Sunnuntai 26.5.2019

Suomalaishuomio USA:n ohjusiskusta: ”Sisältää niin isot riskit, että hirvittää”

Luotu: 
8.4.2017 12:51
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Jukka Tarkan mukaan Yhdysvaltain Syyria-operaatiosta on samoja piirteitä kuin Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan. Kuvassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.
|

Valtiotieteen tohtori, historian tutkija Jukka Tarkka varoittaa Yhdysvaltain Syyriaan tekemän ohjusiskun riskeistä.

–Trumpin reaktio törkeään kaasuhyökkäykseen tuntuu hyvältä. Se sisältää myös niin isot riskit, että hirvittää. Ja kyynikko voi sanoa, että sehän toistaa vain ikiaikaista perusmallia. Kun suuri johtaja on sisäpoliittisissa vaikeuksissa, kannattaa aloittaa sopivasti mitoitettu sotilasoperaatio. Se saa kapinaa hautovan kansan ryhmittymään lipun ympärille johtajansa tueksi, Tarkka kommentoi blogissaan.

Hänen mukaansa Yhdysvaltain Syyria-operaatiosta on samoja piirteitä kuin Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan. 

–Presidentti Putin on nyt sisäpoliittisesti yhtä ahtaalla kuin 2014 hyökätessään Ukrainaan. Trumpin pikku sodan nostama pölypilvi suojaa ihanteellisesti Putinia jos hän nyt päättää kiillottaa Venäjän kunniaa uudella näyttävällä operaatiolla. Se piristäisi tympääntynyttä ja pelokasta kansaa, Tarkka toteaa. 

Yhdysvallat teki perjantaiyönä Suomen aikaa ohjusiskun Syyriaan. 59 Tomahawk-risteilyohjusta laukaistiin lentotukikohtaan, josta käsin lähteiden mukaan tehtiin kemiallinen isku.

Venäjä on tuominnut iskun ja syyttänyt Yhdysvaltojen ”terroristien rohkaisemisesta”. Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson totesi BBC:n mukaan viime yönä, ettei Venäjän reaktio yllättänyt.

–Yhdysvallat on pettynyt, mutta ei yllättynyt Venäjän vastauksesta. Se viittaa siihen, että he jatkavat Assadin hallinnon tukemista, Tillerson kommentoi.

Venäjä on Syyrian presidentin Bashar al-Assadin merkittävä liittolainen ja Venäjällä on joukkoja Syyriassa.

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Nikki Haley ilmoitti perjantai-iltana, että Yhdysvallat on valmis myös uusiin toimiin Syyriassa.

–Olemme valmistautuneet tekemään enemmän, mutta toivomme, ettei se ole tarpeen, hän sanoi BBC:n mukaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Tarkan kanssa olen tarkkaan ottaen aika eri mieltä tapahtuman suhteellisuudesta.
Kaikissa suurvaltojen toimenpiteissä on isoja tai pieniä riskejä. Tämä toimenpide oli ihmisyyden suojelemiseksi välttämätön ja siitä kaikki kunnia muuten täysverisenä poliittisena klovnina pitämälleni Trumpille.

Kun olemme puolustamassa ihmisyyden fundamentteja, niin mikään riski ei ole liian suuri tai kallis

Mikko Toivonen

Kyllä me kaikki olemme selvillä miten Hillary Clinton syyrialaisista lapsista ja Trumpista USA sisäiselle yleisölle kommentoi.
Me emme kuitenkaan ole papukaijoja jotka toistelevat muiden epärelevantteja kommentteja vaan ajattelevat ja suhteellistava yleisessä tasossa ihan omin voimin.

Janne Pohjala

Britannian pitkäaikainen Syyrian suurlähettiläs Peter Ford oli BBC:n ohjelmassa.

Hänen mukaansa on erittäin todennäköistä että Assadin hallinto ollut kaasuhyökkäyksen takana, eikä sille löydy perustetta, koska kohden ei ollut merkittävä, Syyrian armeija oli voitolla ja rauhanneuvottelut käynnissä. Eikä näyttöä ole esitetty siitä että Assad olisi teon takana.

Sen sijaan jihadisteilla oli kaikki motiivit ja hyöty tapahtuneesta. Asiaan liittyy myös se että toimittiin ennen kuin asiaa oli tutkittu. Ford ennustaa että Trumpin teko tulee johtamaan tilanteen heikkenemiseen ja pitää mahdollisena että lisää False Flag -iskuja tehtäisiin, mikäli jihadistit saavat niillä jatkossakin vastaavan reaktion ilman että asiaa tutkitaan.

Tämä voi johtaa siihen että Syyriasta tulee uusi Irakin sota. Tämä tarkoittaa myös sitä että Euroopan pakolaiskriisi moninkertaistuisi. Näistä syistä syytökset tulee tutkia ennen toimia ja jatkaa rauhanprosessia.

Meidän ei tule toistamiseen mennä samaan halpaan kuin Irakin sodan osalta, muistutti Bolivian edustaja YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa ja näytti suurta kuvaa Colin Powellista heiluttamassa koeputkea turvallisuusneuvostossa. US:n YK -lähettiläs oli vaatinut kokousta julkiseksi, mitä hän katunee. USA:n väitteet eivät saneet vastakaikua.

Tätä ei liene Suomessa uutisoitu.

Peter Ford BBC 4 min
https://www.youtube.com/watch?v=pVevIuIRuok&sns=fb

YK Tuvallisuusneuvosto
https://twitter.com/calebmaupin/status/850375537168191489/photo/1?ref_sr...

Janne Pohjala

Katsoin juuri perjantain turvallisuusneuvoston kokouksen. En pitäisi sitä täysin mahdottomana että nämä monet viestit vahvistuvat.

Tällöin asia olisi jälleen toisto Irakin sodasta. Ilman YK:n mandaattia, väitteiden perusteella, jotka sittemmin osoittautuivat tekaistuiksi ja nyt jopa ilman tutkimusta asiasta.

Kun juuri 2016 kesällä valmistui Chilcottin raportti edellisestä vastaavasta tapauksesta eli "Irakin joukkotuhoaseista", joka ei jätä epäselvää siitä että väitteet olivat tarkoituksenmukaisia valheita sodan oikeuttamiseksi, saman toisinto olisi vakava takaisku USA:n uskottavuudelle, jota globaalikaan media tuskin paikkaisi vaikenemalla.

http://www.iraqinquiry.org.uk/

Jukka Lampinen

Olisiko YK:oon pitänyt hyökätä Afganistaniin, Somaliaan, Irakiin, Syyriaan, Libyaan.
Eiköhän tosiasia lienee ole, että olisi paljon parempi jos hullu USA olisi jättänyt nämä hyökkäykset tekemättä.

YK ei tee mitään?? oikein hyvä että ei tee mitään.
Sillä USA ei ole ratkaisut yhtään ainutta ongelmaa fasistisilla hyökkäyksillään.
Täydellisessä sekasorrossa on edelleen Afganistan, Libya, Somalia, Syyria, Irak.

Oikea kysymys kuuluu, miksi Usan piti tehdä jotain.

Veli-Pekka Tihlman

Lähtökohta: Kuollut islaminuskoisen arabi on aina voitto ihmiskunnalle. Mitä enemmän niitä on , sitä parempi. Jos tämä ensimmäinen Trumpin järkevä teko Syyriassa antaa Putinille aktivoitua Ukrainassa, niin hyvä vaan. Parasta on vastakkainasettelu lännen ja slobojen välillä. Donbass, joka on muutenkin Ukrainan epätoivoinen persläpi ei kiinnosta ketään, mutta siitä saa hyvän syyn vastakkainasetteluun. Parasta on, jos Eurooppa ja Usa yhtyvät jatkossa yhdessä murskamaan maailman totalitaariset, antiläntiset yhteiskunnat. Lännen tulee päättää, miten maa makaa!

Juhani Karlsson

"Johan Galtung: ”Syyrian kemiallisen aseiskun takana on Yhdysvallat”"
"”Olen 99,9 prosenttisen varma että se oli amerikkalaisten järjestämä peiteoperaatio.”
Kun väitettä sanoo rankaksi, Galtung vastaa, että on paljon rankempaa sanoa, että Assadin hallinto teki sen.
”Ei pidä unohtaa, että Assadin hallinto sanoi, että YK:n tutkijat ovat tervetulleita ja että he ovat valmiita tukeman sen työtä.”
"Galtung muistuttaa, että kun vuonna 2003 YK:n selvitystiimi teki selväksi, että ei ole olemassa riittävää näyttöä Saddam Husseinin joukkotuhoaseesta, Yhdysvalloille selvitys ei kelvannut. Ruotsalaisen Hans Blixin johtama YK:n tiimi heitettiin maasta ja hyökkäys Irakiin alkoi."
"Eikä joukkotuhoaseita koskaan löytynyt."
"Kiina ja Venäjä kokivat tulleensa huijatuiksi
Sillä että Venäjä ja Kiina ovat tiukasti seisseet Syyrian hallituksen rinnalla ja torpedoineet ratkaisuyritykset YK:n turvaneuvostossa, on Galtungin mielestä perin vähän tekemistä Syyrian kanssa.
”Venäjä ja Kiina ovat äärimmäisen vihaisia siitä, mitä tapahtui Libyassa. Ne eivät YK:n turvaneuvoston äänestyksessä käyttäneet veto-oikeuttaan.”
YK:n turvaneuvosto päätti, että siviilien suojaamiseksi voidaan käyttää ilma-asetta.
”Mutta päätöslauselman tarkoitus oli suojella siviilejä, ei vaihtaa hallitusta. Kiina ja Venäjä kokivat tulleensa huijatuiksi.”
”Eivätkä ne halua enää kokea sitä koskaan enää uudestaan.”
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/johan-galtung-syyrian-kemiallis...
---
"Ulkolinja: Saudi-Arabian liittolaiset"
"Öljy on taannut Saudi-Arabialle hyvät suhteet länteen, etenkin Yhdysvaltoihin. Maalla tiedetään myös olevan kytkentöjä mm. Isisiin. Maata hallitsevat vanhoilliset muslimit, ja se rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa."
http://areena.yle.fi/1-3929355
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/13/ulkolinja-saudi-arabian-liittola...
---
"The US just bombed Yemen, and no one's talking about it"
"Saturday 8 October, a 500lb laser-guided US-made bomb was dropped on a funeral procession by the US-sponsored Saudi-led coalition fighting the rebels who, the Saudis say, are backed by Iran. This bomb killed more than 140 people, mostly civilians..."
"That heinous attack led to a strong rebuke from the US, which has sold the Saudis $110bn worth of arms since President Obama assumed office......The US also supplies the Saudis with necessary intelligence and logistics to prosecute its war."
https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/oct/15/us-bombed-yemen-mi...
---
"Saudi-Arabia haluaa pitää Iranin polvillaan - mutta öljyase vahingoittaa sitä itseäänkin"
http://yle.fi/uutiset/saudi-arabia_haluaa_pitaa_iranin_polvillaan_-_mutt...
---
"Romahtanut öljyn hinta nostaa Saudi-Arabian budjettialijäämää. Jos nykytahti jatkuu, Saudi-Arabian rahoitusvarallisuus uhkaa huveta viidessä vuodessa."
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001892143....
---
"Saudi-Arabia teki historiansa suurimman budjettivajeen"
http://yle.fi/uutiset/saudi-arabia_teki_historiansa_suurimman_budjettiva...
---
Yle "Ulkolinja: Menetetty Irak?":
Yle "Ulkolinja: Obaman oma sota":
"During the campaign, Obama had been warned not to leave Iraq too quickly."
"To set an arbitrary timeline is just telling the enemy how long he has to wait, and that can be very dangerous. And that is the argument we made."
"We disengaged not only militarily at the end of 2011, we disengaged politically. The war was over. We were out. Let the chips fall where they may. Well, I don’t think we thought through exactly how many chips were going to fall and what the consequences of that would be."
"This is analogous to Afghanistan, August 2001. This time, it is al Qaeda version 6.0. They make bin Laden’s al Qaeda look like Boy Scouts. They are far stronger. They are far more numerous. They have thousands who hold foreign passports and require no visas to get into the United States or other Western countries. They are well funded. They are battle-hardened and they are well armed. And they now control far more territory exclusively than bin Laden ever did.
"ISIS has looted the banks in Mosul. They’ve taken all the American arms they can grab their hands on, including the second largest ammunition supply point in Iraq. Having grabbed all this loot and assets in Iraq, they’ve plunged back into Syria and taken Deir al Zor, oil-rich province."
"David Petraeus, then the CIA director, presents his plan that would be a CIA covert action to secretly arm the rebels from bases in Jordan......Petraeus’s covert plan gave the administration plausible deniability if legal issues arose concerning the attempted overthrow of a sovereign government, or if the weapons turned up in the wrong hands. Petraeus pressed ahead......And he finds allies in Hillary Rodham Clinton"
What was put forward was that it would violate international law, helping an opposition group to a government which was recognized as sovereign by the United Nations."
"We were beginning to hear by the end of 2011 about groups coming in, especially from Iraq, of extremists connected to al Qaeda. What concerned the more moderate opposition people with whom we were in contact were that these groups were very well financed and were gaining an advantage over the moderate elements."
"And among these groups was what would eventually become ISIS. Funding them was an array of wealthy Sunnis from Saudi Arabia, Qatar and Kuwait."
"In a sense, Washington needs Assad today. That’s the horrible truth. We don’t want to ally with Assad, but we— strategically, we’re allied with Assad. He is a bulwark against the spread of ISIS today. We’re trying to destroy ISIS. But if America destroyed Assad and helped that agenda to come forward, who’s going to take Damascus? It’s going to be ISIS and Nusra."
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/losing-iraq/
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/losing-iraq/transcript/
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/10/ulkolinja-menetetty-irak
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/obama-at-war/
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/obama-at-war/transcript/
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/08/ulkolinja-obaman-oma-sota
---
"Dokumenttiprojekti: Totuus pelissä"
"All Governments Lie"
"Ääneen pääsevät myös muun muassa ohjaaja Michael Moore sekä Edward Snowdenin hakkeroimia tietoja paljastaneet toimittajat Jeremy Scahill ja Glenn Greenwald."
http://areena.yle.fi/1-3961762
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/03/17/dokumenttiprojekti-totuus-pelissa
https://allgovernmentslie.com/
---
"Dokumenttiprojekti: Sota tietoverkossa "
"Israel ja USA kehittivät itsekopioituvan Stuxnet-madon päästäkseen käsiksi Iranin ydinohjelmaan. Mato levisi hallitsemattomasti yli sataan maahan ja paljasti järjestelmällisen kyberoperaation."
http://areena.yle.fi/1-3766087
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumenttiprojekti-sota-tietover...
---
Yle "Ulkolinja: Isisin peitelty historia":
"“We created chaos, we abandoned that chaos, we created ISIS.”"
"...a group which had some 400 members in September of 2001 and now has armies, tanks, a multibillion-dollar war chest, and recruits more psychopaths every day."
"Isis ja islamilaisen valtion idea syntyivät lännen vähättelevän politiikan seurauksena, täyttämään al-Qaidan lyömisen jälkeistä valtatyhjiötä."
http://areena.yle.fi/1-3758210
"The Secret History of Isis"
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/the-secret-history-of-isis/
http://www.wsj.com/articles/the-secret-life-of-isis-review-sowing-the-te...

Juhani Karlsson

""Syyriassa soditaan Balkanin aseilla – asekauppiaille Syyria on miljardibisnes"
"Saudi-Arabia ja Yhdysvallat ostavat Kaakkois-Euroopan maiden asevarastoja ja välittävät ne Syyriaan. Kauppa alkoi vuonna 2012 ja jatkuu yhä vilkkaampana."
"Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA hoiti järjestelyt, Saudi-Arabia rahat. Loppuvuodesta 2012 alkoivat rahtilennot..."
http://yle.fi/uutiset/syyriassa_soditaan_balkanin_aseilla__asekauppiaill...
---
"USA lopettaa epäonnistuneen ohjelman kapinallisten kouluttamiseksi Syyriassa"
"Amerikkalaisten aseet valuivat ääri-islamistien käsiin"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1444363342994
---
"USA yrittää taas kouluttaa Syyrian oppositiota"
"Viimevuotinen koulutusohjelma epäonnistui katastrofaalisesti, kun suuri osa koulutetuista loikkasi ja luovutti aseita ääri-islamisteille"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1459489491153
---
"The Pentagon Wasted $500 Million Training Syrian Rebels. It’s About to Try Again."
http://foreignpolicy.com/2016/03/18/pentagon-wasted-500-million-syrian-r...
---
"LA Times: Pentagonin aseistamat ja CIA:n tukemat kapinalliset taistelevat keskenään Syyriassa"
"...kapinallisryhmien väliset taistelut korostavat sitä, kuinka vähän vaikutusvaltaa Yhdysvaltojen tiedustelu- ja sotilasviranomaisilla on rahoittamiinsa ja kouluttamiinsa ryhmiin..."
http://yle.fi/uutiset/la_times_pentagonin_aseistamat_ja_cian_tukemat_kap...
---
"Dude, where’s my Humvee? Iraq losing equipment to Islamic State at staggering rate"
"Iraqi security forces lost 2,300 Humvee armored vehicles when Islamic State overran the northern city of Mosul...
..Iraqi forces previously abandoned significant types and numbers of heavy weapons to Islamic State. For example, losses to Islamic State include at least 40 M1A1 main battle tanks, as well as small arms and ammunition, including 74,000 machine guns, and as many as 52 M198 howitzer mobile gun systems."
"...the United States spent $25 billion training Iraqi security forces. The return on these training investments? The Iraqi army had 30,000 soldiers in Mosul, who ran away in the face of about 1,000 Islamic State fighters. The same thing happened just a few weeks ago in Ramadi, where 10,000 Iraqi soldiers, collapsing faster than a cardboard box in the rain, fled ahead of only 400 Islamic State fighters. The Iraqis left behind more weapons......................."
http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/06/02/dude-wheres-my-humvee-i...
---
"Why the U.S. military can’t succeed in training foreign armies"
" The United States spent $25 billion training and equipping a large Iraqi force, which then threw down its weapons and abandoned two key cities, Mosul and Ramadi, to Islamic State militants. Between 800 and 1,000 Islamic State fighters defeated 30,000 Iraqi troops.
This also happened in Vietnam in 1975. There, the U.S.-trained and -equipped South Vietnamese military crumbled in the face of a North Vietnamese attack. The South Vietnamese forces turned that country over to the communists in Hanoi."
"We now see it in Syria as well. Why does this happen? Why do we keep doing it and expect a different result?"
"Yet they repeatedly fail largely because they are not as motivated. Military success on the battlefield is more dependent on whether men and women are willing to fight and die for a government they believe in. Rather than how well trained they are, troops have to believe their government is acting in the best interests of all its citizens.
The Iraqi and South Vietnamese troops did not believe this. Nor do the troops today in Afghanistan. The soldiers view these governments as inefficient, corrupt and sectarian. In other words, the troops do not see their regimes as worth sacrificing their lives for."
"Knowing this motivational problem, why does the United States keep training foreign forces? The answer is simple: Washington does it so that it can evade conflicts it should never have gotten involved in in the first place, and then can pretend the United States has achieved its objectives."
http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/10/05/why-the-u-s-military-ca...
---
"Why the U.S. Military Isn’t Winning"
"In June 2014, the Islamic State of Iraq and Greater Syria swept through Mosul, Iraq’s second largest city, and drove out the Iraqi forces that the U.S. had spent $20 billion training and equipping..."
"Congress has refused to declare war on any nation the U.S. has attacked, the better to escape responsibility when things go south (as they invariably do). "
"While the Pentagon brass was gung-ho to invade Iraq in 2003, its war plans petered out about the same time U.S. seized Baghdad, with little thought as to what would come next. Not to mention the crime of recycling a too-small force repeatedly back into combat..."
"U.S. sought to wage those wars on the cheap (hard to believe, given the 6,857 lives and $2 trillion already spent).
Such efforts only make the U.S. look feckless, when the original rosy projections bear little resemblance to what’s left behind."
http://time.com/4058520/american-military-losing-wars/
---
"...Yhdysvaltojen ilmaiskuissa kuollut satoja siviilejä Syyriassa"
"...koalitio on kuitenkin myöntänyt vain yhden siviiliuhrin."
http://www.ts.fi/uutiset/maailma/2972489/Amnesty+vaatii+selvitysta+Yhdys...
https://www.amnesty.fi/yhdysvaltojen-selvitettava-ilmaiskujensa-siviiliv...
https://www.sttinfo.fi/data/attachments/00070/aa84d7d1-94c8-412e-bbb3-22...
---
Tämä on todella hyvä, kannattaa katsoa:
Kohdasta 27:10 "...regime change, that's far too polite a word, it's creating total chaos and pulling down a goverment and leaving behind divided ruin(kohta: 35:55)"......."example of Yemen......described bombing of Saudi-Arabia.......it's never mentioned that Saudi-Arabia really has no independent air force....every plane that flies uses US satellite/GPS, is fueled in the air by the US Air Force.......yet it is descrobed as a Saudi war against Yemen(kohta 37:00)"....."Project for the New American Century(kohta: 40:30).......became state department official policy after Bush came to power......Obama......following same policy......Bush was very unilateral......probably Obama want's to do it more collectively way with Nato but the objectives are still the same......(Trump?)" Kannattaa katsoa oikeastaan kokonaan tuo YK:n lehdistötilaisuus:
"Permanent Mission of the Syrian Arab Republic to the United Nations - Press Conference, 9 December 2016"
http://webtv.un.org/watch/permanent-mission-of-the-syrian-arab-republic-...
---
"U.S. secretly backed Syrian opposition groups"
"....U.S. Embassy officials in Damascus became worried in 2009 when they learned that Syrian intelligence agents were raising questions about U.S. programs. ....."
"Syrian authorities “would undoubtedly view any U.S. funds going to illegal political groups as tantamount to supporting regime change,” read an April 2009 cable signed by the top-ranking U.S. diplomat in Damascus..."
https://www.washingtonpost.com/world/us-secretly-backed-syrian-oppositio...

Jukka Lampinen

Kun luin otsikon olin hämmästynyt, oletin että ihme tapahtunut ääliö Tarkka on tullut järkiinsä ja varoittaa että hullu Trumppi voi aiheuttaa kolmanen maailmansodan.

Mutta olisihan se pitänut arvata, Tarkka ei varoita siitä että hullu Trumppi teki ohjus-iskun saadakseen suosiota ja siirtääkseen huomion pois omista vaikeuksistaan.
Vaan Tarkka koittaa uskotella että Putin ehkä voi niin tehdä.

Tuomo Stauffer

Taitaa "tarkalla" Tarkalla olla hieman vajavaiset tiedot - se oli sovittu isku, Trump varoitti sekä Venäjää että Syyriaa ja ne metrilleen tarkat ohjukset jostakin syystä eivät osuneet mihinkään tärkeään, heh! Tietty, seka Trump että Putin saavat taas lisää (sisäpoliittisia) pisteitä uhoamisesta!

Kai Lähteenmäki

Kaasun käyttäinen voi olla myös Putinin testi?
Jos USA ei olisi edelleenkään reagoinut voimalla, niin Assadille, Putinille, Kin Il Unille y olisikin vapaat kädet toimia ilan pelkoa Lännen vastatoimista?
Mutta nyt kun Trump iski takaisin kunnolla niin he joutuvatkin miettiään tarkemmin uskaltaako laajentaa reviriään?
Oli jo aikakin pistää rajoja noille 1800-luvun geopoliitkoille ja kansalliskiihkoilijoille.

Janne Pohjala

Jotka ovat lähes yhtä yleisiä kuljetusastioita kuin jerrykannu. Lisäksi Napalm itse toteaa jutun lopussa että:

"InformNapalm team is not in a position to insist that the containers captured on photo contain toxic substances."

Ja toisaalla verkossa: "BKF - is a versatile type of container for the front aviation Depending on the task, they can be equipped with fragmentation, cumulative or volume-detonating submunitions And even the real, without the quotes the expert does not distinguish from a photograph this quality BKF ODS-35 from BKF AO-2.5, for example, "

In general, it is a fact - without specifying the markings we can not make decisions about the contents of the containers.

Eli fake news. Ja kuinka ollakaan Ukrainan "tietotoimisto" on tämä InfoNapalm. Heillähän ei liene mitään motivaatiota tehdä tällaisia?

https://informnapalm.org/en/syria-containers-chemical-weapons-found-shay...