Keskiviikko 17.7.2019

Rautatientorin itsemurhayritys nousi esiin eduskunnassa – Kuului huuto: ”Yrittikö?”

Luotu: 
9.3.2017 17:55
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Arkistokuva eduskunnasta.
|

Helsingin Rautatientorilla keskiviikkona tapahtunut hirttäytymisyritys nousi torstaina esiin eduskunnassa, kun kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas.) kysyi sisäministeri Paula Risikolta (kok.) hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta.

– Monet sotia ja konflikteja paenneet ihmiset ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta käytännössä he eivät kuitenkaan voi palata kotimaahansa heikon turvallisuustilanteen takia. Eilen illalla Helsingin keskustassa nähtiin traaginen tilanne, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ihminen päätyi epätoivoiseen tekoon ja yritti itsemurhaa, Sarkkinen kertoi.

Samalla salista kuului välihuuto ”yrittikö?”.

Risikko huomautti, että Suomen vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 12 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta.

– He ovat lähes kaikki valittaneet [kielteisestä päätöksestä]. On aivan selvä, että näitä kielteisiä päätöksiä varmasti tulee. Jokainen hakemus katsotaan yksilöllisesti, Risikko vastasi ja kiisti että maahanmuuttovirastoa painostettaisiin antamaan kielteisiä päätöksiä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Kari Kulmala katsoi, että tilanne Rautatientorilla on kehittymässä huolestuttavaan suuntaan.

– Tilanne Helsingin keskustassa Rautatientorilla on alkanut kriisiytyä. Tällä hetkellä leiristä ja siihen liittyvistä mielenosoituksista ei ole ainoastaan häiriötä ulkopuolisille, vaan tilanne on muuttunut uhkaavaksi myös leiriläisille ja mielenosoittajille itselleen. Myös uusnatsit ovat ilmoittaneet uhkauksista leiriä kohtaan. Tilanne on kehittymässä erittäin huolestuttavaan suuntaan, Kulmala toteaa ja ihmetteli, miksei asialle tehdä mitään.

Sisäministeri Risikko kertoo keskustelleensa tilanteesta Helsingin poliisin kanssa, ja että poliisi on hyvin varautunut lauantaiksi suunniteltua mielenosoitusta varten.

Lue myös:

Facebookissa halutaan ”puhdistaa” Rautatientori – Poliisi: ”Tulisi tänne keskustelemaan”

Valtuutettu selvitti Helsingin keskustan tilannetta: ”Voiko kuka tahansa pystyttää kaupungin keskustaan leirin? - Periaatteessa kyllä”

Miksi Helsingin leirejä ei hajoteta: Kaksi selvitystä tehty – ei ”kohtuutonta haittaa”

Suomi ensin -ryhmä vastusti poliisia – kiinniotto Helsingissä varhain aamulla

Ylikomisario: Rautatientorin leirit hajotettava – ”Helsingin keskustassa käynnissä poikkeuksellinen näytelmä”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Merja Nurmi
Merja Nurmi
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Loikkanen

Itsemurhia tekevät kaikki kansanryhmät. Olen menettänyt usean tutun tällä tavalla - sekä suomalaisia että ulkomaalaisia.

Jos kaikki avustuksiin käytettävissä oleva raha annetan maahanmuuttajille, kantasuomalaisten itsemurhat lisääntyvät.

Marja-Liisa Kalkela

Sisäministeriö
Turvapaikanhakijan katsotaan siis oleskelevan maassa laillisesti sen aikaa, kun turvapaikkahakemuksen käsittely on kesken.

Laiton oleskelu puolestaan tarkoittaa maassa oleskelua ilman siihen tarvittavaa voimassa olevaa lupaa. Turvapaikanhakijan oleskelu muuttuu laittomaksi siinä vaiheessa,
-kun turvapaikkahakemukseen tehty kielteinen päätös saa lainvoiman
- tai maasta poistamispäätös tulee täytäntöönpanokelpoiseksi.

Joten onko päätökset jo tehty?
Vai onko päätöksistä valitettu ? Jolloin turvapaikkahakemus käsitellään uudestaan.

Ja eikö siellä maahanmuuttovirastossa ollut ruuhkaa hakemusten käsittelyssä?

Marja-Liisa Kalkela

Totta käsittelyaika oleskelu luvissa. Mutta oliko varauduttu edes siihen kun pakolaiset tuli tänne. Tuskin.
Eihän Kelakaan varautunut ruuhkaan minkä toimeentulotukihakemukset aiheutti. Vaikka olisi pitänyt varautua siihen kun jo -14 alettiin puhua siirtoa kunnilta Kelaan.

Kimmo Laitinen

minä pidän aika erikoisena tilanteena sitä että laittomasti maassa olevat pitävät mielenosoitusta Helsingin paraatipaikalla. Suomi on todella suvaitsevainen.
Odotan sitä päivää että nämä poliitikot alkavat ajattelemaan edes vähän itsekkäästi ja omia kansalaisiaan.

Ande Vayry

tuleehan tänne vaikka puoli miljoonaa narut mukanaan jos itsemurhan yrityksellä saa täysilläpidon asuntoineen ja irtaimistoineen loppuelämäkseen sillä tempulla.
laittakaa ruotsiin dublin tapauksina ne karkotettavat sieltähän ne on tänne tulleetkin.

Jani Wave

MIKSI ulkomaalaispoliisi ei hoida hommiaan ja karkoita kieteisen turvapaikkapäätöksen saaneet laittomasti maassa oleskelevat ulkomaalaiset Rautatientorin telttaleiriltä?

MIKSI EI?! Pystyykö kukaan vastaamaan tähän kysymykseen?

Laittomasti maassa oleskelevilla ulkomaalaisilla ei ole laillista oikeutta osoittaa mieltään Suomessa - koska heillä ei ole edes oikeutta oleskella Suomessa!

Kuka tätä pakolaisten mielenosoitus-showta pyörittää!? Migri, Poliisi, Suvakit, Anarkistit...? Tavja Halonen, Eki Tuomioja, Sipilä, Soini, Orpo, Sisäministeriö, SPR, Kirkko...???!!!

Koko "hirttäjäis-show" oli yhtä viihdyttävä itsemurhayrityksen lavastus kuin suvakkien kesäteatteri esitykset.

Rauno Kujala

Tähän show:hun on päädytty, kun Sipilän hallitus Lissabonin sopimuksen vastaisesti päästi maahan nykyisin jo yli 40.000 euroopan surffaria RuOTSISTA. Hoitakaa hallitus oma roskanne nyt. Vai onko tosiaan niin ettei lakia ja järjestystä enää noudateta ?? Pitääkö tässä aikuistenoikeasti järjestäytyä kansalliskaartiin, koska Suomen hallinto on myyty ja poissa ooderista.

Timo Hietanen

No tässä tapauksessa vahingoitti itseään. Onhan osa noista tehnyt rankempiakin
ratkaisuja ja pari sivullista kylmäksi. No ainakin muutaman vuoden valtion täysi-
hoito taattu veronmaksajien piikkiin. Oleellista on, että saavat liikkua vapaasti
samalla kun odottavat päätöksiä suuntaan tai toiseen Suomen sosiaaliautomaatin
käyttölupaan. Tähän on tultu, kiitos kansainvälisten ihmisoikeus- ja pakolaissopi-
musten - eivät liene voineet kyseisten soipimusten allekirjoittajat edes uneksia
tai nähdä painajaisia nykytilasta. Ruotsissa etnistä taustaa edustavat lähiöiden
kasvatit selvittelee huumevelkojaan ja kunniamurhiaan. Kulttuuri rikastuu ?

Markku Nieminen

"Sisäministeri Risikko kertoo keskustelleensa tilanteesta Helsingin poliisin kanssa, ja että poliisi on hyvin varautunut lauantaiksi suunniteltua mielenosoitusta varten."

Sisäministeri Riskikko jatkaa puoluetoverinsa ex sisäministeri Orpon linjalla! Me keskustelimme ja seuraamme huolestuneina!???
Ei tarvitse varautua kun tekee työnsä ja poistaa maasta kaikki kielteisen päätöksen saaneet välittömästi. Yksinkertaista helppoa ja halpaa sekä turvallisuus on taattu tulevaisuudessa.

Jussi Keskinen

Ehkäisevää iotsemurhatyötä tehneenä, tiedän, että Suomessa on paljon suomalaisia jotka ovat tehneet itsemurhan. Esimekiksi 90-luvun laman jälkeen joita velkoja vieläkin maksetaan, kun pankit pelastettiin ja veronmaksajat pistettiin pankkien pelastajaksi.

Nyt ei rahat riitä enää elämiseen. Maassa on yli miljoona köyhää, ilman lääkkeitä ilman kunnollista ruokaa. Maata johtaa sellainenm virkamieskoneisto ja hallitus joka ei kykene yhtään mihinkään.

Joka sekunti joku suomalainen miettii päiviensä päättämistä tässä mielipuolten ja ahneiden rosvojen maassa.

Suomeen ei kaivat suurmoskeijaa eikä mitään mitä ei kyetä hallitsemaan ja kaikki näyttää olevan sitä mitä ei kyetä. En usko Suomen valtiovaltaan palaneen puupennin vertaa.