Torstai 23.5.2019

Soppa sakenee Paavo Väyrysen leirissä: ”Irtisanoudun Terve Helsinki -liikkeestä”

Luotu: 
30.3.2017 11:14
Päivitetty: 
31.3.2017 12:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen arkistokuvassa.
|

Paavo Väyrysen Terve Helsinki -liikkeen listoilla ehdolla ollut Seppo Honkanen on saanut tarpeekseen. Hän kertoo blogissaan irtautuvansa Väyrysen porukasta.

Honkanen, entinen Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehti, kertoo liittyneensä liikkeeseen päästäkseen keskustelemaan Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja yleiskaavasta. Hän pettyi pahoin, kun Väyrynen rupesi ”ratsastamaan rasismilla”.

– Väyrynen on kuitenkin ottanut listoilleen myös yhden antisemitistin ja kolme Suomen Sisun ja Rajat kiinni-liikkeen kevytnatsia. Heidän kanssaan en halua olla missään tekemisissä, ja olen kategorisesti kieltänyt Väyrystä käyttämästä kuvaani missään mainoksissa, missä on mukana natsin naama, Honkanen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Keskiviikkona Honkanen kuitenkin löysi mainitut ehdokkaat Terve Helsingin mainoksesta.

– Väyrynen on kuitenkin painattanut esitteen ja julkaissut Helsingin Uutisten viime numerossa (29.3.) mainoksen, jossa mainitut rasistit ovat mukana. Paheksun syvästi ja irtisanoudun täten Terve Helsinki-liikkeestä, hoidan vaalipropagandani toisin toimin, Honkanen kertoo.

Lue lisää: Paavo Väyrynen puolustaa KD:n hylkäämiä maahanmuuttokriitikoitaan – ”Varoitin tästä Juha Sipilää syksyllä 2015”

Honkanen ei ole Terve Helsinki -liikkeen ainoa ongelma. Yhdistys on ajautunut selkkaukseen myös vaalikumppaninsa Kristillisdemokraattien kanssa. Paavo Väyrynen kertoi ongelmista blogissaan äskettäin.

– Kun kaikkia ehdokkaitamme ei hyväksytty yhteiseen julisteeseen, neuvottelimme siitä, että olisimme tehneet oman julisteen ja saaneet osan KD:n mainospaikoista käyttöömme. Kun tämä ei käynyt, sovittiin, että saamme käyttöömme osan KD:n julisteesta ja saamme itse suunnitella sen. Viime viikonloppuna tuli taas ongelmia. KD:n Helsingin piiri päätti meille mitään puhumatta, että on painettava uudet julisteet. Tekosyynä oli julisteiden ryppyisyys. Todellinen syy oli, että piiri halusi vastoin sopimustamme pienentää meidän osiotamme ja suunnitella sen uudelleen, Väyrynen kirjoittaa.

Tämän jälkeen liikkeen pormestariehdokas Harri Lindell syytti blogissaan Kristillisdemokraatteja sopimusrikkomuksesta.

– Kristillisdemokraattien sopimusrikkomus vaarantaa tulevan yhteistyön, Lindell ilmoitti.

Kristillisdemokraatit on kiistänyt väitteet sopimusrikkomuksesta. Puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoo Helsingin Uutisissa, että vanhat julisteet "olivat tuhannen sykkyrällä kadulla" väärän paperilaadun vuoksi.

Lue myös: Keskustanuorten pääsihteeri järkyttyi Paavo Väyrysen puheista: ”Inhottavaa – tätä ei voi hyväksyä”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pentti Westerholm

Mitä ihmettelemistä Väyrysen toiminnassa ,pysyy tiukasti Alkiolaisen politiikan linjalla isänmaan puolesta.Vieraat ovat tervetulleita,mutta täytyy ymärtää myös pois lähteä.Tämä näkemys kyllä eroaa nykyisestä keskustan linjasta.Siitä vaan sitten vapaasti päättämään kumpaa linjaa kannattaa äänestää..

Pekka Potka

Alkiolaisilta juurilta lähteneenä ja niitä kunnioittavana täytyy kyllä sanoa, että Väyrysen kohdalla on aivan turhaa puhua enää mistään alkiolaisuudesta. Hänellä kyse on vain ja ainoastaan omaan napaan tuijottamisesta. Hänelle se tarkoitus pyhittää kaikki keinot, ja keinoihin kuuluu natsien hyysääminen, jos siitä on hyötyä.