Sunnuntai 24.6.2018

Ehdotus hallituksesta: Suomen nostettava pakolaiskiintiötä ensi vuonna

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.4.2017 16:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sisäministeri Paula Risikko (kok.) ehdottaa pakolaiskiintiön nostamista 1050 pakolaiseen ensi vuonna.
|

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) esittää Suomen pakolaiskiintiön nostamista. Risikko ehdottaa, että ensi vuonna Suomi ottaisi vastaan 1050 kiintiöpakolaista. Määrä nousisi 300 pakolaisella, kun nykyinen kiintiö on 750

– Vastaanottamalla pakolaisia suoraan muun muassa YK:n pakolaisleireiltä autetaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia pääsemään turvallisesti Eurooppaan. Samalla taistellaan ihmissalakuljetusta vastaan, sisäministeri Risikko perustelee ehdotustaan.

Suomi on vastaanottanut kiintiöpakolaisia jo 1970-luvulta alkaen. Suomen ja Euroopan unionin tavoitteena on laajentaa kiintiöpakolaisjärjestelmää aktivoimalla yhä useampia EU-maita mukaan toimintaan.

– Suomi on johdonmukaisesti painottanut EU:ssa maahanmuuton parempaa hallintaa ja maahanmuuton laillisten väylien kehittämistä. Tässä jokaisen jäsenvaltion tulisi kantaa oma vastuunsa, ministeri Risikko sanoo.

Sisäministeriö huomauttaa, että YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen mukaan maailmassa on nyt käynnissä pahin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan.

Kiintiöpakolaisten vastaanotto eli uudelleensijoittaminen on yksi keino auttaa todellisessa hädässä olevia. Sisäministeriö muistuttaa, että kiintiöpakolaisena Suomeen otettavan henkilön suojelun tarve on selvitetty jo lähtömaassa. Kiintiöpakolaisina valitaan henkilöitä, jotka ovat jo pakolaisina jossain toisessa maassa ja joita YK:n pakolaisjärjestö UNHCR esittää uudelleensijoitettaviksi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Sen sijaan, jotta toimittaisiin täystehottomana kustannustoimistona, meidän pitäisi helpottaa laillista tietä yrittävien työlupien saantia ja siirtyä määräaikaisiin työlupiin kuten suurimmassa osassa sitä teollista maailmaa mikä massiivisesti ulkolaisia työvoimanaan käyttää.

Siis en näe mitään syytä nostaa tuota 750 kiintiötä jolla tuodaan turvapaikkaoikeuden todistaneita leireiltä.

Kaikki ongelmat joko poistuvat tai merkittävästi vähenevät kun ulkolaisten osuutta lisätään laillisen kanavan kautta niin että heillä on valmis työpaikka jo tullessaan. Silloin kotoutuminenkin tapahtuu oma-aloitteisesti ja vaivatta.

Jos >EU säännöt estävät järkevän toiminnan, niin silloin niistä on joko haettava erivapaus tai ajettava järkevät uudistukset EU mätään ulkomaalaispolitiikkaan.

Marja-Liisa Kalkela

Sisä- ja ulkoministerit elää "vihervassarien" ehdoilla. Nehän nytkin oppositiosta siitä päättää. Vai mitenkä se on mennyt kepu,kok hallitusten aikana ennen?
Sieltä on tulossa yli miljoona pakolaista ,nälänhätä,kuivuus ym.

JK. Ministerivaliokunta on tuon yhdessä päättänyt. Ei suinkaan yksi puolue kok.

Ilkka Korkalainen

Pakolaisongelma ei lopu koskaan ottamalla niitä lisää. Miljoonat elintasopakolaiset odottavat Afrikan puolella oikeata hetkeä lähteä liikkeelle. EU:n on laitettava rajat kontrolliin jotta asiat ovat hallinnassa. Sitä ennen ei yhtään pakolaista lisää.

Juhana Kattelus

Tehdään sellainen diili, että niillä verotuloilla jotka mamut tuo, saatte tuoda maahan niin monta pakolaista kun em. mamujen verotulot maksavat.

Minä en aio osallistua näihin talkoisiin, vaan siirry harmaan talouden duunariksi.

Markus Vuorivirta

Jos nuo muut EU-maat nyt ensin hoitaisivat EU-vastuunsa??? Mikä siinä on, että taas vain kaksi EU-maata, Suomi ja Malta on hoitanut asiat kunnolla ja kaikki muut maat on pyyhkiny päätöksillä takamustaan.…. Miksi meidän sitten pitää tehdä kaikki asiat pilkulleen kun ketään muutakaan kiinnosta. Miksi tänne otetaan lisää elätettäviä kun näistä nykyisistäkään, niin kanta-asukkaista kuin tulokkaistakaan pystytä pitämään kunnolla huolta? Niin tai näin, jos yhteinen EU toimii näin huonosti niin mitä sitä sellasen turhan järjestön hömpötyksiä täälläkään kuunnella kun selkeästi kukaan muukaan kuuntele. Sen voin sanoa, että Suomalaisilla veronmaksajilla alkaa olla jo mitta täynnä tätä touhua.

Marja-Liisa Kalkela

Oliko Suomi yksi EU-maa? Onko Suomen Pääministeri neuvotellut Brysselissä sopimuksista?
Sisäministeriö
16.02.2017
-Maahanmuuttokeskustelua viime vuodet hallinnut turvapaikanhakijatilanne on edelleen ajankohtainen kysymys Suomessa ja Euroopassa. Vaikka tulijoiden määrä on muun muassa Euroopan unionin sisärajatarkastusten myötä vähentynyt,
- ei tilanteen voida sanoa laantuneen. Kriisin taustalla vaikuttavat syyt, kuten sodat ja konfliktit eivät ole poistuneet.
-Turvapaikanhakijamäärien mahdolliseen kasvuun vaikuttavat myös EU:ssa tehdyt ratkaisut, kuten EU:n ja Turkin välisen sopimuksen pitävyys.
Perus-kepu-kok enemmmistön luvalla. Kansan antamalla valtakirjalla,vaaleissa-15.