Sunnuntai 26.5.2019

Uupumusta valittanut ministeri Lindström sairauslomalle: ”Lääkäri on määrännyt lepoa”

Luotu: 
10.3.2017 13:22
Päivitetty: 
10.3.2017 13:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) jää sairauslomalle. Oikeusministeriön tiedotteen mukaan Lindström on sairauslomalla 19. maaliskuuta saakka.

Ministerin erityisavustaja Leena Riekkola kertoo Uudelle Suomelle, että lääkärin määräämän sairausloman taustalla on työtaakka.

– Lääkäri on määrännyt lepoa fyysisten oireiden vuoksi, Riekkola kertoo.

Riekkolan mukaan Lindströmin tilaan ei kuitenkaan liity dramatiikka.

Lindström sanoi jo keskiviikkona julkisesti, että työtaakassa on tullut raja vastaan. Viime aikoina on keskusteltu siitä, pitäisikö ministerien yhdistelmäsalkkuja jakaa. Lindströmillä on ollut yksi työläimmistä ministerisalkuista.

Lindström sanoi keskiviikkona muun muassa Uutissuomalaiselle ja Demokraatille, että tilanteeseen on löydettävä ratkaisu pikaisesti.

– On tämä liian raskas taakka. Se on ääneen sanottu ja sitä on turha peitellä. Eihän tällaista kombinaatiota ole koskaan aikaisemmin ollut, hän sanoi Uutissuomalaisen mukaan.

Kiistely salkkujen jakamisesta pyörähti käyntiin perussuomalaisten Timo Soinin ilmoitettua, ettei hän lähde enää ehdolle puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Soini ilmoitti samalla, että haluaa jatkaa ulkoministerinä vaalikauden loppuun saakka. Näin ollen uusi puheenjohtaja voisi tarvita uuden ministerisalkun.

Lue lisää:

Lindström avoimena lehdille: ”Ääneen sanottu, turha peitellä – taakka on liian raskas”

Näkökulma: 3 uutta ministeriä – Erikoisen ruletin keskiössä onkin EU?

Sipilä väläyttää Kauppalehdelle: Sitoutumaton juristi hallitukseen?

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Simo Pietiläinen

Koko touhu ollut eparealistista huuhaata. Lindstromin vaimo oli yllyttanyt ottamaan kaiken mita saatavissa ! Olisi pitanyt olla itsellaan itsekritiikkia kieltaytya - laborantti oikeusministerina ! Oikeusministerio retuperalla ja ministeria ei voi lahettaa mihinkaan kun ei tieda edes perusasioita. Hullutus maisemakonttorista samaa huuhaata.

Tapio Mäkeläinen

Tämä on taas osoitus hallituksen laatijoiden epärealistiselta, uus-kalvinistisesta ideologiasta .
Jos jostain tuntemattomasta syystä vielä päädytään liikemiesten valintaan hallitukseen tai pääministeriksi, niin sovitaanko, että ainakin miljardi liikevaihtoa ja muutama tuhat nuppia perälautana.
Tulee vähän horisontaalista- ja vertikaalista katsantoa.

Nämä pkt-osaston pomot on nyt näyttäneet miten yhdistelmärekka pujottelee mopokortilla. Vai pitäiskö kirjoittaa peruuttelee?

Teppo Oikari

Tohon tautiin tekis 3kk karenssi hyvää. Lähtis burnout ja stressi ja ei tarttis maksaa pänisterille mitään. Lisäksi tulisi sitä oikeaa kokemusta ja oikeudenkokemusta. Mun mielestä Win-Win pänisteri-kansa diilissä. (Anteeksi, perjantai-sarkasmia pukkaa!)