Sunnuntai 26.5.2019

PS-edustaja tyrmää omien ”hajottavan” ulostulon maahanmuutosta: ”Vahingoitti pahasti”

Luotu: 
29.3.2017 19:29
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) katsoo, että yhdeksän puoluetoverin maahanmuuttoulostulo vahingoitti pahasti puoluetta.
|

Yhdeksän perussuomalaista kansanedustajaa on julkaissut tänään tiedotteen, jossa he vaativat kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan ja asettavat ne maakun­tau­u­dis­tuksen ja soten valin­nan­va­paus­mallin etenemisen ehdoksi. Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) kritisoi omiensa ulostuloa Puheenvuoron blogissaan.

Ulostulossa vaaditaan hallitusta kiirehtimään turva­paik­ka­po­liit­tisen toimen­pi­de­oh­jelman täytän­töön­panoa sekä muita maahan­muut­to­po­liit­tisia linjauksia. Tiedotteen ovat allekirjoittaneet kansa­ne­dus­tajat Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio, joista osa pyrkii puoluejohtoon.

Saarakkala ilmoittaa blogissaan, että tämän päiväisen ulostulon johdosta hän osaa tarvittaessa sanoa, ”keitä ei ainakaan suosittele äänestettäväksi johtoon”.

–En pidä johtajiksi pyrkiviltä sopivana jakaa eduskuntaryhmämme ja puolueemme toimijoita tavalla, jolla tänään se on julkisesti tehty. Jokainen politiikassa eduskunnassa toimiva tietää, että tällainen ei vain käy päinsä. Joka ei tätä ymmärrä, ei ymmärrä sitten paljon muutakaan, hän kirjoittaa.

Saarakkala huomauttaa, että kaikille perussuomalaisille on tärkeää toteuttaa ja toimeenpanna hallituksen mahanmuuttopoliittinen toimenpideohjelma, mutta sen pitää tapahtua hallituksen eduskuntaryhmien voimalla, ei ”yhdeksällä kansanedustajalla, jotka tekevät nyt omaa henkilökohtaista politiikkaansa”.

–Ulostulo, josta luin äsken verkosta, vahingoitti pahasti puoluettamme hajottaen sitä sisältä. Ei hyvä, hän kirjoittaa.

–Toivottavasti puolueen johtaminen ei päädy tällaisiin käsiin. Noin ei voida johtaa ihmisiä eikä asioita.

Yhdeksän tiedotteen allekirjoittajaa vaativat lisäksi Suomea keskeyttämään EU-maiden sisäiset turvapaikanhakijasiirrot. Hallitus on jo aiemmin tiukentanut Suomen maahanmuuttopoliittisia linjauksia tiukentamalla muun muassa perheenyhdistämiskäytäntöjä. Toimet eivät kuitenkaan allekirjoittajien mielestä ole olleet riittäviä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli: