Sunnuntai 27.5.2018

Suomessakin saastunutta brasilialaislihaa? – Viranomainen radiossa: heikkolaatuista havaittu aiemminkin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2017 09:26
  • Kuva: Nea Ilmevalta / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Elintarviketurvallisuusvirasto Evira selvittää maanantain aikana, onko Suomeenkin tuotu mahdollisesti saastunutta lihaa.
|

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira selvittää maanantain aikana, onko Suomeen tuotu saastunutta brasilialaista lihaa. Skandaalin keskiössä on kaksi suurta brasilialaista lihantuottajaa, BRF ja JBS.

– Me selvitämme tämän päivän aikana, onko meille tullut lihaa näistä laitoksista Brasiliassa, jotka on suljettu, sanoo Eviran elintarviketurvallisuudesta vastaava johtaja Leena Räsänen Ylen Ykkösaamussa.

– Tietysti jokainen yritys on tässä vaiheessa hyvin tietoinen ongelmasta ja tarkistaa omat varastonsa ja hyllynsä. Yritykset tuskin haluavat ottaa sellaista maineriskiä, että tarjoaisivat sellaista lihaa, joka nyt on epäilyksen alaisena, hän jatkaa.

Räsäsen mukaan jo muutamia vuosia sitten on tehty havaintoja lihaeristä, joiden laatu oli heikentynyt.

–  Yritykset ovat omassa laadunvalvonnassaan kiinnittäneet näihin huomiota ja palauttaneet näitä eriä. Suomalaiset yritykset hoitavat laadunvalvonnan hyvin, eivätkä sitten myöhemmin tee kauppaa sellaisten myyjien kanssa, jotka myyvät huonoa tavaraa, Räsänen huomauttaa.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä pitää selvänä, että saastunutta lihaa on tuotu myös Suomeen. Hän esitti Puheenvuoron blogissaan, että brasilialaiselle lihalle voitaisiin jopa määrätä tuontikielto.

– Jos kyseessä todella on näin systemaattinen toiminta kuin näyttää, emme voi suhtautua kyseisen maan tuotteisiin muutoin kuin varauksella. Sama koskee myös muita Etelä-Amerikan maita, kuten vaikkapa Argentiinaa, josta tuotua pihvilihaa päätyy myös suomalaisten lautasille, Kärnä kirjoittaa blogissaan.

LISÄÄ AIHEESTA:

Kansanedustaja vetoaa kuluttajiin – ”Tuontikielto Brasilian lihalle ja uusi ravintolamääräys?”

Kanalayrittäjä: Suomalaiset lapset syövät joka päivä ruokaa, ”jota ei ole laillista tuottaa Suomessa”

 

MTK: Antibioottibroileria Suomen ravintoloissa ihmisten tietämättä – ”Miksi asia lakaistaan maton alle?”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit