Lauantai 20.7.2019

Kaatuuko suurmoskeija Vapaavuoren äänivyöryyn? – ”Ei hänestä diktaattoria tule”

Luotu: 
10.4.2017 13:37
Päivitetty: 
10.4.2017 13:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo nosti vaalivalvojaisissa Jan Vapaavuoren käden pystyyn pormestarikisan voiton merkiksi.
|

Toiveet suurmoskeijan rakentamisesta Helsinkiin eivät murenneet Jan Vapaavuoren (kok.) valtavan äänivyöryn myötä, sanoo moskeijahankkeen puuhanainen Pia Jardi. Kokoomuksen vaalivoiton myötä Vapaavuori on nousemassa Helsingin ensimmäiseksi pormestariksi. Vaalien alla Vapaavuori ilmoitti vastustavansa hanketta ehdottomasti, riippumatta sen rahoittajasta. 

LISÄÄ AIHEESTA: Jan Vapaavuori tiukkana: Vastustan suurmoskeijaa riippumatta rahoittajasta – alustoja ”epäterveille ilmiöille”

Helsingin kaupunki käsittelee parhaillaan suurmoskeijan tonttivaraushakemusta.

– Jos ei Jan Vapaavuoresta tule Helsingin diktaattoria, niin ei murskannut toiveita. Mutta jos tulee, niin sitten tietysti täytyy harkita uudelleen, Jardi nauraa Uuden Suomen haastattelussa.

– Mutta kyllä Helsingissä tähän päivään asti on toiminut demokratia ja päätöksentekijöitä on monta muutakin. Päätökset tehdään jatkossakin normaalin päätöksentekokanavan kautta, eikä se ole yksi henkilö, joka siitä päättäisi. Eiköhän me luoteta päätöksentekokoneistoon tässä asiassa, hän jatkaa.

Suurmoskeijahankkeen käsittelyä varten Helsinki pyytää myös ulkopuolisia arvioita muun muassa hankkeen vaikutuksista suomalaisiin muslimiyhdyskuntiin sekä hankkeen rahoituksesta. Helsingin kaupunki on kertonut, että hankkeesta on palautettu jo siirtolaisinstituutin johtajan Tuomas Martikaisen ja Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava Teemu Pauhan lausunto.

LISÄÄ AIHEESTA: Tutkijoiden lausunto Helsingin suurmoskeijasta valmis – julkaistaan vasta kuntavaalien jälkeen

Jardi ennakoi, että lausunto voisi sisältää seikkoja, jotka hankkeen taustahahmoille ovat tuttuja, mutta eivät välttämättä laajemmalle yleisölle.

– Kun on paljon puhuttu, että moskeija radikalisoi ja sitten minulla on sellainen käsitys, että Euroopassa se ei ole näin. Radikalisoituminen tapahtuu ihan jossain muualla kuin moskeijoissa ja moskeijat ovat monta kertaa yhteisön tukikin. Sitä tapahtuu yksittäisten ihmisten kodeissa ja netin palstoilla, toteaa Jardi.

– Nyt jos ajattelee tätä Tukholman tapaustakin, niin jostain luin naapurin lausunnon, että tekijä vietti hyvin railakkaa elämää: ryyppäsi ja rällästeli. Ei ole kauhean islamilainen toimintamalli.

Pääkaupunkiseudun nykyisten kellarimoskeijoiden ongelmana Jardi pitää sitä, että ne usein edustavat vain jotakin tiettyä etnisyyttä.

– Suurin osa Helsingissä olevista kokoustiloista on somalitaustaisia. Ei siellä ole meikäläisen lapsille, jotka eivät puhu somalia, mitään tarjottavaa. Se on meillä ollut tässä moskeijahankkeessa lähtökohta, että saataisiin yksi moskeija, joka ei olisi johonkin kansallisuuteen sidottu, toteaa Jardi.

Tämä tarkoittaa hänen mukaansa myös sitä, että moskeijan pääkieli olisi suomi.

– Se on minusta tosi tärkeää. Ja se on myös psykologinen juttu, että kun ollaan Suomessa, niin yksi kaikkia yhdistävä kieli on suomi.

LUE SEURAAVAKSI:

Vapaavuori tyrmää suurmoskeijan IS:ssä – Moskeijahankkeen Pia Jardi: Helsingissä toimii demokratia

Jan Vapaavuorelle aivan hirveä äänivyöry: ”Helsingin pormestari”

Hillittömän äänivyöryn saanut Jan Vapaavuori: ”Mykistävää”

Moskeijahankkeen vetäjä: ”Muslimit ovat epäilyksenalaisia jo etukäteen”

Suurmoskeija epäilyttää maahanmuuttajapoliitikkoja: ”Muslimina tulee ikävä tunne tästä jaottelusta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markus Heikkinen

Suomella on kaksi vaihtoehtoa puuttua islamilaisen ideologian ongelmiin. Rajoittaa islamia niin paljon kun se on mahdollista tai kieltää islam kokonaan.

Ehdotan ensimmäisiksi toimiksi lastensuojelun. Islamia väkivaltaisena ja rikokseen yllyttävänä uskonnoksi naamioituneena ideologiana opettaminen on lopetettava verovaroin rahoitetuissa oppilaitoksissa alle 18 vuotiaille.

Koraanin, fiqhn, siran, hadithin, sarian, kalamin ja sunnan myynti, luovuttaminen tai niihin viittaaminen opetuksessa on kiellettävä alle 18 vuotiaille ja ko materiaali on sisällettävä kiellosta kertovat merkinnät. Ilman varoitusmerkintöjä oleva materiaali on poistettava käytöstä.

Kenneth Ainetdin

Kuules Jardi, se moskeija on vain islamilainen reviirin osoitus. Uskonnon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Ja hei, tämä ei ole rasismia. Pidetään rotukysymys ja uskonto erillään. Rohkenen näin sanoa muslimin poikana. En ole kuitenkaan itse muslimi kiitos Jeesuksen.

Toivottavasti sitä suurmoskeijaa ei rakenneta ikinä Suomeen!

Mikko Toivonen

Vapaavuorella ei liene edes mahdollisuuksia asettua koskaan myönteiseen kantaan tulossa moskeija-asiassa kun hänkin tietää että nopin 20000 hänen äänistään tuli puhtaasti hänen moskeijavastaisesta kannanotostaan.

Jardi on muuntomuslimin lailla fanaattisempi kuin oikeat syntymäpakotetut muslimit ja ei kykenen näkemään ajamansa kultin suhteellisuutta reaalielämään, eikä näkemään sen täydellistä sopimattomuutta tähän materiaaliseen ja henkiseen ympäristöön.

Vapaavuoren pitäisikin ihan ensi töikseen valintansa jälkeen viedä tuo moskeijahanke valtuustoon poistettavaksi lopullisesti.

Risto Nikander

Suomi kaipaisi nyt enemmän Vapaavuoren ja Erkki Toivasen kaltaisia suoraselkäisiä suomalasia ja eurooppalaisia. Heillä on kysyntää vaikka sitä on yritetty kitkeä pois varsinkin YLEn ja sinisilmäisten politiikkojen taholta. Persut jo menettivät suosionsa Soinin ministerikipeyden vuoksi.
Vihervassuri suuntaus johtaa siihen, että Suomesta lopuu veronmaksjat. Se suunta kun pyrkii siihen, että KAIKKI olisi kustannettava valtion ja kuntien varoista, "kaikille". Ja varsinkin ns. "pakolaisille", jotka parhaassa tapauksessa ovat rintamapakolaisia.

Kimmo Tallqvist

Riittää että Demokratia voittaa ja moskeijaa ei tule.
Juuri suurmoskeijan vastustaminen toi vapaavuorelle kaikkien aikojen suurimman henkilökohtaisen äänimäärän kuntavaaleissa.
Enemmistö kuntalaisista ilmaisi selkeän kielteisen tahtonsa moskeijaa kohtaan ja kokoomus on suuriin puolue valtuustossa ja eiköhän muistakin puolueista enemmistö kielteinen päätöksen taakse saada
Naura sinä vain pia niin minäkin.
Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa.
Suurmoskeijaa ei tule.

Heikki Paananen

MTV3 otsikoi: "Kuntavaalikuningas Vapaavuori kertoo olevansa hämillään ja vastustavansa suurmoskeijaa."

Pistää miettimään, mitä toimittajat henkilökohtaisesti hyötyvät tällaisen lapsellisen propagandan suoltamisesta. Jos eivät hyödy mitenkään, mikä sitten mahtaa olla motivoiva tekijä? Aate? Uskonnon kaltainen psykologinen vankila?

Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, millaisen asenteen esimerkiksi Hyysäri ottaa uutta pormestaria kohtaan.

Onnittelut Vapaavuorelle ja helsinkiläisille.