Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Lauantai 24.8.2019

Veikkauksen uusi johto – 3 kansanedustajalle nyt 2000€/kk + 600€/kokous

Luotu: 
9.3.2017 08:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jokereiden pääomistaja, kansanedustaja Harry Harkimo (kok.) nimitettiin Veikkauksen hallitukseen. Veikkaus on Jokereiden yksi pääyhteistyökumppaneista.
|

Veikkauksen uusille hallituksen jäsenille maksetaan merkittävä korvaus työstään.

Valtion rahapeliyhtiöt Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistettiin tämän vuoden alussa ja maaliskuun alussa uuden Veikkauksen hallitukseen nostettiin kolme kansanedustajaa: Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.), Tuomo Puumala (kesk.) sekä Jutta Urpilainen (sd.). Lisäksi perussuomalaisia hallituksessa edustaa puolueen ensimmäinen puheenjohtaja, eduskunnan vuonna 2011 jättänyt Raimo Vistbacka.

Kaikille hallituksen jäsenille maksetaan 2000 euron kuukausikorvausta sekä 600 euron kokouspalkkiot. Kokouspalkkiot maksetaan niin hallituksen kokouksista kuin myös tarkastus- ja henkilöstövaliokunnan kokouksista.

Veikkauksesta kerrotaan Uudelle Suomelle, että tänä vuonna hallituksen kokouksia on suunniteltu pidettävän kaikkiaan kymmenen, joista kaksi on jo pidetty. Määrä liittyy uuden yhtiön aloittamiseen, ja jatkossa kokouksia olisi 6–8.

Henkilöstövaliokunta kokoontuu yhtiön mukaan noin kolme kertaa ja tarkastusvaliokunta 4–5 kertaa vuodessa.

Tarkastusvaliokuntaan valittava hallituksen edustaja voisi siis jatkossa saada 24 000 euron vuosipalkkion lisäksi 7 800 euroa kokouspalkkioita eli yhteensä 31 800 euroa.

Nimitykset Veikkauksen hallitukseen teki valtion omistajanohjauksesta vastaava pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Valinnoista on seurannut suukopua, kun kokoomuksen eduskuntaryhmä on katsonut esittäneensä Harkimon tilalle kansanedustaja Timo Heinosta. Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on ärsyyntynyt hallituksen valintatavasta. Hänen kertoi aiemmin STT:lle, ettei puolueelta edes kysytty ehdokkaita, vaan Urpilaista oli pyydetty asettumaan ehdolle tehtävään.

Harkimon nimityksessä huomiota on herättänyt myös Jokereiden ja Veikkauksen yhteistyö. Harkimo on edelleen Jokereiden pääomistaja, ja Veikkauksesta tuli vuonna 2015 seuran yksi ”pääyhteistyökumppaneista”. Jokereiden ja Veikkauksen kaksivuotinen sopimus on katkolla tänä kesänä.

– Veikkauksen sponsorointi on pitkäjänteistä, vastikkeellista ja liiketoimintaa edistävää yhteistyötä. Veikkaus näkyy ottelutapahtumissa, Jokerien verkkosivuilla ja Jokereiden peliasuissa, Jokerit tiedotti yhteistyösopimuksesta tuoreeltaan.

Veikkauksen hallituksessa istuvat Harkimon, Puumalan, Urpilaisen ja Vistbackan lisäksi Outi Henriksson, Minna Pajumaa ja Hanna Sievinen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Olli-Pekka Kallasvuo. Puheenjohtajan kuukausikorvaus on 3 500 euroa.

LUE LISÄÄ:

Veikkaus-jupakassa kytee yhä riita – ”Toivottavasti ei ole ohi”

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Eduskunta turvaa "Kikyllä" tulonsa ja osallistuu lamatalkoisiin .Kuntien valtuustoissa istuvat samoin ,joille nyt myös nousi palkkiot.
Siinä pieni veronmaksaja ressukka voi vain ihmetellä kun eläke ja tili pienenee silmissä.Verojen,ALV ja hintojen korotysten takia.

Eikä edes AY ole edm.korotuksien takana.
Sipilä! Missä on palkkamaltti ?

Irja Laamanen

Eiväthän ne kansnaedustajat edes osallistu mihinkään talkoisiin. Kummallista toimintaa. Siihen pitää saada loppu. Kavereille jaetaan rahaa. Eihän veikkauksessa oikeasti ole minkäänlaista työtä. Rahaa tulee, kun kansa uskoo voittavansa ja pistää rahojaan likoon ja joku keksii taas jonku tyhmän pelin, joka tuottaa. Lopetetaan pelaaminen, niin ei jää Sipilälle eikä muille huolia ja jaettavaa.

Kenneth Ainetdin

Kun näillä hallituksen jäsenillä ei ole muuta puuhaa kuin tuo kokoustaminen niin silloin pitäisi riittää tuo kokouspalkkio sellaisenaan. Mitään kuukausipalkkaa he eivät ansaitse kun eivät kerran tee sen eteen mitään.

Just Unbeliavable!

Jukka Heikkinen

”Hallitustyö on erinomainen tapa pysyä vankasti ajan tasalla liiketoiminnan moninaisista ¬kehitystrendeistä. Hallituksiin pyritään saamaan monipuolisuutta, diversiteettiä, ja henkilöitä, joilla on riittävästi aikaa hallitustyöhön.”

”Jokaisen hallituksen jäsenen on ymmärrettävä syvällisesti yrityksen toimialan globaalit megatrendit, kilpailuympäristö ja kilpailijat, asiakkaiden odotukset, teknologia ja kysyntään vaikuttavat tekijät sekä yrityksen oma tila.”

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000002883921.html

Näin siis Jorma Eloranta Helsingin Sanomissa hallitusammattilaisista.

Täytyisikö siis jokaisen, joka hallitukseen valitaan kuten Veikkaukseen täyttää nämä kriteerit.
Kuinka monta hallitustehtävää yksi hallitusammattialainen voi vuodessa hallita.
Entä, jos on muita luottamustehtäviä pystyykö niitä MUUN työn lisäksi todella kaikella intensiteetillä suorittamaan. Vai pystyvätkö he muuttamaan 24 tuntia 48 vuorokaudessa ja tekemään sitä kautta 7.
Minä en vain ymmärrä kuinka ihmisillä aika riittää. Ja tästä kaikesta vielä maksetaan. Ei suoritetusta työstä.

Tarja Laakso

Toivottavasti kaikki muistavat taas kuukauden kuluttua, että nämä päättäjät valitaan meidän äänillä - eli älkää äänestäkö niitä, jotka kannattavat tällaista toimintaa, että hallituspaikasta maksetaan enemmän kuin tavallinen työläinen tienaa tekemällä 40 tuntia viikossa töitä.

Ja aina kun joku ministeri tai kansanedustaja valittaa, että on niiiiin kiire, voi aina kysyä, että olisko oma vika, jos haalit kaiken maailman hallituspaikkoja ja olet itse halunnut päästä kunnanvaltuustoon ja sinne ja tänne - että kukaan ei käske niitä ylimääräisiä töitä ottaa itselleen. Hoitaisivat ensin sen varsinaisen työnsä (mikä se sitten onkaan). Ja eikös kansanedustajan tehtäviin jo kuulu pysyä perässä maailman menossa, ja siitä maksetaan se 6000 - 7000 euroa kuussa palkkaa - ei siitä tarvinne maksaa ylimääräistä 2000 euroa kuussa, että pysyy ajan tasalla... ja jokainen eduskunnan istunnoista pois jäänti näiden ylimääräisten tehtävien takia pitäisi vähentää heidän kansanedustajan palkkkioista - saavat toki ylimääräisellä ajalla istua kokouksissa, kunhan hoitavat sen varsinaisen työnsä eli istuvat siellä eduskunnassa ja istuntojen välissä perehtyvät (kunnolla) niihin asioihin, joista ovat siellä eduskunnassa päättämässä.