Lauantai 26.5.2018

Riemu repesi avioliittolaista: ”100 % varmaa tästä iäksi eteenpäin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.2.2017 13:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan Suomessa 1. maaliskuuta.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavan Aito avioliitto –aloitteen kaatuminen eduskunnan äänestyksessä hetki sitten aiheutti heti riemua sosiaalisessa mediassa.

–Se oli siinä! Eduskunta on vahvistanut tasa-arvoisen avioliiton 100 % varmaksi tästä eteenpäin iäksi. Onnea häihin, rakkaat ystävät, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa Twitterissä.

–Rakkaus voitti! Eduskunta kaatoi aito avioliitto –kansalaisaloitteen äänin 120-48. 1.3 tämä maa on tasa-arvoisempi paikka, kansanedustaja Emma Kari (vihr.) twiittasi.

–Selvä peli! 1.3 on ilon päivä! Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan, kuten piti, kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) kirjoitti Twitterissä.

Lue lisää aiheesta: Nyt tuli viimeinen sinetti: Sukupuplineutraali avioliittolaki tulee 1.3.2017

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vesa-Pekka Sainio

Viittaan erilaisten kyselyiden tuloksiin joista löytyy tietoa mm. Wikipediasta. Tietty osa väestöstä kannattaa ja tietty osa vastustaa tätä 1.3. voimaan tulevaa muutosta.

"Vuonna 2015 julkaistun syrjintää selvittävän Eurobarometrin mukaan suomalaisista 74 prosenttia on samaa mieltä siitä, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla ihmisillä tulisi olla samat oikeudet kuin heteroseksuaaleilla, ja 66 prosenttia on samaa mieltä siitä, että samaa sukupuolta olevien avioliitot pitäisi sallia kaikkialla Euroopassa."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Samaa_sukupuolta_olevien_avioliitto_Suomes...

Kaarle Akkanen

Vellihousupäättäjien pelko ikävistä "toimittajista" ja heidän huutosakeistaan sai aikaiseksi ko. äänestystuloksen! Tämä kaiken salliva suvaitsevaisuusrintama on hyvää vauhtia ajamassa itsensä päin seinää. Katsokaa eurooppaa, katsokaa yhdysvaltoja ja britanniaa!

Atte Jaaskela

Punavihreä intelligentsija on niin pihalla. Surullista luettavaa tämä.

Mikä ja milloin on sekoittanut ihmisten päät näin pahasti? Nämä raukat eivät erota oikeaa väärästä - vaikka suureen ääneen näin väittävätkin.

Mauno Strandén

Kirkon johto puhuin muutama vuosikymmen sitten suurena syntinä, nyt on ääni muuttunut kellossa? Ei piispojen eikä pappien sanomaan voi luottaa, ne on kuin tuuliviirit? Kohta ne tietysti suosittelee kuolinapua ihmisille joista eivät pidä?

Mauno Strandén

Kirkon johto puhuin muutama vuosikymmen sitten suurena syntinä, nyt on ääni muuttunut kellossa? Ei piispojen eikä pappien sanomaan voi luottaa, ne on kuin tuuliviirit? Kohta ne tietysti suosittelee kuolinapua ihmisille joista eivät pidä?

Mauno Strandén

Suomen piispat ja papit pääsee vähemmällä, ei tarvitse kastaa penskoja, sama palkka juoksee? Sentakiahan jopa ylimmät kirkonmiehet on innoissaan homoista, vai onko he itsekin samaa porukkaa, joka haluaa vaihtaa uskonnon Suomessa, jossa ei homoja ole?
Liiton olisin ymmätänyt, mutta avioliittohan on naisen ja miehen välinen jotka saattaa lisääntyä?

Timo Nenonen

"Rakkaus voitti! Eduskunta kaatoi aito avioliitto –kansalaisaloitteen äänin 120-48. 1.3 tämä maa on tasa-arvoisempi paikka, "

Pikemminkin hulluus voitti, ja tasa-arvon kanssa ei spn -lailla ollut mitään tekemistä.

Säälin niiden perheiden lapsia, joiden molempi vanhempi on samaa sukupuolta. Koko heidän elämänsä on pilalla jo startista lähtien.

Pekka J. Mäkinen

Mikä häpeä, mikä häpeä. Suomalaiset eivät enää tiedä mikä on luonnollista ja mikä ei. On silti mahdollista että kansan enemmistö ei tätä spn-avioliittolakia halua. Kansan edustajata eivät välttämättä edustaneet nyt koko kansaa.

Lasten paras pitäisi aina olla ensisijainen tavoite, jota aikuisten itsekkyys ei saisi haitata. Lapsen paras kasvuympäristö on AINA normaali perhe. Tätä tosiasiaa tukee useampikin tutkimustulos ja tämä on myös suomalaisten enemmistön selvä näkemys. Milla Salinin (Turun yliopisto) uusi tutkimus (HS 28.10.2016) osoittaa, että vain 40% kansalaisista on sitä mieltä että naispari pystyy kasvattamaan lapsen yhtä hyvin kuin miehen ja naisen muodostama pari. Miesparien kohdalla vain runsaat 30% suomalaisista pitää heitä yhtä hyvinä kasvattajina kuin heteroja.

Miksi tätä kansan selvää kantaa ei kansanedustajat edustaneet. Joku tässä nyt mättää.

Joka tapauksessa kenenkään näkemystä siitä mikä on avioliitto, ei tämä tuleva laki muuta. Homoliitto on homoliitto eikä avioliitto. Näin sanoi Soini ja näin sanoo edelleen noin puolet kansaa.

Atso Eerikäinen

Nyt voimaan astuva "tasa-arvoinen avioliittolaki" on ristiriidassa ateistisen maailmankäsityksen kulmakiven: evoluutio-opin, kanssa. Silti vihervasemmisto yksimielisesti äänesti "aito-avioliitto" lakiesitystä vastaan. Evoluutio-opin mukaan ihminen lisääntyy vain miehestä naisesta. Se on ihmislajin ominaisuus.

Homo-liitto ja lesbo-liitto eivät ole avioliittoja evoluutio-opin mukaan. Avioliiton tarkoitushan on lisääntyminen, mikä käy ilmi avioliiton latinankielisestä nimityksestä "matrimonium" ja englanninkielisesta sanasta "matrimony", mikä tarkoittaa äitiyttä (mater:äiti ja munus: tehtävä). Homo-liiton ja lesbo-liiton tarkoitus ei ole lisääntyminen (äitiys), vaan eudaimonistinen parisuhde, kahden ihmisen rakkaussuhde. Heteroliitossakin on rakkaussuhde, mutta siitä seuraa tavallisesti myös lisääntyminen miehen ja naisen yhdynnän seurauksena. Muilta liittomuodoilta puutttuu tämä lisääntymistarkoitus. Lapsia voidaan kyllä adoptoida, mutta ei ilman kolmatta tai neljättä osapuolta. Sitä paitsi adoptiolapsilla ei ole isää tai äitiä perheessä läsnä eikä heillä ole oikeutta biologiseen tai biologisiin vanhempiinsa.

Valitettavasti nyt astuu voimaan torso laki. Sitä olisi pitänyt muuttaa, kun uusi tilaisuus tuli, tasa-arvoisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi myös lasten oikeuksien puolesta. Itse asiassa olisi tarvittu kaksi tai kolme lakia, koska erilaisuus ei ole samanlaisuutta: heteroavioliittolaki, samaa sukupuolta olevien parisuhdelaki ja adoptiolaki.

Tuija Salminen

Ihmisten vakaumusta avioliitosta tämä päätös ei muuta, siinä mielessä teennäisellä lakimuutoksella ei ole mitään merkitystä. Merkitystä sensijaan on lasten oikeuksien sivuuttamisella. Lasten oikeudet eivät olleet keskiössä tässä asiassa ja siinä mielessä tämä päätös on iso askel taaksepäin sivistyneessä yhteiskunnassa. Luonnottomat parit eivät voi itse lisääntyä, joten he haluavat adoptoida heterojen lapsia...lapsi ei tilanteessa voi päättää haluaako hän kasvaa ja tulla leimatuksi homoperheessä, lapsen oikeudet sivuutettiin, se on vastoin oikeustajua.

Veli Männistö

Parisuhteen, perheen tarkoitus on toimia yhteiskunnan perussoluna ja solujen tarkoitus on lisääntyä. Heteropareilla tämä on mahdollista ja luonnollista. Homoparit joutuvat lainaamaan tai vuokraamaan lapselle kohtu. Lesboparille riittää, kun toinen käy vieraissa sen verran, että saa lapsen alulle.
Mikä näistä kolmesta parisuhteesta on se tasa-arvoisin?