Keskiviikko 20.2.2019

IL: Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu pääsi PS:n kuntavaaliehdokkaaksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.3.2017 17:54
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten paikallisjärjestön puheenjohtajalle ja puoluesihteerille asia tuli yllätyksenä. Kuvituskuva.
|

Seksuaalirikoksesta tuomittu mies on päässyt perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi Etelä-Pohjanmaalla, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan mies on tuomittu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viime vuonna 5 kuukauden vankeuteen.

Iltalehden mukaan keski-ikäisen miehen saama tuomion on lainvoimainen ja ehdollinen, koeaika päättyy tämän vuoden lopussa. Lehti kertoo, että miehellä on mittava rikosrekisteri ja muun muassa lainvoimainen pahoinpitelytuomio vuodelta 2014.

Miehen listoilleen ottanut perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtajan mukaan ehdokkaiden taustat on selvitetty tarkasti, mutta tieto tuomiosta tuli hänelle ”puun takaa”.

– Siinä vaiheessa kun hänen ehdokkuutensa tuli ilmi, olemme lähettäneet jäsenillemme, kuten muiden ehdokkaiden kohdalla, jopa sähköpostikyselyn, jossa tiedustelin, onko kellään mitään tietoa, joka vaikuttaisi tämän ja tämän henkilön ehdokkuuteen. Ja kukaan ei minulle ole tällaisesta viestittänyt, hän sanoi lehdelle.

Iltalehti ei kerro uhrin suojelemiseksi puheenjohtajan nimeä tai tuomion saaneen miehen nimeä eikä kuntaa, jossa hän on ehdolla.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo niin ikään kuuli asiasta Iltalehdeltä ja kertoi olevansa järkyttynyt. Hänen mukaansa ehdokassopimuksessa  käydään läpi tausta ja mahdolliset tuomiot.

– Ja nyt vaikuttaa siltä, että jos tällainen ihminen on listalla, niin hän on valehdellut yhdistykselle taustoistaan. Mitään muuta syytä minä en tähän löydä, hän sanoi Iltalehdelle.

Lue myös:

Terhi Kiemunki eroaa Tampereen PS:n johdosta

Soinilta suora vastaus Halla-ahon ehdotukseen: ”Se on vihreiden politiikkaa”

Näkökulma: Kyllä Jussi Halla-ahon voi eristää

Tutkija TE:ssä: Näin keskustan valta on kasvamassa Suomessa – kuntavaalit ”demokratian teatteria” ”Tyhmä kysymys” – Nämä kysymykset puoluejohtajat ohittivat vaalikoneessa

Mietitkö ketä äänestää kuntavaaleissa? Tee Uuden Suomen kuntavaalikone täällä (linkki). Vaalikoneen osoite on vaalikone.uusisuomi.fi.

Kuka on Helsingin ensimmäinen pormestari? Kauppalehti ja Uusi Suomi järjestävät pormestaripaneelin ma 27.3. klo 14-15.15. Ilmoittaudu 21.3. mennessä: http://kampanjat.kauppalehti.fi/pormestari

Jaa artikkeli:

Kommentit

Rami Ovaskainen

Aikamoinen epic fail ihan lievästi sanottuna... miehellä mittava rikosrekisteri ... nooh, sellaisiahan on päättäjinä Suomi täynnä (ihan eduskuntaa myöten). Harvemmin sitä kai sentään lapsen hyväksikäytöstä on tuomiota poliitikoilla.

On ehdokkaalla kyllä aikamoinen pokka lähteä tuollaisilla tuomioilla mihinkään puolueeseen. Paineensietokyky, on sitten sosiopaattisten ominaisuuksien mukana tai muuten, on hyvä ominaisuus poliitikolle.... siitä saa sitten äänestäjiä syyttää mikäli moisia valitaan. Kannattaa tutustua ehdokkaaseen mikäli puolue ei sitä ole tehnyt.

Mauno Strandén

Kunhan nyt lynkkaate persut kunnolla, onhan näitä ollut esim demareissa jota jopa piiloteltiin, mistä puolueesta oli?
Onko puolueella oikeutta pyydellä rikosrekisteriä ja jos itse ei sano ,niin..

Kok pomo joka meinaa pormestariksi, on netin mukaan tuomioita pahoinpitelystä, ollut varasliika tuomio ja vielä kolmaskin, eikä kukaan ole moksiskaan? Tämä herra sanoi, ettei voi lähteä Jussin kanssa samaan hallitukseen, kun se on kertonut oskonnonkirjassa olevan laillista sekaantua lapsiin ja sai tuomion? Ei hän ole telonut ketään eikä varastellut, eikä jotain muuta?

Timo Hietanen

Ei ole poliitikoille ongelma, että esim. Afganistanista tulleet turvapaikanhakijat ovat
syyllistynneet mm. Saksassa ja Ruotsissa alaikäisten joukkoraiskauksiin. Ja on noita
tapauksia Suomessakin lukuisia ( ne joista kerrotaan..) useita mm. Tapanilan joukko-
raiskaus, no ahdistelusessioita joka lähtöön. Ei liene rasistinen kommentti, koska
näitä kulttuurin kukkasia on uutisoitu jopa Ruotsin entisen kansankodin sanoma-
lehdissä. Jos on rikoksensa sovittanut ja kärsinyt, niin ei kai siinä mitään. Onhan
Eduskunnassa ollut lukuisia tuomittuja kansanedustajia, jollei suorastaan ääniha-
ravoita kaudesta toiseen..