Lauantai 21.4.2018

MT: Kansa haluaa vihreiden johtoon Oras Tynkkysen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2017 09:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Oras Tynkkynen on entinen kansanedustaja, joka toimii nykyään Sitran vanhempana neuvonantajana.
|

Suomalaiset kannattavat vihreiden johtoon Oras Tynkkystä, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Lehden teettämässä kyselyssä 24 prosenttia suosikkinsa kertoneista toivoi, että Tynkkynen valitaan vihreiden puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Lähes 20 prosenttia suosikkinsa kertoneista toivoi vihreiden johtoon kansanedustaja Emma Karia, 33 ja saman verran Outi Alanko-Kahiluotoa, 50, joka tosin ilmoitti yllättäen joulukuussa, ettei lähde kisaan mukaan. 

Vihreiden kannattajien joukossa suosituin ehdokas on Kari 40 prosentin kannatuksella ja seuraavaksi suosituin Tynkkynen 20 prosentin kannatuksella.

Lehti huomauttaa, että harvempi kuin joka viides osaa nimetä suosikkinsa vihreiden puheenjohtajavaalissa. Lisäksi joka toiselle äänestysikäiselle vaali on kyselyn perusteella samantekevä. Tynkkysen kannatus kaikkien vastaajien joukossa on vain 7 prosenttia.

Ex-kansanedustaja Tynkkynen on alustavasti kieltäytynyt ehdokkuudesta, mutta Kari on kertonut ilmoittavansa aikeistaan kuntavaalien jälkeen samoin kuin Touko Aalto. Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut köyhyystutkija Mari Ohisalo, 31. Ehdokkuutta harkitsee vakavasti myös kansanedustaja Ozan Yanar.

Vuodesta 2011 puheenjohtajana ollut Ville Niinistö väistyy kesän puoluekokouksessa oltuaan tehtävässä vihreiden salliman enimmäisajan.

Gallup Elintarviketiedon toteuttamaan kyselyyn vastaasi viikko sitten 1 011 suomalaista, joista vihreiden kannattajia oli runsas sata.

Lue myös:

”Tästä on kyselty” – SK: Köyhyystutkija Maria Ohisalo vihreiden puheenjohtajakisaan

Vihreiden johdosta väistyvä Ville Niinistö: ”Kuntavaalit on hyvä testi”

Tutkija vihreiden hässäkästä: Kärkinimi ”voi yhä muuttaa kantaansa”

Ville Niinistön paikkaa harkitseva: ”Jännitteitä”

Jaa artikkeli: