Tiistai 22.1.2019

Haluatko nähdä nännejä Facebookissa? Kohta saat itse valita

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.2.2017 19:24
  • Kuva: Facebook, kuvakaappaus
    Kuva
    Facebook noudattaa tällä hetkellä itse laatimiaan sääntöjä alastomuuden sensuroimisessa.
|

Facebook suunnittelee uudistusta, joka antaa käyttäjien päättää kuinka paljon väkivaltaa, alastomuutta ja kiroilua he haluavat nähdä sosiaalisen median palvelussa, Tietoviikko kertoo.

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi TechCrunchin mukaan suunnitelmastaan manifestissä, jossa hän hiljaa suuntaviivoja palvelun tulevaisuudelle.

Facebook noudattaa tällä hetkellä itse laatimiaan sääntöjä alastomuuden sensuroimisessa. Lisäksi se noudattaa eri maissa niiden lakeja ja huomioi ne paikallisesti kielletyn sisällön estämisessä.

Palvelu on toistuvasti saanut kuitenkin huutia sananvapauden loukkaamisesta ja historiallisesti merkittävien kuvien ja taideteosten sensuroimisesta nännien vilahtamisen vuoksi. Palvelusta on myös sensuroitu terrorismia koskevia uutisaiheita terrorismina.

Siksi Zuckerberg lupaa antaa ihmisille laajemmin valinnanvapautta sen suhteen, paljonko heidän Facebook-kokemustaan suodatetaan. Palvelu valitsee oletusasetukset kullakin alueella asuville, mutta niitä voi itse vaihtaa koska tahansa.

Lähde: Tivi

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit