Keskiviikko 20.2.2019

Palta tyrmää PAMin rikkurisyytökset: ”Ei voi kuin ihmetellä motiiveja”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.3.2017 13:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Ilmailualan unionin lakon takia esimerkiksi Finnair peruu tänään lähes sata lentoa. Kuvituskuva.
|

Palvelualojen työnantajat Palta kiistää jyrkästi ammattiliitto PAM:n aiemmin tänään esittämät syytökset lakon rikkomisesta, kirjoittaa Kauppalehti. Paltan mukaan väitteet ovat täysin perättömiä.

PAM kertoi aiemmin tiedotteessa, että Securitas Oy:stä on saatu tietoja, joiden mukaan yritys välittää työvoimaa Ilmailualan Unioni IAU ry:n julistaman työnseisauksen alaisiin töihin. Airpro Oy:n työnseisaus haittaa tänään perjantaina lentokenttätoimintaa, ja esimerkiksi Finnair on perunut lähes 100 lentoa.

Lue tarkemmin: PAM: Kieltäytykää lakkotöistä – törkeää toimintaa Securitakselta ja Paltalta

– Tiedotteessa esitetyt väitteet ovat kauttaaltaan virheellisiä. Palta ihmettelee PAM:n toimintaa asiassa, Palta sanoo omassa tiedotteessaan.

–Securitas toimii lentokentällä täysin laillisesti normaalin palvelusopimuksensa puitteissa ja perusteella. Se toiminta IAU:n lakon aikana ei eroa mitenkään normaalista. PAM julkisuudessa esittämät syytökset ovat perättömiä", Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo tiedotteessa.

Paltan mukaan turvatarkastajia on Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin 750, joista IAU:n jäseniä on vain pieni osa. Turvatarkastuspalveluja tarjoaa Airpron lisäksi usea yritys, jotka ovat Paltan ja PAM:n välisen vartiointialan työehtosopimuksen piirissä. Palta toivoo rauhaa, jotta vaikea kiista IAU:n kanssa saadaan selvitettyä.

– Olen itse henkilökohtaisesti keskustellut eilen PAM:n kanssa asiasta sekä Paltan että Securitaksen puolesta. Kuitenkin PAM:n tiedotteessa väitetään, ettei työnantajaliittoon tai yritykseen olisi saatu yhteyttä. Ei voi kun ihmetellä tiedotteen julkaisemisen taustalla olevia motiiveja, Tuomas Aarto sanoo tiedotteessa.

Lähde: Kauppalehti

Aiheesta lisää:

PAM: Kieltäytykää lakkotöistä – törkeää toimintaa Securitakselta ja Paltalta

”Vain käsimatkatavara mukaan” – Finnair peruu yli 90 lentoa lakon takia perjantaina

Perjantain lentolakko todennäköinen – sovintoesitys nurin

EK jyrähti lentokentän lakkoilijoille: ”Ay-valtataistelua matkustajien kustannuksella”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit