässä tapauksessa Helsingin kaupunki. Kaupunki kuitenkaan ei ollut määrännyt miekkaria lopetettavaksi.
Marco teki kantelun poliisin käskystä lopettaa miekkari ja se oli etenemässä hallinto-oikeuteen. Mutta poliisi ilman syytä purki leirin.
Videolla näkyy ettei Marco tehnyt vastarintaa. Tehkääpäs US toimittelijat työnne, eli tarkastakaa teille annetut väitteet.

Kirsi Honkanen

Poliisin päätös 16.02.2017 torstaina leirin purkamisesta oli LAITON!!
Paikanpäällä kävi myös lakimies selvittämässä asiaa ja se oli LAITON!!

Mikä mahtoi olla nyt tapahtuneen poliisien leiriin tulon syy!?
Jotain hämärää??

Anttilan Markku

Ehkä poliisit provosoivat, syitähän miksi näin tekisivät voi vain arvailla, kokevatko että omat työkalut on viety tilanteen hoitamisessa, ja haluavat kansalta suurempaa vastarintaa, jolloin poliisit saa enemmän valtaa. Poliisit eivät saa olla "rasisteja"... ehkä

Rauno Kujala

Lainvastaista toimintaa poliisilta. SE-ryhmä on videoinut kiinniottotilanteen ja mitään syytä toimenpiteeseen ei ole. On syytä laittaa valitus poliisin toiminnasta. Samaten laittomien ns. Turvapaikanhakijoiden kokoontumiseen ei puututa, vaikka he ovat täällä laittomasti !!!! Poliisi on selvästi saanut ohjeistusta, kuinka toimia kummankin ryhmän suhteen....laittomuuteen ei puututa, mutta lailliseen kokoontumiseen puututaan...
Voi pyhä isä tätä hallinnon korruptoitunutta ja laitonta tilaa.

Arto Krupula

Menee kyllä usko Suomen poliisinkin toimintaan tätä menoa!?
Laittomat pakolaiset saa leiriytyä mihin tahansa, mutta heidän vastustajansa (kantasuomalaiset) eivät saa osoittaa edes valaisimella poliisia!?
Kyllä on tässä maassa monet asiat ihan sekaisin. Tämäkin on siitä esimerkki.
Vihervassarit näköjään ohjailee Helsingissä jo poliisinkin toiminaa!?

Anita Nissinen

Mielestäni mielen osoitus ei ole sitä jos leiriydytään keskelle kaupunkia pitkäksi aikaa .En minäkään saa mennä laittamaan telttaa pystyyn kaivo puistoon. En ole rasisti enkä vihaa ulkomaalaisia , itse asiassa minulla on maailmalla paljon ystäviä, mutta se närästää kun luen lehdistä että esim. omat vanhukset ei saa hoitoa kun ei ole vara kustantaa hoitajia.. Nuoret kärsii syrjäytymisestä ja mielen terveys ongelmista kun ei ole varaa järjestää hoitoja. Sitten menee niin hemmetin pitkä penni noitten maahan muuttajien hoitoon.. Näin maallikkona se sotii minun oikeus tajua vastaan..Tottakai on autettava hätää kärsiviä, mutta ei oman maan kansalaisten kustannuksella..Opastetaanhan sitä auttamaan esim. jäihin pudonnutta niin ettei oma henki vaarannu..