Sunnuntai 27.5.2018

KL: Kuntavaaliehdokkaan budjetti jopa alle 100 euroa – ”Työtön teki vaalilappusiaan käsin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2017 11:06
  • Kuva: Jukka Uotila / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Pääpuolueiden ehdokasmäärä on laskenut edellisistä kuntavaaleista lukuun ottamatta kristillisdemokraatteja ja vihreitä. Kuvituskuva.
|

Valtaosalla kuntavaaliehdokkaista kampanjabudjetti on vain kymmeniä tai satoja euroja, kertoo Kauppalehti. Merkittävä osa ehdokkaista vastaa kustannuksista itse. Suurimmilla puolueilla kattokampanjoihin laitetaan puoli miljoonaa euroa.

Niistä rahoitetaan verkko-, radio-, tv- ja printtimainontaa. Kauppalehden mukaan tärkein kampanjointikanava on sosiaalinen media. Myös tienvarsimainokset ovat yhä tärkeitä.

Keskustan viestintävastaava Matti Mönttinen arvioi Kauppalehdelle, että keskeinen osa vaalityötä on edellen ihmisten tapaaminen kasvokkain.

–Perinteisen median osalta paikallislehdillä on iso merkitys maksetussa näkyvyydessä. Verkon ja sosiaalisen median merkitys on kasvanut vaali vaalilta – olennaista on kuitenkin ymmärtää, että yhteisöpalveluissa sisältö ratkaisee, hän sanoo Kauppalehdelle.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen puolestaan sanoo, ettei ”rahan mättäminen” kampanjaan kannata.

–Se on jalkatyötä ja ystävyysyhteistyötä oman lähipiirin kanssa. Kun on oma itsensä, se on paras mainos, Putkonen sanoo lehdelle.

–Kävin Turussa ja siellä yksi työtyön ehdokas teki vaalilappusia käsin. Ne olivat aika tyylikkäitä, hän kertoo.

Pääpuolueiden ehdokasmäärä on laskenut edellisistä kuntavaaleista lukuun ottamatta kristillisdemokraatteja ja vihreitä, jotka saivat haalittua kokoon ennätysmäärän ehdokkaita. Muut puolueet menettivät kymmenisen prosenttia ehdokkaistaan paitsi kokoomus peräti 16 prosenttia.

Myös valtuustot ovat tällä kertaa pienempiä, sillä noin kolmannes kunnista on pienentänyt valtuustojensa kokoa.

Lue myös:

Voiko Google ennustaa valituloksen? ”Anni Sinnemäki ja Jan Vapaavuori ovat täsmälleen yhtä vetovoimaisia”

Juha Sipilä vastaa arvostelijoille: ”Ei ole enää varaa vatuloida”

Kolme suurta tasatulokseen? Tutkija: ”SDP:n kannalta tulos olisi surkea”

Tv-tentti kummastutti – Mistä ”kalajutussa” oli kyse, Antti Rinne?

Mietitkö ketä äänestää kuntavaaleissa? Tee Uuden Suomen kuntavaalikone täällä (linkki). Vaalikoneen osoite on vaalikone.uusisuomi.fi.

Kuka on Helsingin ensimmäinen pormestari? Kauppalehti ja Uusi Suomi järjestävät pormestaripaneelin ma 27.3. klo 14-15.15. Ilmoittaudu 21.3. mennessä: http://kampanjat.kauppalehti.fi/pormestari

Jaa artikkeli:

Kommentit