Sunnuntai 26.5.2019

”Erittäin huolestuttavaa” – Perussuomalaisedustaja arvioi Ylelle puolueen lähenevän Euroopan äärioikeistoa

Luotu: 
10.3.2017 08:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio nosti puolueen tulevaisuuden kärkiteemoiksi maahanmuuttokriittisyyden ja EU-kriittisyyden.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio arvioi Ylen A-studiossa, että puolue alkaa tulevaisuudessa muistuttaa yhä enemmän Euroopassa nyt jyrääviä populistipuolueita. Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) piti arviota erittäin huolestuttavana ja isona linjanmuutoksena.

Tavion mukaan tulevaisuudessa perussuomalaisten kärkiteemoja ovat yhä vahvemmin maahanmuuttokriittisyys ja EU-kriittisyys.

–Uskon että perussuomalaiset kyllä modernisoituu. Kenties me lähestymme noita Euroopassa nyt pärjääviä maahanmuuttokriittisiä puolueita. Maahanmuuttokritiikki tulee olemaan meille ihan varmasti yksi kärki, samoin EU-kriittisyys, mutta itse ainakin näkisin, että meidän yleinen Suomen etua ajavan puolueen tunnelma, imago, sen on kehityttävä, koska se on meille kaikille se ykkösasia. Me olemme lähteneet perussuomalaisiin, koska me halutaan ajaa nimenomaan Suomen etua, Tavio arvioi A-studion torstain Talk-ohjelmassa.

–Maahanmuuttokriittinen ja EU-kriittisellä kärjellä oleva yleispuolue koska me olemme yhä pienen ihmisen asialla ja olemme sitä jatkossakin, hän tarkensi.

Tavio on ilmoittanut harkitsevansa asettumista puolueen puheenjohtajaehdokkaaksi. Kisan ennakkosuosikki Sampo Terho on sanonut, että puolueessa täytyy tarkkaan pohtia, nostetaanko kansanäänestys EU-erosta seuraavissa eduskuntavaaleissa puolueen teemaksi. Toimittaja kysyi Taviolta, kannattaako tämä EU-kansanäänestystä.

–Kannatan. Se on aika hyvä teema. Oli puheenjohtaja kuka tahansa seuraavan puheenjohtajakauden meillä niin uskon, että tämä tulee olemaan ihan varmasti yksi suuri teema.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) sanoi lähetyksessä pitävänsä Tavion arviota isona, halla-aholaisena linjanmuutoksena erotuksena väistyvään puheenjohtajaan Timo Soiniin, joka on selvästi tuominnut rasismin.

–Tuo oli uutinen, mitä sanoit, että perussuomalaiset haluaa lähentyä Euroopan populistipuolueita ja maahanmuuttokriitisiä. Tähän saakkahan Soini on varonut sitä ja hän ei ole osallistunut esimerkiksi Geert Wildersin johtamiin Euroopan äärioikeistopopulistipuolueiden kokouksiin että tuo mitä kerroit kertoo kyllä aika huonoa uutista kyllä Suomelle ja Euroopalle.

–Olen erittäin huolestunut siitä, koska kunnioitan Timo Soinia myös sen takia, että hän on sanonut monta kertaa, että ”en ole rasisti”, tosin haluamme rasistiäänet, Jaakonsaari sanoi.

Terhon vahvimmaksi haastajaksi arvioidun Jussi Halla-ahon odotetaan ilmoittavan viimeistään maanantaina, asettuuko hän puheenjohtajaehdokkaaksi.

Äärioikeistopopulistipuolueet ovat vahvistaneet asemiaan Euroopassa. Ranskassa äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman presidenttiehdokas Marine Le Pen on johtanut presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta koskevia kyselyjä pitkään, mutta tänään riippumaton keskustalainen Emmanuel Macron ohitti hänet kyselyssä ensimmäistä kertaa.

Lue myös:

Perussuomalainen tyrmistyi: ”Huonompaa ratkaisua kasvavaan paperittomien määrään on vaikea keksiä”

Aiemmin Timo Soini ylpeili ryhmäkurittomuudella – nyt perussuomalaiset rankaisi homoliittojen puolustamisesta

”Suomi toimii käsittämättömän avokätisesti” – Kansanedustaja älähtää turvapaikanhakijoiden hammashoidosta

Rautatientorin itsemurhayritys nousi esiin eduskunnassa – Kuului huuto: ”Yrittikö?”

Facebookissa halutaan ”puhdistaa” Rautatientori – Poliisi: ”Tulisi tänne keskustelemaan”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Tähti

Huolestuminen on oppositiopoliitikkojen leipälaji. Ville Niinistö on myös kova huolestuja. Pantu merkille. Harmittaa hieman että se huolestuminen ei auta mitään. Jos auttaisi, kannattaisi olla samantien maximaalisen huolestunut (ehkä jaakonsaari sitä yrittääkin olemalla _erittäin_ huolestunut).

Kovat huolestujat tosin ei tunnu kovin älykkäiltä. Tuntuu että heidän ajatuksensa riittää huomaamaan että joku on nyt pilalla, mutta ratkaisuehdotukseen asti ei ajatukset riitä.

Ilkka Korkalainen

Kun on seurattu millaista hölmöläispolitiikkaa maahanmuutossa on harjoitettu niin eipä ole ihme jos tulee vastareaktio ja oikeiston politiikka saa laajempaa kannatusta. Kansalaiset eivät halua Euroopasta kansallisuuksien ja kulttuurien kaatopaikkaa jossa yhteiskunnat elättävät miljoonia elintasopakolaisia. Ei voi kuin ihmetellä kuinka valtaeliitti ajaa asioita kohti kansallisuuksien, kulttuurien ja uskontojen katastrofaalista vastakkainasettelua nykyisenlaisella maahanmuuttajapolitiikalla. Hyviä esimerkkejä joiden olemassaolo halutaan virallisesti kieltää löytyy kaikista niistä maista joissa on suuri maahanmuuttajien osuus ja ihannoitu monikulttuurisuus.

Jani Wave

Persut saa maahanmuuton vastustamisella, EURO/EU eron kannattamisella ja pakko-ruotsin poistamisella aina ainakin 1 000 000 ääntä Eduskunta vaaleissa; 2019 alkaen.

Miljoona ääntä tarkoittaa yli 30% kannatusta.

Tohon kun vielä lisää perustulon kannattamisen eli byrokratia loukkujen poistamisen niin 2 000 000 ääntä eli 60% kannatus tulee heti.

Viron veromallin ajaminen vielä päälle, niin 500 000 ääntä tulee lisää. 2,5 miljoonaa yhteensä - täyskäsi.

Sitten kun he vielä toteuttaa KAIKKI vaalilupauksensa niin Persujen ylivoimainen kannatus on betonoitu vuosikymmeniksi.

Pasi Käyhkö

Noita asioitahan persut ovat kannattaneet. Mutta, esim. täällä Espoossa kannatusmittaukset osoittavat yli 5% kannatuksen laskua. Espoo on myös Soinin kotukunta ja ehdolla tulevissa kuntavaaleissa.
Nyt persujen kannatus. Espoossa on enää 5.6%.

Pasi Käyhkö

Noita asioitahan persut ovat kannattaneet. Mutta, esim. täällä Espoossa kannatusmittaukset osoittavat yli 5% kannatuksen laskua. Espoo on myös Soinin kotikunta ja ehdolla tulevissa kuntavaaleissa.
Nyt persujen kannatus. Espoossa on enää 5.6%.

Lars Stenberg

Jytkystä muodostuu pieni tussahdus joka pienenee pihahdukseksi kaansandeustajavaaleihin mennessä. Sipilän lakialoiteperuutusten takana vaikuttavat asiat perustuslaki ongelmien lisäksi ovat kaikki noviisi ministerit. Kärjessä PS:n
untuvikkoministerit.

Jani Wave

On se demokratia vaan niiiin pelottavaa, vai mitä? Pitääkö meidän nyt "viisaasti" siirtyä SDPn, Vihreiden ja Vasurien johdolla totalitaariseen kommunismiin, jotta voimme taltuuttaa "Suomalaisen fasismin"?

Voisitko hieman perustella millä tavalla Persut ovat "pahoja" ihmisiä. Hehän ovat tavallisia Suomalaisia ihmisiä - "rasismi" ei kelpaa vastaukseksi.

Tomi Salonen

Kemppainen vihjaisi, että kannattaa tutustua historiaan.

Kuka totalitaarista kommunismia mielestäsi ajaa, ja missä ja milloin sitä on toteutettu? Autoritäärisiä järjestelmiä ei lasketa, koska ne eivät ole kommunismia.

Antero Koski

Nyt lurahti kyllä melkoista hubbabubbaa. Ei ole olemassa mitään raivoa. Paitsi ko. ohjelmassa oli Jaakonsaaren jähmettyneen naaman takana. Sen vertaa ei kuitenkaan itselleen mahtanut mitään etteikö rasisti kortti ollut useasti esillä.

Jani Wave

SDPllä on "suvaitsevaisuudessaan" seinät on niin leveällä ja katto niin korkealla että jäseniksi ja ehdokkaiksi kelpuutetaan ihan keitä tahansa - paitsi Suomalaisia.

SDP on 100% mamujen puolue, kuten myös Vihreät, Vasemmisto ja RKP. SDP suosii vaalilistoillaan "lelu-salakuljettajia", pedofiili-raiskareita, ääri-islamisteja... jne.

Kokoomus ja Kepu ovat 50% mamu-puolueita - he sulkevat silmänsä ja käärivät veronmaksajien VOK-rahat taskuunsa.

On onni että Suomessa on edes yksi puolue joka ajaa SUOMALAISTEN etua. Uskon että PERSUT menestyy tulevaisuudessa erinomaisesti - erityisesti jos Persut kasvattaa itselleen selkärangan ja keskittyy totuuden puhumiseen. Suomi ja EU-Eurooppa on täysin sekaisin. "Seteliselkärankaisesta" eliitti-Soinista on nyt onneksi päästy eroon.

Jukka Mikkola

”Koti, uskonto ja Isänmaa” eivät ole mitään äärioikeisto-ajattelua, vaan tervettä suomalaista ajattelua, joka siirtyi aikanaan Kokoomuksesta pysyvästi Perussuomalaisiin. Sen vahvistavat eduskunnan pöytäkirjat.

Tavion puheet äärioikeistolaisesta populistipuolueesta voidaan pitää ”nuoren miehen ajatteluna.”

Vanha kansanviisaus sanoo ”yksi pääsky ei kesää tee”.

Vesa-Pekka Sainio

Mitään linjanmuutosta ei ole vielä tehty tai tapahtunut. Olen toki vain yksittäisen PS-paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja PS Uudenmaan piirijärjestön hallituksen jäsen, mutta ainakaan minulle asti ei ole tullut tietoa siitä, että puolueen linja olisi jotenkin uudelleenlinjattu tai jotain muutoksia olisi tapahtunut. Toki kesällä puoluekokouksessa voidaan linjata ja toivottavasti linjataankin, mutta tällä hetkellä puolue on kaiken käsillä olevan tiedon mukaan samoilla linjoilla joilla se on ollut viime puoluekokouksesta lähtien.

Mikko Toivonen

Kuuntelin itsekin sitä A stiota ja kyllä Jaakonsaaren eväät on mitä ilmeisimmin jo kauan sitten syöty. Ei löydy järjellistä asiaa ja argumenttia vaan selkärantaan piiloutunutta inhottavaa pikkusieluista politikointiajattelua. Lähes YLE vihertoimituksen luokkaa.

Taviota taas vaivasi persujen perusvika, eli ei ymmärrä mitä voi lausua poliittisesti "korrektisti" missäkin tilanteessa antamatta Jaakonsaarille heidän haluamansa lyömä ase käteen. Elleivät persut opi poliittisen ilmaisun ajan ja paikan taitoa, niin vaikea sen on palata suuruutensa lukuihin

Timo Nenonen

”Erittäin huolestuttavaa”

Täysin väärin ilmaistu, pitää sanoa ERITTÄIN TOIVOTTAVAA.

Nationalismi on toivottavaa, oman maan edun asettaminen kaikessa etusijaan on selväjärkistä toimintaa.Kaikki muu on typerää ja maanpetoksellista idiotismia.

Pentti Westerholm

Ihmettelen PerusS jatkuvaa moittimista.Vaalilupaukset eivät täyttyneet 100 %,mutta se oli enemmän kiinni hallituskumppaneista kuin PS,sta.Yhteisesti sovitussa hallitusohjelmassa PS ovat pysyneet parhaiten.Ei turhia irtiottoja Kokoomuksen ja Keskustan tapaan.Jotkut haluavata palata takaisin vanhaan äänestämällä SDP ja Vihreitä.Suomi on demokraattinen maa siitä vaan äänestämään,vaihtoehtoja on kaksi paluu vanhaan tai jatkamalla uudistusten linjalla..

Arto Nurmi

Siis onko Timo Soini todellakin todennut tai sanonut:
–Olen erittäin huolestunut siitä, koska kunnioitan Timo Soinia myös sen takia, että hän on sanonut monta kertaa, että ”en ole rasisti”, tosin haluamme rasistiäänet, Jaakonsaari sanoi.

Minulta on sitten mennyt tuo loppu ohi.

Liisa Jaakonsaari ei huomaa että käsittääkseni sdp:n puheenjohtaja Rinne on aikoinaan todennut pääosin hyväksyvänsä nykyhallituksen tekemät toimet maahanmuuttoon. Pelkona lienee että sen erittäin maahanmuuttomyönteinen "siipi" karkoittaisi muuten äänestäjiä takaisin perussuomalaisiin.

Kun sdp on mitä ilmeisemmin saanut gallup-kannatusta erityisesti perussuomalaisia ennen kannattaneista hyväksyykö Jaakonsaari ne nyt kumminkin sdp:n kannattajiksi? Vai onko niin että henkilö B on sdp:tä kannattaessaan "vastuullinen kansalainen" ja perussuomalaisia kannattaessaan "potentiaalinen rasisti"?

Jaakko Häkkinen

Jaakonsaari ei ole tajunnut, että nuo ovat aina olleet perussuomalaisten pääteemoja - Soini vain lepsuilullaan vesitti niiden kärjen sulauttaen puolueen osaksi samaa harmaata keskusta-demari-höttöä. Siitä kannatuslasku nimenomaan johtuu.