Maanantai 27.5.2019

Omistusasuminen kallistui taas hiukan – kasvu inflaatiota nopeampaa

Luotu: 
3.4.2017 09:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Omistusasuminen kallistui viime vuoden lopulla 0,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
|

Omistusasujien asumiskustannukset nousivat 0,6 prosenttia vuoden 2016 lopulla edellisvuoteen verrattuna, ilmenee Tilastokeskuksen tuoreesta julkistuksesta.

Samalla ajanjaksolla asuntojen ostaminen kallistui 1,0 prosenttia. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna omistusasujien asumiskustannukset nousivat 0,6 prosenttia ja asuntojen ostaminen halpeni 0,1 prosenttia.

Vuodesta 2010 omistusasujien asumiskustannukset ovat nousseet 12,7 prosenttia ja asuntojen hankinta on kallistunut 13 prosenttia. Asumiskustannukset ovat kasvaneet nopeammin kuin kuluttajahinnat eli yleinen inflaatio. Kuluttajahinnat ovat kasvaneet 9,17 prosenttia vuodesta 2010.

LISÄÄ AIHEESTA:

Varoitus asuntovelallisille: ”Paluu 1980-luvun korkotasoihin”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teemu Terava

Suomen koti- ja työmarkkinoiden suuri(n) haaste on maan korkea kustannustaso. Poliitikkojen pitäisi kaikin keinoin rajoittaa ennestäänkin kalliin maan korkean kustannustason jatkuvaa nousua.
Verotus, julkisen talouden maksut ja kaikki tuet tulisi tarkastella hyvin huolellisesti. Julkisen talouden velkaantuminenkin olisi pystyttävä pysäyttämään.

Samy Arling

Suomeksi on meneillään voimakas sosialisointi, kiinteistön-ja asunnon omistajilta siirretään varallisuutta mm.yli 2mrd asumistukiin, ylisuuren virkamieskunnan taskuihin, EU:lle tms..Valitettavasti tälläinen sosialismi utopia ei ole menestynyt pitkään koskaan aikaisemmin missään.Kiinteistöveroille pitäisi tehdä perustuslakiin raja-arvot, periaatteessa Perustuslailla omistaminen jo suojataan ja käytännössä meneillään oleva ryöstö on sen vastaista! Esimerkiksi Espoossa yrityskiinteistön vuokra ja vastaavan omistuskiinteistön kiinteistövero ovat jo lähes samoja !! Suomi on nyt maailman sosialistisin valtio jota lisäksi johdetaan Suomen ulkopuolelta !