Torstai 23.5.2019

”Järkyttävästi” vihaviestejä saanut ääniharava Ozan Yanar: ”Tämä ei ole se Suomi, johon olen muuttanut”

Luotu: 
10.4.2017 07:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ozan Yanar sai yli 4700 ääntä.
|

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar keräsi kuntavaaleissa ensi yrittämällä yli 4700 ääntä ja oli koko maan kärkikymmenikössä ja kolmas vihreiden listalla. Hän sanoo olevansa mykistynyt luottamuksesta. Vihapuhe kuitenkin varjosti Yanarin kampanjaa.

- Kiitos kaikille helsinkiläisille tästä uskomattomasta luottamuksesta. Mietin tuossa juuri, että muutin tähän kaupunkiin 14-vuotiaana ja tämä kaupunki valitsi minut 27-vuotiaana kansanedustajaksi ja 29-vuotiaana valtuutetuksi, hän sanoi Uudelle Suomelle.

-Ei tässä ole mitään järkeä, olen tosi iloinen ja tosi kiitollinen.

Hän sanoo, että koko Suomen eteen on upeaa tehdä työtä. Yksi hänen suurista tavoitteistaan on muuttaa Helsingin politiikka progressiivisemmaksi.

Hän huomauttaa, että jos Helsingin politiikka muuttuu, se vaikuttaa koko valtakunnan politiikkaan.

Maahanmuuttajataustaisten poliitikkojen kuntavaalikampanjoita ovat varjostaneet vihaviestit, joita ovat saaneet muutkin kuin Ozan Yanar ja joista on puhuttu julkisuudessa.

-Vihaviestejä on alkanut tulla aivan järkyttävästi, tämä ei ole se Suomi mihin olen muuttanut, Yanar sanoo Uudelle Suomelle.

-Muotoilen sen näin: En olisi ikinä uskonut, että näin hienossa ja sivistyneessä maassa olisin itse kohdannut mitään tällaista.

Hän huomauttaa, että kyse on valtavista massoista, joka kohtaa vihapuhetta joka ikinen päivä.

-Tämä vaikuttaa jokaisen ja tosi monen ihmisen arkeen. Vihapuheen on pakko loppua ja tämän eteen pitää tehdä duunia. 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Merja Nurmi

Onneksi olkoon, Ozan Yanar! Luulisi nyt jo viimeisenkin rasismilla ääniä kalastaneen ymmärtäneen, että suomalaiset eivät ole se umpimielinen, sisäänpäin käpertynyt, muukalaiskammoinen kansa, joksi sitä jotkut ovat kuvitelleet. Onnea tulevalle valtuustokaudelle, tee viisasta työtä!

Arto Ollikainen

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa, mieti sitäkin.
Ja älä valita ja suurentele vaan tee töitä valtakirjojesi eteen.
Pitäisi myös lopettaa provosointi rasisti/natsi-asioilla - ne kiukuttavat suomalaisia siksi kun he (me) emme ole rasisteja.
Onneksi Suomessa on kuitenkin aivan toisenlainen vapaus ja turvallisuus jos vaikka vertaa Turkkiin....

Jukka Mikkola

”Kunnallisvaalit ovat sikäli kummalliset vaalit, että niissä saavat asettua ehdokkaiksi ja äänestää myös muut kuin Suomen kansalaiset.” J. Sakari Hankasmäki kirjoittaa näin blogissaan, josta löytyy samalla näiden vaalien ”villakoiran” ydin.

Jorma Härkönen

Vai ei Suomessa ole rasisteja!? Niitähän on vaikka kuinka, hävettävän paljon. Todisteita on nähtävissä kaikkialla ja suhtautumisessa heihin on tulossa kyllä muutos. Sen on poliisikin vahvistanut, vihapuheen torjumiseksi on perustettu uusi yksikkö. Oli korkea aikakin.

Jo Ka

Tuota vihapuhetta riittää kyllä nk. somessa. Ei siellä tavalliset ihmiset reuhaa, joten parasta on pysytellä normaaleissa ihmissuhteissa ja jättää turhat somet omaan arvoonsa. Ja kyllä muslimitkin osaavat olla rasisteja: Tukholman autotappaja kertoi tuhonneensa vääräuskoisia ja mitä Egyptissä tapahtuu kristityille?

Mika Uusitalo

Toivoisin että Vihreät tekisivät nyt oikeasti suvaitsevaa politiikkaa.

Niin että he olisivat tänne hyväksyttyjen turvapaikansaajien tukena kotoutumisessa ja huolehtisivat että kotimaan ongelmat eivät siirtyisi Suomeen.
Tiukat uskonnolliset periaatteet ja yhteiskuntaan sulautumattomuus ovat haitaksi maahanmuuttajille itselleen. Ne pitää tunnistaa ajoissa ja estää kehitys siihen suuntaan.
Vihapuheen syyllinen on puhuja itse, mutta sekin vähenisi kun kantaväestö ei kokisi että joku väestöryhmä pystyy elämään heidän kustannuksellaan maassa ilman mitään sääntöjä ja vastuuta yhteiskunnasta.
Ei toisteta Ruotsin virheitä, vaan opitaan niistä.
Kymmenien tuhansien turvapaikanhakijoiden vyöry ympäri näinkin pientä maata oli ja on omiaan aiheuttamaan ongelmia, auttamiseen pitää ottaa realiteetit mukaan.

Kestävä kehitys ja korruptoitumattomuus toivottavasti auttavat Vihreät tekemään oikeita ratkaisuja kun muiden puoluiden päättäjät on turvapaikkabisneksen rahat sokaisseet.

Gun-May Arffman

Mitä merkittävää Ozan Janar on saanut aikaan muuta kuin räksyttänyt rasismista ja uhriuttaa itsensä. Valtuustotyöskentelyssä edistetään kuntalaisten palveluja paremmaksi ja yritetään puuttua epäkohtiin. Tällaisia terveisi Ozanille: valita vähemmän ja tee enemmän.

Tapio Mäkeläinen

Vihapuhe on täysin tuomittavaa ja osoitus matalasta älykkyydestä ja tietämättömyydestä.
Erilaisten vihapuheen kohteeksi joutuvien vähemmistöjen edustajat ovat siinä mielessä luoneet otolliset olosuhteet että he ovat hyvin usein vain yhden asian ajajia. Ei esimerkiksi eduskuntaan voi profiloitua vain ajamaan jonkun sukupuolisen suuntauksen asiaa kun laitos on valittu hoitamaan koko maata ja säätämään lait.
Tuomitsen vihapuheen mutta emme myöskään voi pitkään jatkaa vähemmistöjen diktatuurissa .

Mikko Toivonen

Vihapuhetta löytää jos sitä kovasti etsii ja kaipaa.
Minä, enkä usko kovin monen muunkaan suomalaisen arvostavan rasismikortilla hakkaamista. Mutta kyllä 5 miljoonan kansasta aina 4700 vihreää löytyy jotka rakastavat rasismilla leimaamista

Jari Kaisla

Nykyisin vihapuhetta löytyy paljon, mutta se on pääasiassa pienen ryhmän tekosia. Netissä kun yksi ihminen voi esiintyä lukemattomilla identiteeteillä ja antaa sen vaikutelman, että vihapuheen takana olisi enemmänkin ihmisiä. Ei kannattaisi lähteä yleistämään tämä vuoksi, että Suomi olisi jotenkin rasistinen. Enemmistö on edelleen suvaitsevaisia, mutta he eivät pidä vain suurta meteliä asiasta.

Jarmo Lius

Aika yllättävää, ettei valittu valtuutettu Ozan Yanar ymmärrä kansan ajatuksia. Tukholmassa ja Pietarissa räjähti kuten ympäri Euroopan. Uusimmat ennusteet ennustavat että sama ei vain ehkä vaan tulee tapahtumaan Helsingissä. Eikö siitä saa olla vihainen?

Valtuutetulta odotan vahvoja ennakkotoimia torjua terrorismi Helsingissä. Vai eikö valtuutettu jostain syystä halua estää iskuja?

Millaisia keinoja sitten on estää tuhotyöt? Yksi on kansan viha. Pitää olla niin vahvaa vihaa että myös terroristeja "oman kansan miehinä ja naisina" suojelevat ymmärtävät, että on yksinomaan heidän etunsa toimia aktiivisesti terrorismia vastaan ilmiantamalla, tiedustelemalla, keskustelemalla siinä piirissä missä voi äärikäytöstä tapahtua. Ilmiantoja tapahtuu myös muissakin terrorismeissa kuten koulusurmissa.