Sunnuntai 27.5.2018

Juha Sipilältä suora viesti työmarkkinoille: ”Toivottavasti katsotaan koko Suomen tilannetta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2017 15:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kuvailee Suomen työmarkkinatilannetta huolestuttavaksi.

–Työmarkkinatilanne on huolestuttava. Toivottavasti maltti säilyy syksyllä, ja toivottavasti katsotaan koko Suomen tilannetta, ei vain sitä oman alan tilannetta, ettei vain vaarannettaisi työmarkkinoiden orastavaa paranemista, hän sanoi pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina.

Lue lisää: Ay-liike avasi pelin palkankorotuksista: ”Tämä tosiasia on työnantajienkin syytä ottaa totena”

Parhaillaan on käynnissä ilmailualan työtaistelun sovittelu, jota Sipilä kommentoi lyhyesti.

–Toivottavasti valtakunnansovittelija löytää ratkaisuun. Tällaiset pitkään jatkuneet työtaistelut ovat Suomelle hankalia. Luotan, että ratkaisu löytyy osapuolten välillä. Harvemmin on apua siitä, jos valtioneuvoston puolelta puututaan, hän kommentoi.

Hallituksen tulevassa puoliväliriihessä työllisyys nousee Sipilän mukaan vahvaksi teemaksi.Keskiössä ovat pääministerin mukaan työllisyyskehityksen vahvistaminen ja työllisyysasteen nostaminen 

–Meillä on kaksi keinoa: toinen tähtää siihen, että työtä on enemmän tarjolla, eli mitä voimme hallituksen toimilla tehdä investointien ja tuottavuuden parantamiseksi. Toinen on sitten se, miten me saamme ihmiset ottamaan työtä vastaan. Meillä alkaa olla kohta 100 000 avointa työpaikkaa, hän sanoi.

”Tämä on nyt hallitus, joka puhumisen sijaan tekee”

Hallituksen suurta projektia, sote-uudistusta on viime aikoina arvosteltu kovin sanoin. Kritiikki ei ole tullut Sipilälle yllätyksenä.

–Mikään muutos ei ole helppoa. Tämä on nyt hallitus, joka puhumisen sijaan tekee, se ei ole helppoa.

Muun muassa ex-kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr.) on arvostellut soteen liittyvää valinnanvapautta siitä, että se voi johtaa ”taloudelliseen katastrofiin”.

–Tämä valinnanvapausosuus on tässä nyt uutta Suomelle. Se on nyt lausuntokierroksilla ja lausuntokierrosten palautteen perusteella muotoutuu se hallituksen esitys. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että maakunta hyväksyy terveyskeskustasolle julkisen palvelun kanssa kilpailevia ovia, joita jokainen voi harkintansa mukaan avata. Se valinnanvapaus tulee nyt jokaiselle suomalaiselle lompakon paksuuteen riippumatta. On ihan selvä asia, että se tulee lyhentämään jonottamisaikoja, Sipilä sanoi.

Hän muistutti myös, että palveluntarjoajat eivät tule valitsemaan potilaita, vaan potilas valitsee palveluntarjoajan.

Lue myös: Osmo Soininvaara varoittaa sotesta: ”Taloudellinen katastrofi muuttuu rahan loppuessa hoidolliseksi kurjuudeksi”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Tulkki

Oletkos sinä katsellut ko Suomen tilannetta kun olet tehnyt niitä vatulointi päätöksiä.
Täytyy todeta että et varmaankaan vaan aina mennyt omalompakko edellä ja sitten perilliset perässä.
Joskus kannataisi ajatella ennen kuin päästää suustaan sammakoita.
Sinulla on se mukava tapa että et enää seurravana päivänä muista mitä eilen sanoit tai puhuit.
Kuuntelet kyllä mutta et kuule. Katselet kyllä mutta et näe. Putkiaivo mikä putkiaivo. Lopeta se pään hakkaaminen siihen Kempeleen mäntyyn, ei ihme että teet aina vääriä päätöksiä.

Tapio Meriluoto

Tällaisia ajatuksia tuli minullekin mieleen, kun otsikon näin.

Juha Sipilä on kyllä vihonviimeinen henkilö puhumaan mistään "koko Suomen tilanteen katsomisesta". Niin härskisti hän on keskittynyt ajamaan vain yhden kuppikunnan etuja muiden kustannuksella. Ihan jo surullisen kuuluisasta kiky-sopimuksesta alkaen.

Ja "ylimääräisenä bonuksena" vielä säälittävät vedätysyritykset Terrafamen tiimoilta. Siihenkin tunkioon haaskattiin yhteiskunnan varoja ihan surutta, jotta saataisiin firma keinotekoisesti näyttämään menestyvältä vielä jonkin aikaa, jottei Sipilän puolueen vaalimenestys vaarantuisi.

Marja-Liisa Kalkela

Mistä aloitetaan säästöt? Kansan itsensä maksamista palveluista vai kansan sosiaaliturvasta? Entä mitkä on seuraukset edm. jos ne on säästökohteena?

Koko julkisen sektorin velka on puolestaan kasvanut 136 miljardiin euroon. HS
Sosiaaliturvan osuus on noin 43 % ja
- julkishallinnon osuus noin 8,5 %.
Muihin julkisen sektorin menoeriin kuuluu mm.
-tieverkon rakentaminen ja ylläpito,
-rataverkko,
-KELA-korvaukset,
-eläkkeet,
-EU-maksut,
- investointiavustukset,
-maatalous- ja
-liikennetuki,
- työnantajan sosiaaliturvamaksut,
-tehdyt investoinnit.
Mistä leikataan tai säästetään ?

Ilkka Korkalainen

Ay-liike tuijottaa vain omaan napaansa. Siltä suunnalta on turha odottaa minkäänlaista apua työllisyys- ja taloustilanteen avuksi. Vastuuntunnottomuus on sama kuin ennenkin. Jos hallitus haluaa karsia tulevia laittomia lakkoja ja tukilakkoja on säädettävä laki näiden laittomuuksien sanktioista. Täysi korvausvastuu aiheutetusta vahingosta laittaa ay-politrukit miettimään ennen kuin syyllistyvät laittomuuksiin. Suomi ei lähde nousuun ellei tehdä laajoja uudistuksia työlainsäädäntöön ja poisteta ihan oikeasti turhia jäykkyyksiä. Juhlapuheet näissä asioissa eivät auta.

Marja-Liisa Kalkela

Kun AY taipui leikkauksiin ,Työnantajien sosiaaliturvamaksun siirtoon palkansaajien maksettavaksi yli 800milj/v. Kun AY suostui Kelamaksun poistoon 1,2 mrd-10 hävisi kansaneläkerahat. Nyt niitä on kansa maksanut jo6 vuotta 7,2 mrd.

Joko niitä työpaikkoja alkaisi vihdoin löytymään EK ja perheyrityksiltä?

Vai alettiinkö tienata kuten Kreikan tukipaketeilla -10 ja työpaikkoja syntyi
kun osallistuttiin niihin?
Näinhän Vanhanen/Katainen perusteli "Kreikan" (Saksan ja Ranskan pankkitukia)

Harri Kovala

Viime viikolla eräässä talouslehdessä ruodittiin Saksan ja Ruotsin talouden menestymistä. Yhdeksi suurimmista tekijöistä talouden kovaan kasvuun todettiin hyvät palkankorotukset. Suomessa on noin 10 vuotta kokeilötu palkkojen nollalinjaa, mikä on tulos?

Marja-Liisa Kalkela

Vaikuttaako 7 muun puolueen päätökset siihen?
Mistä lähtien on Suomessa vain AY ja SDP päättänyt? Mitä muut tahot on tehnyt?
Riisu jo ne silmälaput pois .On eletty EU aikaa ja porvarienemmistö eduskunnan johdolla jo -87 lähtien.
Holkerin-hallitus:
Rahan vapauttaminen Emu-kokeilua varten-89
Aho jatkoi EU/EMU

Risto Parviainen

Kappas vaan Diktaattori itse on vaihteeksi äänessä!!!
Viimeksi Sipilän verikoira EK:n Mattila, vaati suureen ääneen palkkojen alentamisia. Hieman aikaisemmin Sipilän hyvä ystävä SY:n Pentikäinen, selosti ajatuksiaan tällä tavalla, alenevia palkkoja voidaan kompensoida nostamalla viikottaista työaikaa, työpäivän pituus voisi olla esim: 10-12h.
Nyt sitten Sipilä kehtaa vaatia palkansaajilta palkkamalttia, on Sipilällä röyhkeys huipussaan..
Viikolla Sipilä otti kantaa verotukseen, hän ilmoitti osinkoveroihin ei kosketa, vakuuskuoret saavat olla edelleenkin verottajalta piilossa, eliitti saa edelleenkin siirtää varojaan paratiiseihin.
Köyhä kansa maksaa Sipilän eliitin juhlat. (EI KÄY)
Että tälläinen pääministeri meillä on!!!

Vesa Huhtanen

Ei tässä mitään palkanalennuksia tarvita. Töihin tässä pitää ensin ryhtyä. Katso ensin itse peiliin ja mieti annatko sinä palkkaasi vastaavan suorituksen työnantajallesi. Sitäpaitsi et näytä tuntevan näitä vakuutuskuoria, joihin viittaat. Niistä maksetaan verot heti, kun ne vapautetaan käyttöön. Rutinoita näillä palstoilla riittää, mutta harvemmin järkeviä ehdotuksia, joihin voisi yhtyä.

Seppo Ilvessalo

Tässä on taas tyypillistä vasemmistolaista vaihtoehtoista faktaa. Eihän Mattila vaatinut palkkojen alentamista, vaan totesi suomalaisten palkkojen olevan kilpailukyämme ajatellen 15 % liian korkeat. Ay-liike totuttuun tapaansa väänsi hänen puheensa omaan agitaatiopropagandaansa sopivaksi. Jos ei vääntänyt tahallaan, niin sitten siellä ei osata lukea tai kuullun ymmärtäminen on heikkoa.
Jos vasemmisto saisi päättää, yrityksiltä ja hyvin toimeentulevilta yksityishenkilöiltä vietäisiin tietysti tuhkatkin pesästä. Vasemmistohan ei tunne muita keinoja valtion talouden korjaamiseen kuin verojen jatkuvan korottamisen ja velan ottamisen. Sosialistisessa kansantalouden oppikirjassa varmaan lukee, että raha kasvaa naapurin puussa ja että sitä kasvaa siellä rajattomasti ja että naapurin velvollisuus on jakaa kaikki tämä raha sosialisteille, ettei niiden tarvitsisi itse tehdä mitään. On siis hyvä, että maassa on sellaisiakin, jotka ymmärrävät, mikä on kohtuus. Sipilä näyttää ymmärtävän.
Köyhä kansa ei todellakaan maksa "eliitin" juhlia. Eihän se maksa edes veroja niin paljon kuin saa erilaisia tulonsiirtoja. Kannattaisi tutustua verotilastoihin ennen kuin puhuu läpiä päähänsä. Se sinun "eliittisi" maksaa suurimman osan veroista, käytännössä myös sen sinun köyhän kansasi edestä eikä siis todistettavasti suinkaan kuskaa varojansa mihinkään veroparatiiseihin. Jos joku yksittäinen niin tekeekin, se ei tee kaikista veronkiertäjiä. Suomen suurin veroparatiisi on sitä paitsi Hakaniemessä. Sinne uppoaa vuosittain satoja miljoonia veronmaksajien varoja verosubventioina ja niitä nämä "yleihyödylliset yhteisöt" käyttävät johtajiensa vallanhalun tyydyttämiseksi yhteiskunnan vahingoittamiseen, kuten IAU:n vastuuton rettelöinti osoittaa. Valtion tulojen lisäämiseksi ensimmäisen toimenpiteen tulisi ehdottomasti olla ay-liikkeen kaikkien tulojen säätäminen veronalaisiksi.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Eihän Mattila vaatinut palkkojen alentamista, vaan totesi suomalaisten palkkojen olevan kilpailukyämme ajatellen 15 % liian korkeat. Ay-liike totuttuun tapaansa väänsi hänen puheensa omaan agitaatiopropagandaansa sopivaksi.

Kun palkkojen,lomapäivien leikkaukset teki verokirstuun 900 milj/v loven.
Kun yrittäjien sosiaaliturvamaksut n.870 mil/v siirrettiin palkansaajien maksettavaksi.
A)Kenen laariin satoi?
B) Ketkä tuon vajeen maksaa?
C)AY idea?
Oikein. 2,2 milj.Palkansaajaa maksaa kummankin .Myös eläkeläiset,PK yrittäjien kotitaloudet,palkansaajien kotitaloudet.
Riittääkö ostovoima pitkällekkin kun leikkaukset alkaa näkyä viiveellä?
Monenko PK yrityksen oville tulee laudat, -90 luvun tapaan?

Pasi Käyhkö

Jotain on tehtävä. Jos liiketoimintaa ei saada kannattavaksi niin se on lopetettava.
Ruotsi lopetti kansalliset maataloustuet kokonaan ja tuotanto tehostui. Meillä on sama maantieteellinen ongelma kuin Ruotsilla.
Yritystuissa on suoranaista ilmaa. Tukia saavat useat yritykset, jotka eivät sitä edes tarvitse.
Tuo kepulainen tukipolitiikka on levinnyt vähän liikaa.

Vesa Huhtanen
Vastaus kommenttiin #17

Etkö ymmärrä, että tämä tukipolitiikka on kaikkien hallitusten aikana syntynyt
noin parissa kymmenessä vuodessa. Jokaisella hallituspuolueella on syntisäkkinsä kannettavanaan. Nykyinen hallitus yrittää sitä hieman purkaa ja mikä rutina siitä seuraa.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #17

Liiketoimintaa ja yleistä takloutta ei saada toimimaan niin kauan kuin kepu kaikesta muusta maailmasta poiketen on hallitsemassa maata jossa kaiken lisäksi on luterinen valtionuskonto.
Kepu olisi pudottava kuten muuallakin 3-5% vallattomaksi puolueeksi. Vasta sen jälkeen on mahdollista toteuttaa järjellistä politiikkaa massa js vielä checks and balances pätisivät kokoomuksen, demareihin ja persuihin

Kari Haapakangas
Vastaus kommenttiin #24

Oletkos koskaan miettinyt MIKSI keskusta ei meillä ole 3-5 prosentin puolue? Miksi ihmeessä me täällä kamalassa ja ankeassa kepulandiassa räydymme terrorisoivien satraappien vallan alla suorastaan janoten demarilaiskokoomuslaista hyvävelionnelaa, mutta emme sitä vain saavuta, koska olemme niin ääliöitä, että vastoin omia ja Suomen etua äänestämme typerästi vaaleista vaaleihin tuota kamalaa kepua? Jospa edes tajuaisimme muuttaa pois täältä ahdasmielisyyden maasta kaupunkien lihapatojen ääreen äänestämään kiltisti niitä "oikeita" puolueita...

Tapio Meriluoto
Vastaus kommenttiin #17

Yritystukien osalta olet pitkälti oikeassa. Erityisen surkuhupaisaa on tosiaan se, että suurin osa yritystukiaisista jaetaan firmoille, jotka jo muutenkin tekevät mukavasti voittoa, eivätkä mitään tukia edes tarvitsisi. Niinpä yhtiöt sitten jakavat rahat osinkoina omistajilleen.

Maatalousyrittäjien kohdalla tilanne kuitenkin on aivan toinen. Tämä einkeino on viime vuosina ajettu niin ahtaalle (ensin EU-jäsenyys ja sitten vielä Venäjä-boikotti päälle) että tukien lopettaminen johtaisi vain masiiviseen konkurssiaaltoon.

Tuloksena olisi kymmeniä tuhansia uusia työttömiä sekä entistäkin suurempi riippuvaisuus ulkomaisista elintarvikkeista. Sitäkö joku ihan oikeasti toivoo?

Edes tuo "tuotannon tehostaminen" ei ole mikään todellinen ratkaisu, sillä sehän tarkoittaisi käytännössä siirtymistä yhä enemmän bulkkituotantoon. Tämän myötä tuotantoeläinten kohtelu huononisi, antibioottien ja torjunta-aineiden käyttö lisääntyisi ja ylipäätäänkin laatutekijät jäisivät entistä enemmän sivuun, kun hinnasta tulisi ainoa tekijä, joka määrittää toiminnan sisällön. Tätäkö joku ihan oikeasti toivoo?

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #27

lainaus:
(ensin EU-jäsenyys ja sitten vielä Venäjä-boikotti päälle)
1)_montas Miljardia on EU jäsenyyden aikana tullutkaan niitä maataloutukia? Bioenergia-metsä.luonnonhaitta,maito ym. tukia?
Ennen markoilla ja penneillä vain kansallinen maataloustuki.

2)- Venäjä? Missä muussa maassa on pakotteet mihin elintarvikkeita viedään täältä? Valio 100 eri maahan.
Lihaa Balttianmaihin,Tanskaan,Ruotsiin,Saksaan.
Oliko "pakotteita" kotimaan kulutuksessa?
Ym.elintarvikkeet.

Jotkut tahot täällä tekee rahaa.Ei muuten Nordea olisi aukaissut Panamaan n.500 tiliä . Eikös ne ollut veronkiertoa varten?
lähde:
YLE-16

Jouko Lahti

Työpaikkoihin ei voi laskea orjatyöpaikkoja, joissa työntekijä saa 9e päivässä normaalista työstä. Eikä muutakaan kepillä töihin ajamista, kuten kuntouttava työtoiminta on.

Erikoista myös on se, että työvoimatoimiston sivuilla näkyy koko suomessa olevan nyt vapaana HAKU Palvelussa yhteensä 18657 ilmoitusta. Siinä on mukana myös ulkomaat.

Ilmeisesti Sipilä ei ole käynyt katsomassa uusia uria itselleen, vaan on kysynyt luvut Stubbilta.

Teuvo Lehtola

Kyllä niitä kunnollisen työn tekijöitä on vapaalla, vaan eihän sellaiset kelpaa enään työnantajille. Silti vaaditaan vähintään 5v työkokemusta. Erikoisosamista. Ym. Erikoisosaamiset opitaan työpaikoilla. Ei kouluissa.Diplomi insinöörin tietoja. Kielitaitoja ym ja sitten palkka saa olla vain 10 €/h. Kukaan ei silti moiti työnantajia mistään. Niillähän on laillinen oikeus kusettaa ja vedättä ja kiusata työntekijää, eikä ne joudu mihinkään vastuuseen. Maksavat muutaman tonnin muka korvauksia ja se on siinä. Sama peli jatkuu ja työntekijä kärsii. Vaikka olisikin ollut syytön kaikkeen. Työntekijä menettää maineen. Työnantaja ei ikinä. Tämäkö se on sitä oikeudenmukaisuutta. Nimimerkillä. Monta kokenut. Ei voi syyttää aina työntekijöitä. Pitää työnantajienkin osata myöntää virheensä ja väärät tekonsa ja korjata ne.

Mikko Toivonen

Sipilän ainot vaikuttavat keinot parantaa maan tilannetta ja ihmisten todellista halua ovat:;
Kaikkien energiatukien lakkauttaminen välittömästi poikkeuslailla
Maataloustukien pudottaminen puhtaasti EU kautta maksettaviin tukiin ja sen pitää pitää sisällään myös kaikki jemmatut tuet kuten eläketuki. Tosin olen halukas verovaroista kustantamaan 1500 eroa kk eläkkeen jokaiselle pääjussille jos he myyvät tilansa suuremman toimijan yhteyteen ja talouteen jäävistä perheenjäsenistä vielä jonkin verran lisää

Sipilän on myös keskitettävä kaikki kepu voimat siirtämään kaiken mahdollisen asutus ja muun toiminnan mikä ei vaadi viljely ja tuotantotilaa asutuskeskuksiin.

Esimerkiksi Fimean siirto Kuopioon oli kepu intohimo ja täysin minkäänlaista sidettä edes madon järkeen.

Asutusta on ryhdyttävä luomaan suurnopeudella halvimmassa mahdollisessa tuotantomuodossa ja mahdollisimman korkeina ja suurina asuntokeskittyminä sinne missä ihmisiä tarvitaan ja minne he haluaisivat menna.

Kepun olisi myös johdettava maa pois biomassa energiailluusiosta ja alettava tukemaan puun jalostusasteen nostamista niin että ´hiili siinä pidempään säilyy. Puun polttaminen teollisesti muodossa tai toisessa on kaikkein matakimman jalostusasteen toimintaa ja äärimmäisen haitalista ilmastollemme ja luonnollemme.
Se on jopa yleistä käsitystä turvettakin haitallisempaa energiaa vaikka turve on jo massiivisen haitallista ja vastuutonta kaikilla kriteereillä

Kepu vaan ei halua tehdä asioita oikein ja tasapuolisesti vaan pitäisivät itsensä kivikaudessakin muiden taskuilla

Joni Rikkola

Kansa laittaa porvarit tilille ja SIpilän on syytä ottaa lusikka käteen ja syödä soppansa.
Sipilä saa olla tyytyväine ettei vielä pala autoja mutta kun SOTEn oikea laita valkenee kansalle niin sitten käryää. Sipilälle voi SUomesta tulla nogoalue.