Sunnuntai 21.7.2019

Moskeijahankkeen vetäjä: ”Muslimit ovat epäilyksenalaisia jo etukäteen”

Luotu: 
25.3.2017 10:41
  • Kuva: Helsingin Energia
    Kuva
    Helsingin Hanasaareen suunniteltu moskeija olisi osa monitoimikeskusta.
|

Moskeijahanketta vetävä Pia Jardi avaa Puheenvuoron blogissaan Helsingin suurmoskeijahankkeen taustoja. Hän muistuttaa, että juuri nyt hanke on vasta siinä vaiheessa, että puhutaan tonttivarauksesta.

–Rahoituksesta väitellään vaikka vielä ei olla rakentamassa mitään. Vasta puhutaan tontinvarauksesta, jonka jälkeen kaupunki velvoittaa vastuutahoa tekemään tarkat laskelmat ja suunnitelmat, myös rahoituksen osalta, ennen kuin mitään rakennuslupaa edes myönnetään. Eli ennen kuin päästään rakentamaan on monta vaihetta käytävä läpi eri instansseissa. Tässä muslimien yhdenvertaisuus verrattuna muihin ihmisryhmiin ei toteudu. Esimerkiksi Guggenhaimille tontti kyllä varattiin, mutta valtuusto kaatoi hankkeen, Jardi kirjoittaa.

Hän korostaa lisäksi, että kyse ei ole pelkästä moskeijasta, vaan myös monitoimikeskuksesta. 

–Moskeijan osuus olisi vain noin 15 prosenttia. Moskeija on kuitenkin avoinna kaikille, eikä ketään käännytetä pois suuntauksen takia, kuten tuomiokirkkokin on luterilainen, minne kaikki ovat tervetulleita käymään, mutta ei johtamaan, Jardi kommentoi.

–Monitoimikeskus joka on noin 85 prosenttia hankkeesta, on avoinna kaikille, niin muslimeille kuin muillekin, suuntaukseen katsomatta. Palvelut suunnitellaan muslimeille sopiviksi ja kaikki jotka sen hyväksyvät ovat tervetulleita käyttämään palveluita, hän jatkaa.

Jardi toteaa lisäksi, että hanketta johtaa suomalainen säätiö, jonka toimintaa valvoo Patentti- ja rekisterihallitus. 

–Säännöissä toiminnan tarkoitus on selkeä, eikä siitä voi poiketa. Mitään radikaaleja oppeja tai toimintamalleja säännöt eivät sisällä. Selkeä suunnitelma on että moskeijan toimintaa johtavat suomalaiset muslimit ja toiminta pitää olla myös suomeksi, esimerkiksi perjantaisaarnat tulee pitää arabiaksi ja suomeksi.

Kolmas moskeijahankkeen yhteydessä esiin noussut asia on rahoituksen alkuperä ja sen vaikutukset tulevaan toimintaan.

–Monet ovat sitä mieltä, että muslimien ei pitäisi saada rahoitusta ulkomailta, mutta muille se on ok. Mormonikirkko on rakennettu ulkomaisin voimin ja käsittääkseni Itäkeskukseen rakennettava ortodoksikirkkokin, näiden kohdalla ei käyty keskustelua rahoituksen alkuperästä ja sen vaikutuksesta toimintaan. Eli muslimit ovat epäilyksenalaisia, syytettyjä jo etukäteen, Jardi huomauttaa.

Helsingin pormestariehdokkaista kokoomuksen Jan Vapaavuori suhtautuu moskeijahankkeeseen kielteisesti. Vihreiden pormestariehdokas, apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki puolestaan ei näe suoranaisia esteitä moskeijan rakentamiselle.

Lue lisää:

Suurmoskeija epäilyttää maahanmuuttajapoliitikkoja: ”Muslimina tulee ikävä tunne tästä jaottelusta”

Näkökulma: Onneksi Helsinkiin viritellään suurta moskeijaa

Vääntö suurmoskeijasta: ”Miten hallitus aikoo varmistaa turvallisuusnäkökohdat?”

Helsinkiin halutaan minareetti – Suurmoskeijasta päätöksiä vielä keväällä?

Sanasota suurmoskeijasta: ”Uskonnonvapaus ei tarkoita oikeutta rakentaa mitä tahansa minne tahansa”

 
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Marttila

Olisi aika merkillista, elleivät viime vuosina voimakkaasti lisääntyneet al-qaida-, isis- ja alkuperältään vastaavat viharikokset olisi vaikuttaneet kansalaisten käsityksiin islamin rauhantahtoisuudesta. Useimpien ihmisten ei ole helppoa ummistaa silmiään. Silmitön tappaminen - vaikka se toistaiseksi olisi aivan marginaalista ko. liikkeen nimissä - ei voi olla vaikuttamatta kyseisen taustayhteisön imagoon.

Valitettavasti eurooppalainen yhteiskunta on jakautumassa - ja osittain myös radikalisoitumassa - monella sektorilla; taloudellisella, poliittisella, uskonnollisella..

"Radikaali islam on poliittis-uskonnollinen pyrkimys saattaa kaikin mahdollisin keinoin voimaan yhteiskunta, joka vastaa mahdollisimman puhtaasti sitä, joka ilmenee islamin alkuperäislähteissä. (Wikipedia)

Jukka Sarjanen

"–Monitoimikeskus joka on noin 85 prosenttia hankkeesta, on avoinna kaikille, niin muslimeille kuin muillekin, suuntaukseen katsomatta. Palvelut suunnitellaan muslimeille sopiviksi ja kaikki jotka sen hyväksyvät ovat tervetulleita käyttämään palveluita, hän jatkaa."

On siis mahdollista, että moskeijasta tulisi käännytyskeskus ja sitä kautta väylä radikalisoitumiseen...

Kimmo Tallqvist

Saksan Hessenissä,Kasselissa lähde:www.hna.de hakusana;moschee .
Islamischer kulturverein verboten.
Islamilainen kulttuuriyhdistys Almadinah ,100 poliisin ratsian jälkeen kiellettiin ja suljettiin koska rauhanuskonnon rukouspaikasta saarnattiin epäuskoisten ja vääräuskoisten tappamista ja keskuksesta värvättiin ääri-islamisteja Syyriaan taistelijoiksi.
Brysselin moskejoita tutkitaan myös yhteyksistä ääri-islamisteihin.
Näiden riskien analysointi puuttuu suomen julkisesta keskustelusta kokonaan koska rasismi korttia heitetään heti suvakkien toimesta kehiin.
Minkä muun uskontosuunnan rukouspaikoissa on lietsottu Vihaa ja tappamista ?
Huolensa asiasta esittänyttä tolkunkin kommentoijaa suomessa syytetään automaattisesti vihapuheesta. Aika surkuhupaisaa .
Suvaitsevaiset taitavat olla itse niitä kaikkein epäsuvaitsevampia koska muuta kun omaa agendaa ei suvaita.

Kaarle Akkanen

Eihän Islamia tunnustavat ole itsekään yhtä mieltä hankkeen järkevyydestä? Myöskään esimerkit Euroopasta ja Englannista eivät tue ko. esitystä. Kaikkinensa ylimitoitettu ja suurisuuntainen teityn suuntauksen ulkomaisessa ohjauksessa oleva hanke. Päättäjien hyväuskoisuus ja sinisilmäisyys on testissä!

Mikko Toivonen

Tällainen tähän maailmanmenoon ja henkeen sopimaton hanke onkin torpattava perusteellisesti ennen kuin sillä on edes tonttia.
Islamin eri suunnat jotka eivät samaan moskeijaan edes mahdu hankkikoon ne äänettömät ja näkymättömät temppelinsä jostain muualta kuin "kristillisen valtionkirkon" maan pääkaupungin keskustasta.

Nurtsi Jussi

No jos PRH valvoo ettei siellä levitetä vihan sanomaa niin kyllä sitten voidaan rakentaa vaikka natsien keskitysleiri :D Pia Jardi on selvästi tumman ja tulisen miehen makuun päässyt ja siinä ei yhteiskuntarauhan menettäminen ole mitään. Tärkeintä on että kammarissa käy vipinä.

Ei kukaan järkevä ihminen voi väittää että PRH:n virkamiehet valvoisi muhamettilaisia...

Jouko Repo

Onhan näitä pyhättöjä eri uskontokuntien käytössä jo vaikka kuinka paljon. Kirkot seisovat tyhjillään 95 % ajasta. Ekumeeninen yhteistyö voisi mahdollistaa kaikkien käyttävän samoja tiloja. Islamhan on rauhan uskonto, joten estettä ei siltäkään puolelta lienee tule.

Mitä noihin toimintakeskuksiin tulee, niin maa on täynnä vanhija tehtaita. Niihin voi rakentaa ihan mitä vaan.

Ilkka Korkalainen

Täytyy olla sokea suvakki jos väittää ettei islamin uskontoon liity minkäänlaista väkivaltaisuutta. Koko lähi-itä tappelee keskenään ja kaikki ovat islamilaisia maita ja kansoja kuka mitäkin uskonsuuntaa. Kaikki pahimmat terroriteot viime vuosina ovat tämän uskonnon kannattajien tekemiä ja viattomien uhrien määrä kasvaa kaiken aikaa. Suomeen ei tarvita lisää yhtäkään ainoata moskeijaa tai kulttuurikeskusta joka nojaa tuohon uskontoon ja sen periaatteisiin.

Marko Lilja

Pari nopeaa kommenttia. Muslimit eivät tule missään päin maailmaan toimeen keskenään puhumattakaan siitä, että tulisivat muiden uskontojen kanssa toimeen. En halua shiiojen ja sunnien kiistoja Suomeen.

Itse näen asian siten, että jos rahoitus tulee saudi-arabiasta tai bahrainista (joissa muiden uskontojen kuin islamin harjoittamista rajoitetaan) hankkeelle ei saa antaa kaupungin puolesta tonttia tai tonttivarausta. Noin ison kiinteistön ylläpitokin maksaa, joten veronmaksajana en halua minkäänlaista riskiä siitä, että mun veroeuroja käytetään suurmoskeijan ylläpitoon.

Kolmanneksi helsingin kaupungille ja etenkin ritva viljaselle terveisiä. Tonttia EI saa lahjoittaa tai antaa alihintaa tälle hankkeelle. Se sotii voimakkaasti oikeudentajuani vastaan kun maksan itse täyden kiinteistöveron. Miten kaupungin virkamies voi puhua veronmaksajien puolesta jotain noin typerää.

http://yle.fi/uutiset/3-8154779

Eiköhän veronmaksajille kalliiksi tuleva subventoitu herrakerho talissa riitä. Tosin Talin golfkenttä todistaa sen, että kaupungin virkamiehet ja politiikot eivät kohtele kaikkia veronmaksajia tasaveroisesti.

Äänestän kaikesta huolimatta vaaleissa ja ennen kaikkea puoluetta joka vastustaa suurmoskeijaa selkeäsanaisesti.

Aila Lindholm

Kyllä on hyvä dokumentti. Samoin aiemmin tullut tuolta idempää, jossa lapset (pojat) pääsivät koraanikouluun mutta vähän ajan päästä ykskin poika ei voinut enää palata kotiin, koska isä olikin nyt vääräuskoinen! Vanhemmat olivat vaan laittaneet lapsensa kouluun eivätkä lainkaan tienneet mitä niille opetettiin - luulivat normaalikouluksi... Ja eihän moskeijaan saa mennä 'me vääräuskoiset' .

Kai Lähteenmäki

Katsoin saman dokumentin Pakistanin koraanikouluista- todella pelottava kehityssuunta!
Lännen pitää mahdollistaa maallisten ja altillisten koulujen toiminta- se on parasta rauhanturvaa.

Köyhät on pakotettuaja laittamaan lapsensa koraanikouluhin aivopestäviksi- tuloksena miljoonia tappajarobotteja!
Muihin kouluhin köyhillä ei ole varaa- ja pian ei edes uskalla laittaa, kun nuo uskossaan varmat uhkailee...
Liberaali väestö on Pakistanissa jäämässä näiden aivopestyjen robottien jalkoihin. Mites käy kun Pakistanista vyöryy sata miljoonaa tappajarobottia hakemaan turvapaikkaa tms?

Antti Harju-Ontto

Ihmistä, joka pitää pedofiiliä pyhänä profeettana, sopiikin epäillä, että hän on helposti houkuteltavissa näiden radikaalimuslimien toimesta mihin tahansa terroritekoon. Radikaalimuslimit, jotka ovat itsekkin aivopestyjä, koska ei kukaan normaaiälyinen usko, että tällainen aivan syyttömien ihmisten tappaminen olisi minkään allahin käskyn mukaista. Allahin, jota ei ole edes olemassa.

Timo Nenonen

On realismia, että muslimit tulevat aiheuttamaan kuolemia tavalla tai toisella. On hävytöntä, että näitä ihmisiä annetaan maahamme tulla, koska koskaan he eivät tule ajattelemaan länsimaisen ihmisen tavoin, koska uskonto
Muslimeille täyskielto länsimaihin, Trumppi on on oikeilla linjoilla tämän asian suhteen

Esko Riikonen

Jardilla on ketunhäntä kainalossa. Hän koittaa saada hankkeen hivuttamalla käyntiin. Ensin tontinvaraus, sitten luonnokset ja pian ollaan tilasteessa, jossa voi olla vaikea sanoa ei, jos hanke epäilyttää. Alkaa monenmoinen painostus. Tosin se epäilyttää jo nyt varsin monia.

Tämä on hanke, jota ei pidä toteuttaa Helsingin keskeiselle paikalle. Alue sopii hyvin asuinrakentamiseen.

Erkki Malinen

Nyt päättäjille järki käteen tänne ei moskeijoita tarvita. Eihän nämä muslimit edes työllisty, mitä uskonnolisempi on sitä enempi sillä kaikenlaisia rajoitteita mitkä ei sovi tänne meidän kulttuuriin ja meidän ei pidä muuttaa tapojamme näitten muslimien takia.

Pekka J. Mäkinen

Muslimit ovat itse pilanneet oman maineensa. Mikään muu uskonto ei aiheuta tällaisia onglemia maailmalla kuin Islam. Muslimit ovat kuin euroopanomistajia, vaikka olettaisi heidän olevan kiitollisia siitä että heitä autetaan. Ylpeys ei anna periksi. Euroopan valtaaminen onkin joidenkin imaamien mukaan Islamin tarkoituskin.

Heitä on syytäkin epäille etukäteen. Jälkikäteenkö heitä sitten pitäisi epäillä. Jatkuvia terroritekoja ympäri maailman ja lähes kaikki muslimien aikaansaamia. Ei hyvä. Kuka opettaisi muslimeja elämään ihmisiksi.

Juhani Karlsson

"Miksi kukaan ei muistuta myöskään siitä, kuinka Yhdysvallat, Saudi-Arabia ja Pakistan synnyttivät ”mujahidit”, islamilaiset uskonsoturit ajamaan Neuvostoliiton Afganistanista. Sen brutaalista ytimestä syntyi al-Qaida – ja vähän myöhemmin ISIS sen perilliseksi. Irak, Libya ja Syyria muuttuivat sotien raunioittamina Afganistanin tavoin kylmän sodan lasten, ”jihadistien” leikkikentiksi.”....Frankenstein the CIA created......Afganistanissa joka tapauksessa sikisi amerikkalaisten maksamien dollareiden avulla se terrorismi, joka sittemmin kaatoi New Yorkin kaksostornit......Some analysts believe Bin Laden himself had security training from the CIA....The point is that we created a whole cadre of trained and motivated people who turned against us. It's a classic Frankenstein's monster situation."
-
"Al-Qaidalla ei ollut Irakissa koulutusleirejä eikä muuta toimintaa. Osama bin Laden piti Saddam Husseinia vihollisenaan......Yhdysvaltain hyökkäystä seuranneessa sekasorrossa ja sisällissodassa al-Qaida levittäytyi Irakiin......Isisin pohjana oli alun perin Irakin al-Qaida, joka perustettiin Irakissa vuonna 2006, kolme vuotta Yhdysvaltain hyökkäyksen jälkeen. Sisällissota Syyriassa on vahvistanut ja muuttanut liikettä.......(ja levittäytyi Libyaan) Naton tukemat Libyan kapinallliset kaatoivat ja tappoivat maan diktaattorin Muammar Gaddafin.......Isis on käyttänyt kaaosta hyväksi ja hivuttautunut vähitellen hallitsemaan yhä suurempaa osaa maasta........(samoin hivuttautui Syyriaan joka itseasiassa johti ISIS:n syntyyn Al-Qaeda in Iraq pohjalta ja vaikka Jemeniin)Saudi-Arabia ja Yhdysvallat ostavat Kaakkois-Euroopan maiden asevarastoja ja välittävät ne Syyriaan......CIA hoiti järjestelyt, Saudi-Arabia rahat.....USA:n Syyrian kapinallisille lähettämistä aseista noin 60-80 prosenttia päätyy Al Qaidan ja sen liittolaisten haltuun......Jemen on ollut jo vuosia sisällissodassa......Samalla al-Qaida ja Isis ovat käyttäneet sekasortoa hyväkseen ja vallanneet osia Jemenin eteläosasta......."
-
-
---
Yle "Ulkolinja: Isisin peitelty historia":
"“We created chaos, we abandoned that chaos, we created ISIS.”"
"...a group which had some 400 members in September of 2001 and now has armies, tanks, a multibillion-dollar war chest, and recruits more psychopaths every day."
"Isis ja islamilaisen valtion idea syntyivät lännen vähättelevän politiikan seurauksena, täyttämään al-Qaidan lyömisen jälkeistä valtatyhjiötä."
http://areena.yle.fi/1-3758210
"The Secret History of Isis"
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/the-secret-history-of-isis/
---
"‘The Secret History of ISIS’ Review"
"...a handful of CIA analysts were the only ones who saw into the future and spoke the truth while the policy mistakes and alleged lies of George W. Bush or other administration officials cleared a path for the rise of the Islamic State"
"“We created chaos, we abandoned that chaos, we created ISIS.”"
"...focuses on the effect of President Obama’s withdrawal of U.S. forces from Iraq. The president also comes across as feckless, affecting a denial of the threat that the rest of the world sees clearly—from a group which had some 400 members in September of 2001 and now has armies, tanks, a multibillion-dollar war chest, and recruits more psychopaths every day."
http://www.wsj.com/articles/the-secret-life-of-isis-review-sowing-the-te...
---
"Uhkakuvasta tuli totta"
"Uhkakuva kuulosti pelottavalta: kansainvälisesti verkostoituneet islamistit jylläävät Irakissa ja uhkaavat myös länsimaita.
Sitä uhkakuvaa levitettiin Washingtonista. Oli syksy 2002. Yhdysvallat kauppasi muulle maailmalle perusteita siihen, miksi sen liittolaisineen on miehitettävä Irak."
"Silloin uhkakuva oli valetta.
Irakin diktaattori Saddam Hussein ei ollut osallinen 11. syyskuuta 2001 tehtyihin terrori-iskuihin, eikä toiminut yhteistyössä ääri-islamistisen al-Qaida-verkoston kanssa.
Al-Qaidalla ei ollut Irakissa koulutusleirejä eikä muuta toimintaa. Osama bin Laden piti Saddam Husseinia vihollisenaan."
"Yhdysvaltain hyökkäystä seuranneessa sekasorrossa ja sisällissodassa al-Qaida levittäytyi Irakiin. Taistelu länsimaisia miehittäjiä vastaan houkutteli paljon jihadisteja eri puolelta maailmaa."
"Terrori-iskuista kaduilla, toreilla, ihmisten keskellä, tuli arkipäivää Irakissa."
"Nyt Yhdysvaltain aikoinaan luomasta uhkakuvasta on surullisella tavalla tullut totta: kansainvälisesti verkostoituneet islamistit jylläävät Irakissa."
"Isisin pohjana oli alun perin Irakin al-Qaida, joka perustettiin Irakissa vuonna 2006, kolme vuotta Yhdysvaltain hyökkäyksen jälkeen. Sisällissota Syyriassa on vahvistanut ja muuttanut liikettä."
"Yhdysvalloissa riittää mietittävää, miten "terrorisminvastaisessa sodassa" näin kävi."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1404102337507
---
"Libya ajautui sekasortoon vuonna 2011, kun sotilasliitto Naton tukemat Libyan kapinallliset kaatoivat ja tappoivat maan diktaattorin Muammar Gaddafin.
Sittemmin Libya on ollut taistelevien asejoukkioiden temmellyskenttä..."
"Isis on käyttänyt kaaosta hyväksi ja hivuttautunut vähitellen hallitsemaan yhä suurempaa osaa maasta."
http://yle.fi/uutiset/isisin_pelko_ajaa_maailmaa_aseistamaan_libyaa/8886180
---
Tämä on todella hyvä, kannattaa katsoa:
Kohdasta 27:10 ("Canadian journo totally crushes MSM reporter on what’s actually going on in Syria") eteenpäin aika tiukkaa asiaa: "...regime change, that's far too polite a word, it's creating total chaos and pulling down a goverment and leaving behind divided ruin(kohta: 35:55)"......."example of Yemen......described bombing of Saudi-Arabia.......it's never mentioned that Saudi-Arabia really has no independent air force....every plane that flies uses US satellite/GPS, is fueled in the air by the US Air Force.......yet it is descrobed as a Saudi war against Yemen(kohta 37:00)"....."Project for the New American Century(kohta: 40:30).......became state department official policy after Bush came to power......Obama......following same policy......Bush was very unilateral......probably Obama want's to do it more collectively way with Nato but the objectives are still the same......(Trump?)" Kannattaa katsoa oikeastaan kokonaan tuo YK:n lehdistötilaisuus:
"Permanent Mission of the Syrian Arab Republic to the United Nations - Press Conference, 9 December 2016"
http://webtv.un.org/watch/permanent-mission-of-the-syrian-arab-republic-...
---
"Todellinen noste informaatiosodankäynnin tutkimiseen ja kehittämiseen käynnistyi Yhdysvalloissa
ensimmäisen Persianlahden sodan myötä 1990-luvulla. Yhdysvallat on informaatiosodankäynnin johtava kehittäjä ja tutkija. "
"Suomalaisen määritelmän mukaan informaatiosodankäynti on valtion yhteiskunnalliseen tai sotilaalliseen päätöksentekoon sekä kansalaisten mielipiteisiin vaikuttamista"
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/84957/K%C3%A4rn%C3%A4_PJ.pdf...

Juhani Karlsson

"On väärin puhua Mosulin vapauttamisesta"
"”Vallitseva näkemys Irakin tilanteesta perustuu pitkälti Yhdysvaltojen sotaa myötäilevään propagandaan ja on monestakin syystä ongelmallinen. Irakin konfliktien syynä eivät ole uskonnolliset eroavaisuudet, eivätkä uskonnollisten ryhmien väliset ristiriidat myöskään ole ikivanhoja. Isis on vain yksi monista uskonnollisten ääriryhmien perustamista aseellisista järjestöistä, jotka hallitsevat parhaillaan maan eri osia. Mikäli Mosulin tai jonkun toisen kaupungin hallinta siirtyy yhdeltä pahamaineiselta ryhmältä toiselle kutakuinkin yhtä pahalle toimijalle, tätä ei pitäisi kutsua ’vapauttamiseksi’.”"
"”Saddam Husseinin hallitus oli monella tavoin brutaali ja totalitaarinen, mutta hallinto ei perustunut uskonnolliseen nurkkakuntaisuuteen. Irakin kansallisen identiteetin ja alueellisen yhtenäisyyden tuhoaminen oli seurausta Yhdysvaltojen vuonna 2003 perustamasta miehityshallinnosta, joka räikeällä tavalla loi perustan uudelle uskonnollis-etniselle aikakaudelle Irakin politiikassa."
"Yhdysvaltojen määräys Irakin miehityshallinnon ja maantieteellisten alueiden jakamisesta uskonnollisen tai etnisen taustan perusteella oli Raed Jarrarin mielestä vain uusi mukaelma siirtomaavallan aikaisesta hajota ja hallitse -taktiikasta. Ihmisten uskonnollisen taustan korostaminen politiikassa ja valtakunnanhallinnossa oli hänen mielestään myös yksi Yhdysvaltojen tekemästä kolmesta kohtalokkaasta virheestä, jotka yhdessä johtivat Irakin yhä syvempään kriisiin ja lopulta myös Isis-järjestön syntymiseen."
"Saddam Husseinin Irak oli Jarrarin mukaan epäilemättä poliittinen diktatuuri, mutta ihmisiä ei tuolloin vainottu heidän uskonnollisen taustansa vuoksi..."
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/11/17/vaarin-puhua-mosulin-vapauttamis...
---
"Intialainen professori kysyy mihin menet Eurooppa?"
"Lännen mukaan sillä on oikeus syrjäyttää hallituksia ja pommittaa vihollisiaan kolmannessa maailmassa. Se kutsuu tätä humanitaariseksi interventionismiksi, YK:n kielenkäytössä sitä kutsutaan ”vastuulliseksi suojeluksi”. Kun länsi tuhoaa Libyan kaltaisia valtioita, se ei tunne minkäänlaista vastuuta ihmisten elämän tuhoamisesta näissä maissa. Sotaa pakenevien pakolaisten pitäisi vain pysyä kiltisti leireissään”."
"Vijay Prashadin mielestä länsi niittää nyt pakolaisaaltona ja terrorismina satoa siitä, mitä se on kylvänyt jo vuosikymmeniä."
"Miksi kukaan ei muistuta myöskään siitä, kuinka Yhdysvallat, Saudi-Arabia ja Pakistan synnyttivät ”mujahidit”, islamilaiset uskonsoturit ajamaan Neuvostoliiton Afganistanista. Sen brutaalista ytimestä syntyi al-Qaida – ja vähän myöhemmin ISIS sen perilliseksi. Irak, Libya ja Syyria muuttuivat sotien raunioittamina Afganistanin tavoin kylmän sodan lasten, ”jihadistien” leikkikentiksi.”"
"”Länttä ei kiinnosta terrorismin uhrit Baghdadissa ja Beirutissa. Länsimaiset journalistit näyttävät ajattelevan, että pommit kuuluvat näiden kaupunkien tavanomaiseen elämänmenoon. Irakissa kuolee kuukaudessa terrorismin uhreina yli 700 ihmistä. Heidän elämänsä ja kuolemansa ovat vain pieniä alaviitteitä lännen medioissa. Tätä on jatkunut siitä saakka, kun Yhdysvallat tunkeutui Irakiin vuonna 2003”."
"Euroopan johdon reaktiot pakolaisaaltoon ovat olleet lähinnä tragikoomisia. Vuosi sitten EU:ssa päätettiin, että kaikki potentiaaliset pakolaisia kuljettavat alukset on tuhottava Libyan rannikolla. Nyt unioni on solminut Turkin kanssa pakolaisten palautussopimuksen Kreikasta, jota monet kansainvälisen oikeuden asiantuntijat ja UNICEF pitävät laittomana. Amnesty International on jo raportoinut, kuinka Turkki karkottaisi Kreikasta palautettuja pakolaisia Syyriaan. Turkkia on muutenkin hankala pitää pakolaisille turvallisena maana.
Turkin ja ISIS-järjestön kompleksinen suhde on yhä arvailujen varassa. Mutta Isiksen öljybisnekseen sotkeutuneista turkkilaisista yhtiöistä tiedetään enemmän."
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/28/intialainen-professori-kysyy-mih...
---
"Libya: another neocon war" (Ja Irak ja Syyria ja.....)
".....Dick Cheney. He expressed great concern in a speech in 1999 that foreign governments were controlling oil. "Oil remains fundamentally a government business," .... Middle East, with two thirds of the world's oil and the lowest cost, is still where the prize ultimately lies."
"Former supreme allied commander Europe of Nato, from 1997 to 2000, Wesley Clark claims that in 2001, a general in the Pentagon showed him a piece of paper and said:"
"I just got this memo today or yesterday from the office of the secretary of defence upstairs. It's a, it's a five-year plan. We're going to take down seven countries in five years. We're going to start with Iraq, then Syria, Lebanon, then Libya, Somalia, Sudan, we're going to come back and get Iran in five years.""
http://www.theguardian.com/commentisfree/cifamerica/2011/apr/21/libya-mu...
---
"General Wesley Clark (Former supreme allied commander Europe of Nato): Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years"
https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw
---
"NEW IRAN AND SYRIA 2.DOC"
"...The best way to help Israel deal with Iran's growing nuclear capability is to help the people of Syria overthrow the regime of Bashar Assad."
"The second step is to develop international support for a coalition air operation. Russia will never support such a mission, so there is no point operating through the UN Security Council.....But the Kosovo example shows otherwise......Arming the Syrian rebels and using western air power to ground Syrian helicopters and airplanes is a low-cost high payoff approach...."
https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328#efmADMAFf
---
"Amnesty vaatii selvitystä: Yhdysvaltojen ilmaiskuissa kuollut satoja siviilejä Syyriassa"
"...koalitio on kuitenkin myöntänyt vain yhden siviiliuhrin. Iskut on tehty maassa kaksi vuotta jatkuneen Isisin vastaisen operaation aikana."
http://www.ts.fi/uutiset/maailma/2972489/Amnesty+vaatii+selvitysta+Yhdys...
https://www.amnesty.fi/yhdysvaltojen-selvitettava-ilmaiskujensa-siviiliv...
https://www.sttinfo.fi/data/attachments/00070/aa84d7d1-94c8-412e-bbb3-22...
---
"Dokumenttiprojekti: Tuntematon totuus "
"Donald Rumsfeld on luonut historiaa Vietnamin sodasta Irakin sotaan asti. Hän toimi puolustusministerinä kahdesti ja USA:n senaatin jäsenenä neljän presidentin aikana. Palkittu Errol Morris perää Rumsfeldiltä totuutta."
"- Olisin usein halunnut vetää Rumsfeldia turpaan. Haastattelu olisi voinut jatkua loputtomiin, mutta en olisi saanut hänestä totuutta ulos. Ihmiset olisivat halunneet nähdä, että hän joutuu vastuuseen teoistaan elokuvassa."
http://areena.yle.fi/1-3758144
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/11/28/olisin-halunnut-vetaa-rumsfeldia...

Juhani Karlsson

Yle "Ulkolinja: Menetetty Irak?":
Yle "Ulkolinja: Obaman oma sota":
"During the campaign, Obama had been warned not to leave Iraq too quickly."
"To set an arbitrary timeline is just telling the enemy how long he has to wait, and that can be very dangerous. And that is the argument we made."
"We disengaged not only militarily at the end of 2011, we disengaged politically. The war was over. We were out. Let the chips fall where they may. Well, I don’t think we thought through exactly how many chips were going to fall and what the consequences of that would be."
"This is analogous to Afghanistan, August 2001. This time, it is al Qaeda version 6.0. They make bin Laden’s al Qaeda look like Boy Scouts. They are far stronger. They are far more numerous. They have thousands who hold foreign passports and require no visas to get into the United States or other Western countries. They are well funded. They are battle-hardened and they are well armed. And they now control far more territory exclusively than bin Laden ever did.
"ISIS has looted the banks in Mosul. They’ve taken all the American arms they can grab their hands on, including the second largest ammunition supply point in Iraq. Having grabbed all this loot and assets in Iraq, they’ve plunged back into Syria and taken Deir al Zor, oil-rich province."
"David Petraeus, then the CIA director, presents his plan that would be a CIA covert action to secretly arm the rebels from bases in Jordan......Petraeus’s covert plan gave the administration plausible deniability if legal issues arose concerning the attempted overthrow of a sovereign government, or if the weapons turned up in the wrong hands. Petraeus pressed ahead......And he finds allies in Hillary Rodham Clinton"
What was put forward was that it would violate international law, helping an opposition group to a government which was recognized as sovereign by the United Nations."
"We were beginning to hear by the end of 2011 about groups coming in, especially from Iraq, of extremists connected to al Qaeda. What concerned the more moderate opposition people with whom we were in contact were that these groups were very well financed and were gaining an advantage over the moderate elements."
"And among these groups was what would eventually become ISIS. Funding them was an array of wealthy Sunnis from Saudi Arabia, Qatar and Kuwait."
"In a sense, Washington needs Assad today. That’s the horrible truth. We don’t want to ally with Assad, but we— strategically, we’re allied with Assad. He is a bulwark against the spread of ISIS today. We’re trying to destroy ISIS. But if America destroyed Assad and helped that agenda to come forward, who’s going to take Damascus? It’s going to be ISIS and Nusra."
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/losing-iraq/
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/losing-iraq/transcript/
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/10/ulkolinja-menetetty-irak
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/obama-at-war/
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/obama-at-war/transcript/
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/08/ulkolinja-obaman-oma-sota
---
"U.S. secretly backed Syrian opposition groups"
"....U.S. Embassy officials in Damascus became worried in 2009 when they learned that Syrian intelligence agents were raising questions about U.S. programs. ....."
"Syrian authorities “would undoubtedly view any U.S. funds going to illegal political groups as tantamount to supporting regime change,” read an April 2009 cable signed by the top-ranking U.S. diplomat in Damascus..."
https://www.washingtonpost.com/world/us-secretly-backed-syrian-oppositio...
---
"The US just bombed Yemen, and no one's talking about it"
"Saturday 8 October, a 500lb laser-guided US-made bomb was dropped on a funeral procession by the US-sponsored Saudi-led coalition fighting the rebels who, the Saudis say, are backed by Iran. This bomb killed more than 140 people, mostly civilians..."
"That heinous attack led to a strong rebuke from the US, which has sold the Saudis $110bn worth of arms since President Obama assumed office......The US also supplies the Saudis with necessary intelligence and logistics to prosecute its war."
https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/15/us-bombed-yemen-mi...
---
vanhoja:
---
Mujahidin --> Al-Qaeda --> Al-Qaeda in Iraq --> ISIS --> ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Mujahideen
---
"Al-Qaeda's origins and links"
"During the anti-Soviet jihad Bin Laden and his fighters received American and Saudi funding. Some analysts believe Bin Laden himself had security training from the CIA."
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1670089.stm
---
"Dollareilla maksettu terrorismi"
"Yhdysvallat päätti tukea Kabulin hallituksen vastaista islamistista oppositiota toimittamalla sille ohjuksia ja raketteja jo ennen Neuvostoliiton aseellista väliintuloa......islamistien aseistaminen joudutti, ellei suorastaan vaikuttanut ratkaisevasti itäblokin hajoamiseen. Brzezinski tuntui suorastaan vähättelevän näin syntynyttä Frankensteinin hirviötä, islamilaista terrorismia. Puhuipa hän tässä asiassa rehellisesti tai ei, Afganistanissa joka tapauksessa sikisi amerikkalaisten maksamien dollareiden avulla se terrorismi, joka sittemmin kaatoi New Yorkin kaksostornit. Näin ei tietenkään haluttu käyvän, mutta geopolitiikka on riskeille altista peliä."
http://yle.fi/uutiset/kayko_suomi_sotaa_afganistanissa/5860662
---
"Frankenstein the CIA created"
"...group of mujahideen, whose training and weaponry were mainly supplied by the CIA.
He was not alone. American officials estimate that, from 1985 to 1992, 12,500 foreigners were trained in bomb-making, sabotage and urban guerrilla warfare in Afghan camps the CIA helped to set up. Since the fall of the Soviet puppet government in 1992, another 2,500 are believed to have passed through the camps. They are now run by an assortment of Islamic extremists, including Osama bin Laden, the world's most wanted terrorist."
"Bin Laden arrived in Afghanistan from Saudi Arabia in 1979, aged 22. Though he saw a considerable amount of combat..."
". 'The point is that we created a whole cadre of trained and motivated people who turned against us. It's a classic Frankenstein's monster situation.'"
https://www.theguardian.com/world/1999/jan/17/yemen.islam

Juhani Karlsson

"Ulkolinja: Saudi-Arabian liittolaiset"
"Öljy on taannut Saudi-Arabialle hyvät suhteet länteen, etenkin Yhdysvaltoihin. Maalla tiedetään myös olevan kytkentöjä mm. Isisiin. Maata hallitsevat vanhoilliset muslimit, ja se rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa."
http://areena.yle.fi/1-3929355
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/13/ulkolinja-saudi-arabian-liittola...
---
"Historia: Nasser, modernin Egyptin isä"
http://areena.yle.fi/1-3551599
---
"Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa"
http://areena.yle.fi/1-3869235
---
"Non-Dollar Trading Is Killing the Petrodollar -- And the Foundation of U.S.-Saudi Policy in the Middle East" "
"The dollar's role as the world's reserve currency was first established in 1944 with the Bretton Woods agreement. The U.S. was able assume this role by virtue of it then having the largest gold reserves in the world. The dollar was pegged at $35 an ounce -- and freely exchangeable into gold at that rate. But by 1971, convertibility into gold was no longer viable as America's gold resources drained away. Instead, the dollar became a pure fiat currency (decoupled from any physical store of value), until the petrodollar agreement was concluded by President Nixon in 1973." "The essence of the deal was that the U.S. would agree to military sales and defense of Saudi Arabia in return for all oil trade being denominated in U.S. dollars."
http://www.huffingtonpost.com/alastair-crooke/petrodollar-us-saudi-polic...
---
"The US just bombed Yemen, and no one's talking about it"
"Saturday 8 October, a 500lb laser-guided US-made bomb was dropped on a funeral procession by the US-sponsored Saudi-led coalition fighting the rebels who, the Saudis say, are backed by Iran. This bomb killed more than 140 people, mostly civilians..."
"That heinous attack led to a strong rebuke from the US, which has sold the Saudis $110bn worth of arms since President Obama assumed office......The US also supplies the Saudis with necessary intelligence and logistics to prosecute its war."
https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/15/us-bombed-yemen-mi...
---
"Saudi-Arabia haluaa pitää Iranin polvillaan - mutta öljyase vahingoittaa sitä itseäänkin"
http://yle.fi/uutiset/saudi-arabia_haluaa_pitaa_iranin_polvillaan_-_mutt...
---
"Romahtanut öljyn hinta nostaa Saudi-Arabian budjettialijäämää. Jos nykytahti jatkuu, Saudi-Arabian rahoitusvarallisuus uhkaa huveta viidessä vuodessa."
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001892143....
---
"Saudi-Arabia teki historiansa suurimman budjettivajeen"
http://yle.fi/uutiset/saudi-arabia_teki_historiansa_suurimman_budjettiva...
---
"Saudi-Arabian prinssi Mohammad bin Salman on maailman vaikutusvaltaisin 30-vuotias"
"Valtio omistaa maailman suurimman energia-alan yrityksen Saudi Aramcon, ja siinä se: Yhtiön vuodessa pumppaaman 3,5 miljardin öljybarrelin tuotot kattavat noin 90 prosenttia valtion kassasta.
Nyt Saudeja kurittaa kahden rintaman sota. Saudi-Arabia rahoittaa sotaa Syyriassa ja johtaa sitä Jemenissä.
Samaan aikaan öljyn hinta on romahtanut 115 dollarista barrelilta vain 35 dollariin. Kansa kasvaa nopeasti, ja joskus öljy loppuu. Saudi-Arabiassa on vuosikaudet tiedetty, että näin ei voi jatkua ikuisesti."
"Mohammad puskee ihmisiä kouluttautumaan. Vuoteen 2030 mennessä hän aikoo luoda kuusi miljoonaa työpaikkaa. Se edellyttää Mohammadin kiihdyttämää saudisaatiota eli sitä, että saudit tekisivät itse omat työnsä. Nyt maa on täysin riippuvainen ulkomaisesta vierastyövoimasta."
"Mohammad on suunnitellut jopa Saudi Aramcon ja muiden valtionyhtiöiden ainakin osittaista yksityistämistä.
Saudi-Arabian väestöstä jopa 70 prosenttia on 30-vuotiaita tai nuorempia. Mohammad on monessa muussakin sukupolvensa edustaja. Kun kansa ”kiristää vyötä”, 30-vuotiaan prinssin Välimeren huvilat ja metsästysretket ovat herättäneet huomiota.
Verotus ja muut Mohammadin vallankumoukselliset toimet horjuttavat Saudi-Arabian yhteiskuntasopimusta, jossa al-Saudin kuningashuone kirjaimellisesti ostaa kansalaisilta luvan hallita mielensä mukaan.
Demokratiaa ja kansalaisoikeuksia ei juuri ole. Epä juuri mistään tarvitse maksaakaan. Aikooko kansa tyytyä osaansa, jos se joutuu paiskimaan töitä ja maksamaan veroja?"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457065753994
---
"Päättäjien olisi pitänyt jo alkaa valmistautua Saudi-Arabian luhistumiseen"
"Saudi-Arabia on ollut Yhdysvaltojen uskollinen liittolainen poliittisesti epävakaalla Arabian niemimaalla. Naapureihinsa verrattuna Saudi-Arabia on vaikuttanut vakaalta valtiolta.
Tutkijoiden mukaan Saudi-Arabiaa ei voi kuitenkaan pitää vakaana valtiona tai oikeastaan valtiona ollenkaan.
Poliittinen yritys vai rikollisryhmä?
– Maata voi kuvailla kahdella tavalla: Kyseessä on poliittinen yritys, jonka liiketoimintamalli ei lopulta enää toimi, tai kyseessä on niin korruptoitunut organisaatio, että se muistuttaa horisontaalisesti integroitua rikollisryhmää, Chayes ja de Waal kirjoittavat.
Heidän mukaansa kuningaskunnan voi ajatella toimivan näin: Kuningas on toimitusjohtaja perheyhtiössä, joka muuttaa öljyn rahoiksi, joilla puolestaan ostetaan poliittista uskollisuutta."
"http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/02/21/paattajien-olisi-pitanyt..."
"Preparing for the Collapse of the Saudi Kingdom"
http://www.theatlantic.com/international/archive/2016/02/saudi-arabia-co...
---
"The Ministry of Oil Defense"
"It's not polite to say so, but if Americans understood just how many trillions their military was really spending on protecting oil, they wouldn't stand for it."
"Shortly after the Marines rolled into Baghdad and tore down a statue of Saddam Hussein, I visited the Ministry of Oil. American troops surrounded the sand-colored building, protecting it like a strategic jewel. But not far away, looters were relieving the National Museum of its actual jewels. Baghdad had become a carnival of looting. A few dozen Iraqis who worked at the Oil Ministry were gathered outside the American cordon, and one of them, noting the protection afforded his workplace and the lack of protection everywhere else, remarked to me, "It is all about oil." "The issue he raised is central to figuring out what we truly pay for a gallon of gas. "
"The debate often hovers at a sandbox level of did-so/did-not. Donald Rumsfeld, the former defense secretary, insisted the invasion of Iraq had "nothing to do with oil."
"But even Alan Greenspan, the former Federal Reserve chairman, rejected that line. "It is politically inconvenient to acknowledge what everyone knows," Greenspan wrote in his memoir. "The Iraq war is largely about oil." If it is even partly true that we invade for oil and maintain a navy and army for oil, how much is that costing? "
"Princeton University who in April published a peer-reviewed study on the cost of keeping aircraft carriers in the Persian Gulf from 1976 to 2007. Because carriers patrol the gulf for the explicit mission of securing oil shipments, Stern was on solid ground in attributing that cost to oil. He had found an excellent metric. He combed through the Defense Department’s data — which is not easy to do because the Pentagon does not disaggregate its expenditures by region or mission — and came up with a total, over three decades, of $7.3 trillion. Yes, trillion.
And that’s just a partial accounting of peacetime spending"
http://foreignpolicy.com/2010/08/05/the-ministry-of-oil-defense/
http://www.princeton.edu/oeme/articles/US-miiltary-cost-of-Persian-Gulf-...

Marko Lilja

Vauvasta vaariin?? Aivan varmasti EI palvele muuta kuin fanaattisen uskontulkinnan levittämistä eurooppaan saudi-rahalla. Nyt ei päättäjien kannata olla naiveja ja typeriä (vaikka nämä luonnehdinnat sopivat hyvin etenkin vihreisiin).

Vääräuskoiset koirat ja shiiat tuskin ovat tervetulleita. Tuo "kulttuurikeskus" moskeijan yhteydessä on pelkkä savuverho. Vain täydellinen typerys menee tuohon lankaan.

Rauno Ruusunen

Kaikki uskonnot on saman kaltaisi.Kasvetaan ja laajennutaan kautta mailman.Vasta tiedemiehet tutki asiaa ja maapallon uskovaisilta löytyi 160 jumalaa.Kaikki perustuu kertomuksiin ja niiden uskomiseen.Mitään luotettavia todisteita ei ole.Mutta rahaa saadaan kerättyä kautta maapallon.Tarvittaessa jopa soditaan,kun ensin on sekoitettu ihmisten mieli uskomuksilla.Yhteistä jokaiselle 160 jumajalle oli,että he olivat tulleet taivaalta ja lähteneet takaisin.

Esa A. Harjula

Yhdyn täysin Jan Vapaavuoren esittämään kannanottoon suurmoskeijan tarpeettomuudesta. Sellaista laitosta ei ole mitenkään perusteltua rakentaa Helsinkiin tai mihinkään Suomeen. Myös taisi olla CMI'n edustaja esitti erittäin asialliset perustelut miksi ko. laitosta ei pidä rakentaa.
Ei ole asiallista muslimien väittää, että Suomessa olisi kyse uskonnonvapauden rajoittamisesta - tämä moskeija hanke ei liity mitenkään uskonnon harjoittamisen vapauteen.

Matti Toivanen

Suunniteltu moskeija ei ole suhteessa muslimien määrään Helsingissä. En myöskään ymmärrä miksi noin keskeisellä paikalla olevaa tonttia pitäisi uhrata uskonnolliseen toimintaan. Alueelle saisi paljon uusia asuntoja helpottamaan pääkaupungin asuntopulaa.

Juhani Karlsson

"Koraanista ja profeetta Muhammadin perimätiedoista löytää väkivallan oikeuttavia kohtia, ja niihin radikaalit islamistit tukeutuvatkin. Samoihin kohtiin myös islamvihan edustajat mielellään tarrautuvat: äärilaidat löytävät toisensa. MUSLIMIEN MALTILLINEN enemmistö ei rakenna uskontoaan näiden vaan aivan muiden kohtien varaan ja löytää niistä velvoituksen rauhanomaiseen rinnakkaiseloon niin toisten muslimien kuin muidenkin kanssa. Vai väittääkö joku vakavissaan, että maailmassa on 1,7 miljardia muslimiterroristia?"
-
"...Yhdysvaltojen kansainvälistä lakia loukkaava mutta demokratian nimissä tehty hyökkäys Irakiin vuonna 2003 tarkoita, että demokratia olisi aatteena sotaisa, vaikka hyökkäys ajoi Irakin kaaokseen, joka jatkuu yhä......tuhottu Irak on synnyttänyt jotain pahempaa – Isisin kalifaatin."
-
-
---
"Islamin, kristinuskon, kansallisuusaatteen, sosialismin ja demokratian nimissä on tapettu ja hyökätty toisiin maihin.
Inkvisitio ja aborttiasemille tehdyt pommi-iskut eivat kuitenkaan tee valtavirtakristinuskosta väkivaltaista, eikä Yhdysvaltojen kansainvälistä lakia loukkaava mutta demokratian nimissä tehty hyökkäys Irakiin vuonna 2003 tarkoita, että demokratia olisi aatteena sotaisa, vaikka hyökkäys ajoi Irakin kaaokseen, joka jatkuu yhä. Neuvostoliiton ja Kiinan ateistihallintojen hirmuteot eivät kerro mitään rauhassa elävän ateistin aatemaailmasta.
Uskonnot ja aatteet elävät aina tulkinnasta, ja tulkitsijat ovat ihmisiä hyvine ja huonoine puolineen. Yhdelle aate oikeuttaa väkivaltaan, toiselle väkivalta merkitsee tuon saman aatteen häpäisemistä: eivät useimmat isänmaalliset suomalaiset halua potkia toisin ajattelevia.
Aivan sama pätee islamiin. Koraanista ja profeetta Muhammadin perimätiedoista löytää väkivallan oikeuttavia kohtia, ja niihin radikaalit islamistit tukeutuvatkin. Samoihin kohtiin myös islamvihan edustajat mielellään tarrautuvat: äärilaidat löytävät toisensa.
MUSLIMIEN MALTILLINEN enemmistö ei rakenna uskontoaan näiden vaan aivan muiden kohtien varaan ja löytää niistä velvoituksen rauhanomaiseen rinnakkaiseloon niin toisten muslimien kuin muidenkin kanssa. Vai väittääkö joku vakavissaan, että maailmassa on 1,7 miljardia muslimiterroristia?
Mutta eikö Lähi-itä ole täynnä väkivaltaa? Eikö se nyt sentään kerro jotakin? Varmasti kertoo, nimittäin sen, että Lähi-itä on jo vuosikymmeniä käynyt läpi historiansa yhtä vaikeimmista jaksoista, eivätkä sen ongelmat ihan nopeasti selviä.
Mutta vertailun vuoksi: Lähi-idässä riehuva väkivalta kalpenee Euroopan rinnalla, jos otamme vertailukohdaksi Euroopan vaikean ajanjakson, vuodet 1914–1945. Kolmeen vuosikymmeneen mahtuu kaksi ”maailmansotaa” (molemmat pitkälti Euroopan sisäisiä sotia, Yhdysvaltojen ja vähän Japaninkin myötävaikutuksella), kansanmurhia niin Saksassa kuin Neuvostoliitossakin ja diktatuureja enemmän kuin jaksaa tai tahtoo muistaa."
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005105339.html
---
"...Irakin sodan jälkeinen krapula ei ole vielä Euroopassa helpottanut.
Syyskuun 11. päivän isku kaksoistorneihin vuonna 2001 New Yorkissa käynnisti terrorismin vastaisen sodan, johon useat Nato-maat Britannia etunenässä lähtivät mukaan. Euroopan rintama hajosi Irakin sodassa – Saksa, Ranska ja Belgia vastustivat sodan aloittamista.
Sittemmin Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tutkimusryhmä joutui myöntämään, että Irakiin mentiin valheellisilla perusteilla, joukkotuhoaseista tai kytkennöistä terroristijärjestö al-Qaidaan ei löytynyt näyttöä. Sen sijaan näyttöä on löytynyt sille, että hyökkäys Irakiin palveli suurvallan tarvetta kostaa 911-isku sekä Yhdysvaltain puolustusteollisuutta.
Saddam Husseinia ei pidetty Euroopassakaan mallihallitsijana, mutta tuhottu Irak on synnyttänyt jotain pahempaa – Isisin kalifaatin. Irakin sodan jäljet ovat näkyneet myös Euroopassa nousevana terrorismin uhkana ja kiristyneinä suhteina muslimivähemmistöihin.
Euroopan muistissa on myös kansainvälinen kohu sotavankien lentokuljetuksista kidutuskeskuksiin, irakilaisten vankien raakalaismainen kohtelu ja siviilien surmat."
http://yle.fi/uutiset/3-9526450
---
"Britannian pääministeri Yhdysvalloissa: Britannian ja Yhdysvaltojen ei tule enää sekaantua muiden maiden asioihin"
"Ne päivät ovat ohi, jolloin Britannia ja Yhdysvallat sekaantuivat itsenäisten maiden asioihin, jotta maailma muuttuisi haluamamme näköiseksi", May sanoi."
"Lisäksi hän totesi, että islamistinen ääriajattelu ja sen puolesta taistelevat radikaalit pitää erottaa islamin rauhanomaisesta valtavirrasta."
http://yle.fi/uutiset/3-9426719
---
"History lesson: When the United States looked the other way on chemical weapons"
"...during the grinding Iraq-Iran war in the 1980s.....Reagan administration knew full well it was selling materials to Iraq that was being used for the manufacture of chemical weapons, and that Iraq was using such weapons, but U.S. officials were more concerned about whether Iran would win rather than how Iraq might eke out a victory."
"Without much apparent irony, two decades later Rumsfeld and other members of the then George W. Bush administration repeatedly cited Hussein’s use of chemical weapons against own people as a justification for invading Iraq."
https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2013/09/04/history-l...
---
"Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran"
"The Iraqis used mustard gas and sarin prior to four major offensives in early 1988 that relied on U.S. satellite imagery, maps, and other intelligence. These attacks helped to tilt the war in Iraq’s favor and bring Iran to the negotiating table, and they ensured that the Reagan administration’s long-standing policy of securing an Iraqi victory would succeed."
http://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-he...
---
"Saddam Hussein Is Dead"
"Saddam was part of a Baathist plot to assassinate General Abdul Karim Kassem, who had overthrown the monarchy of King Faisal II a year before. Saddam escaped Iraq with a gunshot wound in the leg and spent the next six years in exile in Cairo where he had contacts with the CIA. The American spy agency was backing the Baathists at the time."
http://content.time.com/time/world/article/0,8599,1573255,00.html
---
"A Tyrant 40 Years in the Making"
"Forty years ago, the Central Intelligence Agency, under President John F. Kennedy, conducted its own regime change in Baghdad, carried out in collaboration with Saddam Hussein."
"In 1968, after yet another coup, the Baathist general Ahmed Hassan al-Bakr seized control, bringing to the threshold of power his kinsman, Saddam Hussein. Again, this coup, amid more factional violence, came with C.I.A. backing. "
"George W. Bush is not the first American president to seek regime change in Iraq. Mr. Bush and his advisers are following a familiar pattern."
http://www.nytimes.com/2003/03/14/opinion/a-tyrant-40-years-in-the-makin...
---
"Ex-analyytikko ryöpyttää CIA:n johtoa: "Ei haluta faktoja, vaan oikeutus päätöksille""
"...Bushin hallinto halusi kuulla Irakista vain tiettyjä asioita. Usein CIA:n johto sanoi analyytikoille, että ei me tätä voida kertoa, eivät ne tätä kuuntele. Se oli ensimmäinen kerta urallani, kun tajusin, että politiikka voittaa tiedustelutiedon. Ei haluta faktoja, vaan oikeutus päätöksille, Nixon toteaa.
- Ja V-sanaa (Vietnam) ei saanut käyttää Irakista puhuttaessa ollenkaan. Silloin lensi ulos tapaamisesta tai laatimasi raportti revittiin kahtia. Mitä pitäisi sanoa johtajista, jotka eivät edes halua oppia historiasta?"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701092200051264_ul.shtml

Hannu Rautomäki

Sunnalaisien ulkovaltioiden rahoittama suurmoskeija Helsingissä lisäisi sunnien ja shiialaisten ristiriitoja.
Lisäksi Tanskan kokemuksien mukaiset kaikissa moskeijoissa toimivat salaiset sharia-oikeusistuimet eivät ole missään tapauksessa hyväksyttäviä, sillä kahta rinnakkaista oikeuslaitosta Suomessa ei tarvita missään tapauksessa.
Viite:
http://areena.yle.fi/1-3869235
https://www.youtube.com/watch?v=rw-rI7NXwYg&feature=youtu.be

Ilari Kivi

Satuin juuri katsomaan youtubesta Yleisradion esittämän ja Tanskan television tuottaman dokumentin "sharialaki", jossa kuvataan sisältäpäin 8 moskeijan toiminta. Piilokamerasta. Aiheutti myrskyn Tanskassa, moskeijahaaveet lopetettiin. Kehotan kaikkia katsomaan tämän objektiivisen näkymän moskeijoiden sisäiseen toimintaan. Aivan eri asia kun viestivät ulospäin. Minulta meni usko koko moskeija-asiaan, se vähäinenkin. Sanovat itse että ovat soluttautumassa ja kohta ottavat vallan. Mitä tarkoittaa, 10v, 20v, eivät kerro, mutta kohta on imaamien mukaan riittävästi porukkaa Euroopassa. Scary.

Ilkka Korkalainen

On aivan järjetöntä että uskonnollisten satukirjojen perusteella väkivallanteot nähdään oikeutettuina. Pahinta mitä voi olla on se että aletaan toteuttaa näihin satukirjoihin perustuvaa oikeutta ja lakia. Poliittiset päättäjät haluavat näytellä suvaitsevuutta vaikka tietävät mikä on todellisuus. Uskonnollista väkivaltaa ei tule suosia missään päätöksissä eikä antaa jalansijaa missään muodossa.

Irina Gagarin

Muslimit ovat itse luoneet maineensa; turvattomuus (väkivallan uhka), ylivaltapyrkimykset, Sharia-lain pakollisuus, naisen asemasta yhteiskunnassa, pyrkimyksestä monokulttuuriin. Islamilaiset terroristit ja imaamit opetuksineen ovat onnistuneet markkinoinnissaan. Muslimit itse eivät laita terroristejaan kuriin.
Helsinki ei tarvitse suurmoskeijaa.
Sitä ei pidä rakentaa ja sen valmistelu tulee pysäyttää.

Timo Hietanen

Onhan Euroopassa, EU-maissa ja Suomessa kielletty vähemmänkin vaarallisia aatteita
ja yhteiskunnalle, sen kansaisten terveyttä ja henkeä uhkaavia puuhasteluja, asioita.
Joukkoon sopisi, kiellettyjen asioiden listalle, myös islaminusko oppikirjoineen ?