Torstai 26.4.2018

Reserviläisliitto haluaa lisää paikallispataljoonia: ”Tavoitteeksi vähintään määrän tuplaaminen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2017 12:36
  • Reserviläisliiton mukaan paikallispuolustusjärjestelmää kehittämällä on varmistettava, että Suomessa pystytään järjestäytyneeseen vastarintaan yllättävissä ja nopeissakin tilanteissa.
|

Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan mukaan puolustusselonteon isot linjaukset ovat kunnossa. Hän sanoo odottavansa, että sodan ajan joukkojen määrä nousee niin, että muodostetaan lisää reserviläisistä muodostettavia paikallispataljoonia.

–Selonteossa linjataan, että vahvuutta nostetaan 50 000 hengellä niin, että sodan ajan vahvuutemme nousee 280 000 henkilöön. Selonteossa on hieman epämääräisesti määritelty se, mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja ovatpa jotkut epäilleet, että kyse on vain laskentatavan muutoksesta. Totean tässä liiton odotusarvona olevan, että sodan ajan joukkojen määrä nousee niin, että muodostamme lisää, reserviläisistä muodostettavia paikallispataljoonia. Että oikeasti vahvistamme paikallispuolustusta, Pohjola sanoi Raision Reserviläiset ry:n lipunnaulaus ja -vihkimistilaisuudessa sunnuntaina.

Pohjolan mukaan paikallispuolustusjärjestelmää kehittämällä on varmistettava, että Suomessa pystytään järjestäytyneeseen vastarintaan yllättävissä ja nopeissakin tilanteissa. Tehokkain ja edullisin tapa on lisätä paikallispataljoonien lukumäärää ja sijoittaa niihin vapaaehtoisia reserviläisiä.

–Näiden vuonna 2014 annettujen ja nyt puolustuspoliittisessa selonteossa olevien, julkisten tietojen perusteella voisi tavoitteeksi asettaa vähintään paikallispataljoonien määrän tuplaamisen niin, että niiden henkilövahvuus kasvaisi 30 000 henkilöllä. Erittäin hyvään tilanteeseen pääsisimme, jos paikallispuolustuksen vahvuutta kasvatettaisiin vielä toisella 30 000 hengellä, jolloin jokaisessa maakunnassa olisi jo kolme paikallispataljoonaa.

Reserviläisliitto on parin vuoden pitänyt esillä paikallispuolustuksen vahvistamisen tarvetta Ukrainan tapahtumiin liittyen.

Reserviläisliitto on menossa ensi viikolla eduskunnan kuultavaksi puolustusselontekoon liittyen. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: